[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.137.178.133 () [ Přihlásit ]

Velitelský objekt sektoru Płoteczno


Velitelský objekt tohoto sektoru je bohužel jediným objektem, který se nám nepodařilo najít. Postupovali jsme podle mapy a prostor ve kterém je objekt vyznačen jsme zkoumali poměrně dlouhou dobu (na mapě se objekt nachází uprostřed pod "P" nápisu "Płoteczno").

I když se nepodařilo najít velitelský objekt, zadařilo se naléz záhadný zničený areál obsahující drobný bunkr (dle všeho cosi jako strojovnu), zničené trosky betonových staveb, plaveckého (!) bazénu a střelnice - to vše doplněné pozůstatky polního opevnění.

Není mi známo o co by se mohlo jednat a po pravdě řečeno mi chybí jakýkoliv objekt, který by šel s tímto srovnat. Nejpravděpodobnější vysvětlení je, že se jedná například o rekondiční středisko pro jednotky wehrmachtu, sídlo místního pohlavára nebo něco podobného z doby války. Někdy v roce 1944 byl areál následně připravován k obraně a posléze vyhozen do vzduchu a opuštěn.

Navíc je možné že polský veliteslký objekt byl využit jako kryt a po destrukci se nachází pod některou z hromad trosek...




Vloženo: 12.5.2006
Autor: Tomáš Kamenský
Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)