[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.12.161.77 () [ Přihlásit ]

Lze získat ŘOPík do vlastnictví?

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Lze získat ŘOPík do vlastnictví?

Vladek Vácha (3.7.2005 19:38)

Armáda všude vykoupila pozemky!!V archívech je i dochována většina podkladů.Vliv to mít bude.nemusáíte mít pozemek na to aby jste mohly získat objket.i kdžy je to určitá výhoda mít ho ve vlastnictví.Horší to je v případech (většinou TO kde je více zájemců)když si koupite pozemek a bunkr pak získá někdo jiný.Dle Mo majitel pozemku nebude mít žádnou výhodou oproti jiným žadatelům.Určitě první krok ,který člověk musí udělat je podat si žádost na příslušnou VUSS.Aby se zaevidoval jako případný zájemce.Je dobré vycházet s obcemi,lesy ČR atd....ale zas se jich nebát prakticky vám nic nemůžou udělat:jediný subjekt,který vás může ,,vyhodit,,z objektu je MO.A to tohle ,,zatím,,neřeší.Teď jednám za muzea opevnění (34muzeí TO a LO).Tak se situace může zlepšit k jinému díky,,Prosbě muzeí čs.opevnění,která se toto snaží profesionálně řešit.V.V.


Martin Ehl (2.7.2005 22:04)

Taky by mne zajimalo co mam udelat pro to abych mohl zalozit muzeum v ropiku. Vim co mam udelat ale radeji se ptam nekoho kdo s tim ma zkusenosti. Dik. Treba jestli armada vubec nekde vykoupila pozemky na kterych ten danz objekt stoji a jestli to muze mit vliv na budouci kroky.


Ján Labák (19.4.2005 13:54)

Nechtěl jsem napsat žádnou lež, pouze jsem napsal to co jsem se dozvěděl od jednoho kapitána, který právě skončil v armádě. Je možné že on mi dal špatné informace! Chci se zeptat, jestli by jsme se mohli připojit k té vaší akci. Před nedávnem jsme se pustili do rekonstrukce LO. Co všechno máme udělat?


Vladek Vácha (15.4.2005 10:21)

Kdybych měl opravit všechno co není pravda,tak by se musel celý příspěvek smazat.Majitel pozemku nebude zvýhodňován.Stejně tak i obce nebudou zvýhodňovány.A vůbec proč řešit to za kolik objekt koupit???MO oficiálně neudává žádné ceny,takže se jedná jen o spekulace.Pro veřejněprospěšnou činnost (muzeum)umožňuje legislativa získat objekt bezúplatným převodem.To nadále jistí ještě akce kterou pořádám a účatsní se jí cca 31 muzeí.Ať již fungujících,začínajích anebo ve fázi příprav.Zpracovaný materiál se (doufám že se co nejdřív vyjasní politická situace)v dohledné době bude zasílat do Kanceláře prezidenta republiky,Poslanecké sněmovny,Senátu ČR,Úřadu vlády,Ministerstvu kultůry -Odbor ochrany movitého kulturního dědictví, muzeí a galerií ,Ministerstvu obrany a vybraným médiím.Z ČT máme přislíbenu mediální podporu.Pokud by kdokoliv měl dotaz ohledně majetkoprávního řešení objektů,stačí mi napsat.Hlavně prosím žádně spekulace.Z přístupu některých muzeí jsem získal zkušenost,že to moc škodí.Člověk se pak může setkat s tím že např:,,že objekt se může akorát koupit za nehorázné sumy,že nejde pronajmout protože není zkolaudován,že obce vždy dostanou o co zažádají a vůbec že u obcí které si žádají o objekty muzeí se nemůže dotyčná osoba vůbec bránit a propadá zbytečné beznaději atd....,,.většina dezinformací pochází právě z řad neznalých z diskusních fór a bohužel i z obcí jejiž názor je oficiální.Defakto lžou .........


Ján Labák (15.4.2005 9:45)

Před nedávne jsem mluvil s jedním kolegou, který pracoval v armádě. Dozvěděl jsem se, že řopíky armáda zkouší rozprodávat pouze zatím na jižní Moravě. Pokud bude o řopíky zájem zkusí je rozprodávat i na jiných úsecích. Objekt který stojí na pozemku nějakého majitle si může koupít kdokoliv, cena 50 000 až 100 000 Kč za objekt. Pokud si požádá o objekt samotný majitel pozemku, dostene jej zadarmo. Zdarma řopíky dostanou i obce pokud si o ně požádají. S těžkýmy objekty je to podobné, ale za jeden objekt chcou až 6 000 000 Kč. Jestli jsem napsal něco co není pravda, tak mě prosím opravte :-)


Josef Drobný (12.4.2005 15:40)

Před časem jsem slyšel v televizi, že se diskutuje o tom, že by se mohly pevnůstky rozprodávat. Tak bych se chtěl zeptat, co je na tom pravdy, popř. jestli tu jsou nějaké zkušenosti.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)