[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.191.46.36 () [ Přihlásit ]

Lo

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > Lo

Jirka V. (2.12.2004 9:34)

Ad. odprodej materialu: ja mluvim o tom pevnostnim vybaveni, o kterem nekolikrat jednalo Sdruzeni pevnostnich muzei a o kterem bylo vicekrat prohlaseno, ze pujde prednostne do muzei. A vysledek? Vetsina se poslala do srotu a zbytek skoncil v BVS... Kdyz uz ACR slibila, ze to muzeim preda, tak to mela udelat (delame jim zadarmo propagaci, tak by nas mohla podporovat). V opacnem pripade radeji at nic neslibuje... Howgh!


Vladek Vácha (2.12.2004 9:25)

No bavit se určitě bude.Jestli se něco vyřeší to nikdo už zaručit nemůže.S náma se aspoň vždycky bavily a můžu docela i říct že i někteří zástupci MO/VUSS i docela kladně.Televize je dobrý nápad to nepopírám,já taky dal podnět do rádia když po mě chtěli abych dal info o svém muzeu. Ani jsem tohle zrovna nemyslel,ale byly tu i otevřené výhrůžky!!na to si dát pozor.Propřevod na kluby není lepší převod na fyzickou osobu?Vždyť jim to dá stejně práce tak jim to je asi jedno.


Aleš Crha (2.12.2004 9:16)

nechci Ti Valdku nijak oponovat.Myslíš si ale pravdu,že se s náma armáda bude bavit?Možná ano,ale až se to někde rozmázne třeba v televizi. Pochop,že jim jsou bunkry úplně ukradený a kdyby si měli dělat právní problémy s převodem na kluby,to to radši dají soukromníkům.A že to chci dát do televize přece není výhružka. Zní to nadneseně,ale zase se jedná o nás bez nás!!Kolika lidí se armáda ptala na názor,jako těhckteří se o objekty starají po historické stránce?!?!


Vladek Vácha (2.12.2004 8:46)

pro Jirku V.:to s tím vybavením znám od kamaráda.Pokud na to člověk jde správnou cestou tak není problém cokoliv on si koupil od drobností jako rakety až po tank/letadlo(vše demilitarizováno).A u těch prodejů těm ,,překupníkům,, to může být třeba tunel v podobě výběrového řízení.Většinou jsou to firmy(asi všichno víme o které se jedná)které od armády odkupují již léta a mají na to zbrojní licenci.A nedokážu si představit jak by vypadala dle zákona,,demilitarizovaná,,lafeta?samej svár že by s tím nešlo hýbat.Stačí si přečíst mezinárodní dohodu (teď nevím jak se jmenuje)o tom jak znehodnocovat vyřazený materiál armády ČR.


Jirka V. (2.12.2004 8:25)

Aleši, mluvíš mi z duše... My jednáme s armádou téměř 10 let a během této doby se ukázalo nakolik je armáda schopna držet sliby (resp. VUSS a MO, at nekřivdíme té "slušné" - bojové části armády :-) Zatím cokoliv se nechalo na iniciativě armády, tak buď doteď není hotové (viz převody objektů) nebo skončilo špatně (viz vybavení opevnění ze skladů v Josefově a z MJ rozprodané překupníkům). Proto bych rozhodně nebyl v klidu...


Aleš Crha (2.12.2004 7:28)

Vladku,nevím nakolik jsi zkušený v jednání s armádou.Já už mám za sebou několik let a řeknu Ti..Jak to řeší armáda sama tak být v klidu nemůžem!Ty si myslíš,že přednost dostanou kluby před majitely pozemků??To bych někdy rád viděl!


Jakub Klíma (1.12.2004 19:02)

Armáda bude tedy prodávat všechny bunkry nebo jen některé? A cena?


Martin Urbánek (1.12.2004 18:34)

Mám kontakty na brigádách územní obrany ve všech krajích. Proběhne prodej, protože armádě snižují rozpočet a potřebuje každou korunu (s přebytečnou bojovou tachnikou to dopadlo podobně, armáda ji prodává třem firmám a ty je za několika násobek dávají dál). Jedna z možností je taková jakou projednáváme s Duchoněm ve Slavonicích. Město pravděpodobně převezme několík řopíků a ty následně pronajme. Všechny nechce, protože by je musela stavebně zajistit proti úrazům.


Vladek Vácha (1.12.2004 17:56)

proč všechno tak impulsivně??O osudu objektů bude rozhodovat armádní komise která proto byla zřízena.Ta objekt může nechat buďto za úplatu anebo bezplatným převodem!!!Objekt může být přenechán jak právnickým osobám tak fyzickým.Takže nikde není psáno že by objekt zájemce o rekonstrukci nemohl získat zadarmo anebo za rozumnou cenu atd....a je zbytečné ,,zatím,, se rozčilovat atd.....


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)