[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.119.104.238 () [ Přihlásit ]

Další krádeže

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > Další krádeže

Lakous (25.1.2005 15:11)

Ja vím, že jste to mysleli ve vztahu k existujícím muzeím. Nicméně zatím jsme v Česku nedospěli tak daleko, že by bylo možno provádět legálně takovéto nástrahy. Zvlášť když ty bunkry jsou pořád ve vlastnictví někoho jiného než provozovatele muzea...


Martin Nič (25.1.2005 15:04)

Já to myslel hlavně ve vztahu k už existujícím muzeím (a asi nejenom já jsem to tak myslel). O těch ostatních objektech bych takticky pomlčel. :-)) No vidíš. Já na jihu čech někdy tak dlouho procházel lesem, až jsem nejednou najednou zjistil že tam kde právě stojím jen s češtinou nevystačím. Ach jo. Hranice už nejsou to co to kdysi bývalo. :-) Ale nálezy z čáry jsou docela dobrý.


Honza Lakosil (25.1.2005 14:50)

Buďme rádi, že to u nás ještě není tak drsné se vstupy na cizí pozemek jako jinde na západě. Dovedete si představit, že by po vás někdo začal střílet, kdybyste se šli podívat na řopík, který stojí někomu na louce za barákem?! Zatím mně akorát případně vynadali,ale to se dá přežít. I když na Slovensku u Sekulí nás už jednou označili za narušitele hranic a převaděče Afghánců, kteří navíc pomocí GPS "kamerovali" vojenské objekty. Zanedlouho se kolem nás srotilo několik místních bojovně naladěných obyvatel vyzbrojených brokovnicemi a kulovnicemi a začalo to s námi vypadat zle...


Martin Nič (25.1.2005 14:09)

Tohle není jen v Anglii. V americe platí nejenom "Můj dům, můj hrad" ale i jakýsi farmářský dodatek "Můj pozemek, moje teritorium". Člověk, který tam vleze aniž by se optal majitele se pak nemůže divit když ho majitel složí jako škodnou (no to zní ale strašně). Prostě vlastnické právo by mělo být něco jako svátost, ale to se v tomto státě jaksi nebere. Nadruhou stranu Radkova otázka ohledně hasičů je v tomto směru taky oprávněná. Ale přiznejme si, která věc by při požáru ještě dokázala nějak fungovat. Nejsem hasič, ale málokdy se stane, že se oheň uhasí ještě ve stádiu zahoření. Možná se mýlím, tak mě kdyžtak opravte.


Martin (25.1.2005 13:34)

Podle mě, by mělo platit jako v Anglii-Můj dům můj hrad. Když tam někdo leze nelegálně, tak se nemá potom čemu divit, když ho něco trefí. Tomu chataři se ani nedivím, když mu tu chatu vzkradli prý 5x.


Radek Hrabcak (25.1.2005 9:26)

No, medii probehl pripad, kdy si chatar po nekolikerem vykradeni chaty nastrazil uvnitr chaty samostril. A dalsi zlodej se chytil a byl postrelen. A chatar ma nyni problem a bude souzen. Ono totiz nejen zlodeji se tam mohou vloupavat. Co kdyz chata zacne horet a budou se do ni potrebovat dostat hasici?


Vladek Vácha (24.1.2005 12:43)

zpíš jsme myslely zabezpečení na mříži:o)no nelegální kdo ví:o))když si doma dám na zem past na medvěda a někdo mě vykrade a omylem na ní šlápne tak to snad nelegální není.o)


Martin Černý (24.1.2005 12:11)

Dneska se nám nemůže nikdo divit, že v objektech máme na zloděje připraveny pasti a pastičky :-) Osobně si myslím, že se jedná o slušný (i když částečně nelegální) způsob, jak zkomplikovat vstup. Stal se případ (asi 2 roky zpět), že si u nás zloděj musel sám zavolat pomoc, protože by se jinak z objektu nedostal :-) Škoda, že to byl jen zvědavej Tramp a né někdo kdo by nás zajímal víc. :-(


Vladek Vácha (24.1.2005 11:22)

Já jsem rád že se to zatím vyhýbá ,,K,, tedy až na ten pokus o vniknutí do K-S 14.


Jirka V. (24.1.2005 11:08)

Bohuzel tema kradezi se tyka stejnym dilem LO i TO (viz posledni "akci" na MO-5) :o((


Aleš C. (24.1.2005 10:55)

Já reagoval na krádeže na LO,nikoliv na TO...:-))


Vladek Vácha (24.1.2005 9:45)

To je pravda jedině si pak udělat párkrát v roce akci ,,mobilizace,,a na konci víkendu akci,,mnichov,,.


Jirka V. (24.1.2005 9:40)

Jo, u ropiku to jde, vsechno odvazet. Ale dovedes si to predstavit u pechotniho srubu? Asi by to i slo, ale to by pak bylo otevreno tak 4x do roka...


Vladek Vácha (24.1.2005 9:17)

No ne všude jsou shcopni provozovatelé svůj objekt vyklidit pro nepřístupnost anebo pro to že jich mají víc.Co jsem si s Jirkou Špinarem prohodil pár mailů tak jsme se dobraly k názoru že nejlepší pro všechny je udělat stejné zabezpečení na mříži jaké má M.Černý to je na autogen.Ty obyč.zlodějíčky s pákovejma nůžkama nebo pilkou na železo to zastaví.A když už si někdo dá práci s autogenem tak ho stejnak žádné tzabezpečení nezastaví prořízne se mříží i dveřma i když tam bude 20 zámků.


Aleš C. (24.1.2005 8:48)

Nejlepší obrana je tam nic nenechávat..:-( Zní to sice jako fráze,ale asi na tom něco bude.Je to namáhavé to před každou otevíračkou hodinu a půl instalovat a potom zase odinstalovat,ale jak vidím,plní to asi svůj účel.To abych se začal bát,aby mi někdo z místních v bídě neotrhal výdřevu..na zátop! Je mi upřímně líto kolegy Jirky Špinara, protože tohle je opravdu svinstvo.!!!


Jirka V. (24.1.2005 7:49)

Pokud dojdeme tak daleko, ze si budou "bunkrologove" nazvajem vykradat muzea, tak je nejvyssi cas se zacit zajimat o vcely... :-( Ty uvozovky jsou tam zamerne, protoze nekdo, kdo sahne druhemu na muzeum, neni bunkrolog, ale prachsprosta svine (prominte mi ten vyraz). Osobne si myslim, ze to byl nekdo z mistnich a mimo bunkro-komunitu.


Honza Lakosil (23.1.2005 21:49)

S tím vykrádáním bunkrů je to skutečně neuvěřitelné... Pokud zloději odnesli z Jirkova řopíku na šprusli přilby a petrolejky a nechali v objektu pevnostní vybavení - lafety, periskopy, uzávěry atd, pak to nebyli bunkrologové, ale někdo místní ze Znojma nebo okolí, kdo zná místní poměry. Ty věci se možná pokusí udat v armyshopu. Podobně byl vykraden řopík ve Slupi a později se zjistilo, že ho měli na svědomí místní kluci.


Cinca (23.1.2005 15:37)

Co na to říci?Snad jem,že pokud to vybrali nějací rádoby příznivci opevnění k vybavení vlastního objektu či do sbírky,je to větší sviňárna,než kdyby to sebrali snědí železožrouti.


Martin Ráboň (23.1.2005 15:15)

V noci z pátku na sobotu došlo k vykradení objektu Muzea čs. opevnění "Na hrázi" ve Znojmě, které spravuje člen KHV Brno Jirka Špinar. Zlodějům se podařilo překonat tři uzávěry. Jirka přišel například o čs. přilby vz. 32, prvorepublikové vojenské petrolejky a pod. Podotýkám, pro ty co neznají, že objekt muzea stojí přímo v hustě obydlené ulici, k nejbližšímu rodinému domku to je cca 10 m. V Šatově jsme zjistili v objektech LO na uvažované naučné stezce (č. 2121 a 2120) vybrání pancéřových dvířek a mřiží. M. R.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)