[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.215.183.194 () [ Přihlásit ]

Dotaz na oblast v okolí Stříbra

Diskusní fórum > Akce, výpravy, setkání > Dotaz na oblast v okolí Stříbra

Jakub Mačej (9.4.2007 9:32)

Díky moc za info!!! akce "Stříbro" se ale bohužel nekonala z rodinných důvodů. Ale do konce dubna ji určitě uskutečním. Rady P. Jonáše určitě využiju:-)))), chytré!!! ahoj


Pavel Jonáš. (6.4.2007 17:02)

Zdravím. Co u toho majitele zahradnictví zkusit nákup nějakých rostlinek, projevovat o botaniku živý zájem a pak ...prosimvás, co to tady to je? Můžete mi o tom něco říct? Můžu se podívat? No to sou věci! Třeba by to zabralo. Mějte se a hodně štěstí.


Honza Vavruška (6.4.2007 12:31)

No, vše podstatné už asi bylo řečeno. Jen pokud jedete vlakem a s ohledem na Vaše časové možnosti, tak je nejideálnější kompromis v podobě průzkumu od Vranova a podél řeky do města. Zatopené bunkry pod Vranovem jsou zajímavé, ale těžko se pak dá projít dále podél řeky, proto by jste pro jejich shlédnutí musel udělat menší odbočku a pak se vrátit na červenou značku... Céčko pod mostem je docela dobře vidět i zpoza plotu zahradnictví. Majitel je nepříčetnejší již delší dobu, pravděpodobně má více zájemců o bunkry, než od kytičky :-)) Jediná možnost jak jej shlédnout zblízka, jen pro dobrodružné povahy, je návštěva v noci :-))
No a pak docela pohodlně se dostanete podél linie přes město na nádraží.


Jakub Mačej (6.4.2007 10:01)

Díky za info. sednu nad mapu a na základě vašich doporučení vymyslim trasu. Auto bohužel k dispozici neni, takže vlakem. jelikož jedu až kousek od Žatce, tak bude méně času na průzkum. díky za info.


Libor Martinů (5.4.2007 18:55)

Projít od Vranova až do Stříbra je docela šichta,stejně tak kolem oplocení ČSAD je to místy pěšinkami v křoví tak pro králíky a to ještě v jedné zahradě oplocené jen k silnici mají "štěňátko" dogy. A ze zahradnictví s C pod mostem mne majitel doslova vyhodil,když jsem se jen zeptal. Ale projít ze Stříbra kolem Červené lávky a dál kolem dolů je opravdu moc pěkná a zajímavá procházka.


Tomáš Kamenský (5.4.2007 16:02)

No a kdyby se dostavilo předávkování z ušatého předválečného betonu, tak asi 10 km severozápadně od Stříbra je zajímavá oblast kolem Třebele a Vlčí hory, kde je na malém místě soustředěna dvojice středověkých hradů, rozsáhlé bojiště z třicetileté války a když budete opravdu dobře hledat, tak najdete i uskupení poválečných objektů - sice jde především o úkryty (užatky), ale na Vlčí hoře je třeba poměrně vzácný objekt typu UPO situovaný zde do role pozorovatelny.


Tomáš Kamenský (5.4.2007 15:54)

Pokud je k dispozici auto, pak bych doporučoval alespoň krátkou návštěvu oblasti kolem Butova, kde je zatopený odstřelený most a při nižším stavu koukají z hladiny stropnice několika řopíků -a navíc tu jsou v týlu šetatřicítky. Případně Kladruby s muzeem LO v béčku u silnice. Zapálené znalce pak určitě potěší skořápky z úseku 172 na sever od kláštera nebo objekty se vstupními chodbami pod klášterními zahradami.
Atd, atd... K vidění je toho tady relativně dost.


Tomáš Kamenský (5.4.2007 15:50)

Doporučoval bych cestu od zastávky Vranov na trati Plzeň - Cheb po červené kolem šestatřicítky č. 10 dolů k řece, pak proti proudu až pod historické jádro Stříbra (případně s krátkou odbočkou po proudu - až po objekt č. 11 vede dobrá cesta, dál ve směru po proudu se dá projít jen obtížně). Po cestě jsou objekty na odvalech starých stříbrných dolů jejichž ústí jsou u cesty, je tu i zřícenina vodní elektrárny atd... Od historického mostu s céčkem pod obloukem pokračovat dál proti proudu po pravém břehu po prvním sledu kolem oplocení areálu ČSAD (zajímavé objekty s inundačními šachtami, řopík č. 27 s chodbičkou atd..) a dojít na soutok Mže s Úhlavkou (u silnice zajímavý šikmý objekt E-22/55 s inundací, nahoře u viaduktu rovněž zajímavé éčko č. 30). Potom záleží na chuti - buďto obejít horem muničák v údolí a kolem šestatřicítek pokračovat směrem na Kladruby, nebo se vrátit po druhém sledu po polích nad městem (snad krom éčka č. 48 s navrtanými otvory nic moc).


Martin Rajnyš (5.4.2007 14:58)

já doporučuji pravý břeh řeky Mže směr k Hracholuské přehradě.Od červené lávky ve Stříbře.Krásná krajina a příjemná procházka.


Jakub Mačej (5.4.2007 11:49)

čauky, chci se zeptat, jakou oblast by jste mi doporučili okolo Stříbra?! chci se teď o velikonocích vypravit, ale budu mít na průzkum tak 4-5 hodin, tak bych chtěl nějakou hodně zajímnavou část. díky. přeji hezké Velikonoce!!


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)