[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.135.205.146 () [ Přihlásit ]

Pozvánka na akci Přepadení řopíků


Pevnostní areál Slavonice si Vás dovoluje pozvat na vzpomínkovou akci


Přepadení řopíků 2005


která proběhne u příležitosti 67. výročí vyhlášení všeobecné mobilizace československé branné moci a dokončení expozic v Pevnostním areálu Slavonice, muzeu čs. opevnění z let 1935 – 1938.


Hlavní body programu:


Sobota – 6. srpna 2005


14:00 – 15:00

Ukázka boje mezi čs. armádou a sudetoněmeckým Freikorpsem o linii čs. předválečného opevnění. Ukázka je rámcově vložena do období září a října roku 1938. Do boje budou zapojeny nejméně tři objekty lehkého opevnění, tzv. řopíky.



15:30 – 18:00

Po ukázce bude možné zhlédnout dobovou vojenskou techniku, zbraně a tři expoziční objekty areálu, dobově vystrojené a vyzbrojené, které měly tvořit páteř čs. obrany při očekávaném útoku ze strany nacistického Německa na konci 30. let minulého století.


Místo konání se nachází 2 km západně od Slavonic v Pevnostním areálu Slavonice, při červené turistické značce vedoucí na hrad Landštejn. Přístup na ukázku je možný pouze po turistické značce z horního konce areálu. Vzhledem k použití akustických efektů nedoporučujeme přítomnost domácích zvířat.


Vstupné:

děti do 15 let: 15,- Kč

dospělí: 30,- Kč


Minulého ročníku se oba autoři těchto stránek zúčastnili (jeden jako střelec v řopíku a druhý jako fotograf) a můžeme potvrdit, že se jedná pro řopíkáře o nezapomenutelný zážitek. Vidět při spuštěné palebné přehradě velice hustou linii řopíků spojených průseky a drátěnými překážkami je možno zatím pouze na této ukázce. Opravdu to stojí za podívaní a rozhodně si tuto akci opět nenecháme ujít. Na ukázku pár fotek z minulého roku.




Vloženo: 6.6.2005
Autor: Jan Lakosil
Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)