[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.207.240.205 () [ Přihlásit ]

Lo 37D rekonstrukce

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > Lo 37D rekonstrukce

Vladek Vácha (15.11.2004 15:15)

Musím se přiznat že ten u Cihelny jsem neviděl i když to mám kousek.Jinak děláme tři řopíky a všechny nemůžou být v první republice to by byla asi pro lidi nuda.A jelikož mám jak lafetu vz.37(chybí mi ale spodní rameno ,horní jsou původní osazený ještě za první republiky které tam zůstaly v důsledku poškození čepů při německých zkouškách),vz.38,nouzový závěs Lk.26 tak i lafetu UL1 s UK59L.Tím by vlastně u nás návštěvník mohl vidět všechny druhy lafetáží používaných v LO! Stejný je to s dveřmi jak poválky tak reaktivovaný vz.37 a vz.38,mříže vz.37 bez úprav a poválečný R2.Ta rozmanitost by mohla být pro potencionálního návštěvníka zajimavá.Jinak jsem viděl na jedněch stránkách fotku UL1 v reaktivovaným objektu a ten objekt nebyl nahozen ale jen vybílen.Tak to taky udělám a jediný zásah do stavby bude osazení konzole ventilátoru,šroubů pro sběrač plynů a to vymalování plus natřený kovy na zeleno.Jinak oprava uražené periskopové trubice.Vybavení poválečný ventilátor,sběrač plynů,periskop Optikotechna,dřevěná odpadová lavice,UL1 s UK59L a bednou s příslušenstvím,SA58 a různý drobnosti.Jinak bližší info na mím webu http://home.tiscali.cz/milmuzeum .Jinak o německé reaktivaci uvažuji taky ale nemám vůbec žádný podklady jako jak byl objekt vybaven,jestli vůbec měl dveře,periskopy,ventilátor anebo jestli šlo jen o holý zdi.A třeba i plánek na výrobu stolku na kterým byl MG.MG bohužel nemám.Stejnou neinformovaností trpím i pokud jde o nouzově osazené objety v 38 kdy byli bez lafet a třeba jen s puškami,ten bych taky chtěl udělat když tedy budu vědět co a jak má být.A pak ještě shánět dobrý průvodce...


Tomáš Kamenský (15.11.2004 7:43)

Jenom jedna poznámka: Mám určité výhrady pro rekonstrukcí objektů do "reaktivované" podoby v oblastech, kterých se reaktivace nedotkla. Odstrašujícím příkladem budiž řopík u Cihelny. Nevím kde "tvůj" řopík stojí, ale pokud je to II. sbor, pak bych daleko víc doporučoval - když už tu reaktivaci, tak třeba německou z roku 1944 (MG+stolky...). A "normální provedení" je přeci s výdřevou! Pokud bych se do něčeho takového pouštěl, pak je přeci nejjednodušší rekonstrukce do stavu v roce 1938, neboť do objektu v hrubé betonáži (s bedněním) byly osazeny jenom jednoduché střelecké stolky + čepy a je hotovo. Navíc nedojde k setření zajímavých detailů z doby výstavby.


Vladek Vácha (12.11.2004 21:03)

Chtěl bych vědět názor i ostatních.Co si myslíte že by bylo lepší u rekonstrukce objektu který je v hrubé stavbě.Bude vybaven jako reaktivovaný ale o co se jedná.Je rozumné dobetonovávat podlahu když je na ní krásně vidět jak byla provedena základová deska??i vidět I profil na kterým je uchycena základová patka.Stejně tak i nedokončená vstupní chodbička?Na objektu budou na jaře osazeny poválečné dveře,lafeta UL1,ventilátor,závěs periskopu s periskopem Optikotechna.Jde mě o to zda by zájemce o LO v této kombinaci zajímalo provedení hrubé stavby anebo radši by chtěli normálně dohotovený objekt??Děkuju za názory buďto na fóru nebo na můj mail.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)