[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.17.74.227 () [ Přihlásit ]

Za řopíky do Jizerek


Hned na začátku musím říct, že si myslím, že se akce velmi podařila.

Vše začalo v Kořenově, kde jsem se sjeli z celé republiky. Sraz byl v 8:30 u hotelu. Sešlo se nás celkem 10 bunkráků. Po nutném seznámení, nasvačení a navlečení do teplého oblečení se vyrazilo směr řopíky.

Všude byl poprašek sněhu (asi 10cm), místní domorodci tomu opravdu říkají poprašek. Později je tu totiž klidně metr sněhu. Takže pár centimetrů je poprašek.

První náš řopík bylo Ečko (245) v obci. Někdo si nad ním staví chatu a dle informací bylo dříve skoro zahrabané. Nyní se z něj majitel asi rozhodl udělat sklep.. takže je odhrabané a přístupné. Po prohlídce zmíněného Ečka se pokračovalo po linii Aček až k poslednímu řopíku úseku CH2 což je moc krásný objekt C2 s původní střechou z vlnitého plechu. Zpět se šlo po prvním sledu. U dvou Déček (55 a 56) bývá prý „velmi příjemný“ majitel pozemku. Nezklamal nás a jen co jsme se přiblížili vyběhl tak 70tiletý důchodec a hned se do nás pustil, že tohle je „úplně soukromý pozemek a co tu chceme?“. Vyjednavač byl Martin Stupka a přidal se i Vláďa Sýkora. Nakonec jsme dědu ukecali a pustil nás bez většího protestu dál. Asi se taky bál těch deseti divně vypadajících lidí.

Pak se pokračovalo po řopíkách zpět do Kořenova k autům. Zde byla tolik potřebná pauza na oběd a za chvíli se již vyráželo na další část.

Ta začínala u objektu CH2/234/A-180. Brodili jsme se lesem, procházeli, fotili a zaměřovali jeden objekt po druhém. Po čase se došlo ke staveništi objektu Li-C-S 5 kde normálně je rybníček, nyní zamrznutý. Kousek od staveniště nám Vláďa Sýkora ukázal místo kde byla složená OMSka z tohoto objektu a vyjasnil nám kde skončila. OMSka je naštěstí asi v nejlepších rukou, je u původního majitele, tedy firmy OMS... nyní OMS Walter (www.omswalter.cz). Až do této doby bylo opravdu nádherné zimní počasí. Všude sníh a svítící sluníčko nás příjemně zahřívalo. Zde se to však změnilo, zatáhlo se a začal padat sníh. Začali jsem se přesunovat už směrem k autům. Když jsme vyšli z lesa, tak bylo zase tak o 5cm víc sněhu. Celkem jsme za ten den prošli 33 objektů LO a jedno staveniště Li-C-S 5. Což v deseti lidech je myslím slušný výsledek. Akce se povedla, nikomu se nic nestalo :-) a po celou dobu panovala skvělá nálada. Počasí se také vydařilo a myslím, že mluvím za všechny, když řeknu, že se už těším na další výpravu.




Vloženo: 21.11.2005
Autor: Ondřej Vonka
Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)