[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.145.186.6 () [ Přihlásit ]

Muzeum čs. opevnění Majdalena


Popis:

Objekt 184/65/A-180z je z jedné poloviny - pravá střelecká místnost a spojovací chodbička - vybaven do předpokládaného stavu v roce 1938. V pravé střílně je v části strakonické lafety osazena maketa TK vz.37, je zde také k vidění maketa kulometné pistole vz.38. Na týlové stěně je základní ženijní vybavení a dále zde jsou věci vojáků a velitele. Ve spojovací chodbičce je umístěn ruční ventilátor vz.37, puška 98k a signální raketová pistole vz.30, dále různé věci a dokumente posádky a velitele. V objektu je u každé hlavní střílny osazen zrcátkový periskop vz.37.

Levá střelecká místnost je vybavena do období studené války. Ve střílně je v lafetě UL-1 osazen kulomet UK-59 s těžkou hlavní s veškerým příslušenstvím zbraně a lafety. Dál zde jsou osobní zbraně posádky (samopaly vz.58 a 61). Na stěnách je opět vybavení vojáků a na stolku telefon, dokumenty a mapy velitele.

Návštěvník dále uvidí množství dobových fotografií, plánků a map (včetně malé výstavy věnované květnovému povstání na Třeboňsku) a samozřejmě dostane odborný výklad. Ke koupi je zde také brožura o muzeu a opevnění obecně. Vstupné je dobrovolné.

Provozovatel: Jan Ciglbauer ciglbauer@seznam.cz

Kde nás najdete: Bunkr se nachází při hlavní silnici E49 ze Suchdola nad Lužnicí do Třeboně, 2km severně od Suchdola u drážního domku. (Před ním je malé parkoviště).

Provozní doba: květen až říjen každou první sobotu v měsíci (bez záruky) 11:00-16:30 (většinou ale celý víkend). Příležitostně i v jiných dnech, především o víkendech, pokud je u silnice informační tabule a na objektu vztyčena vlajka. O každém otevření – www.ropiky.net - fórum - muzea lehkého opevnění

Bunkr v databázi: I/184/65/A-180z

Klub vojenské historie Veselka

(Pro případné nenechavce: V objektu nic nenecháváme!)

Internetové stránky: www.majdalena.estranky.cz




Vloženo: 24.9.2006
Autor: Jan Ciglbauer
Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)