[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.226.254.255 () [ Přihlásit ]

Barvy příslušenství k lafetě vz.37

Diskusní fórum > Diskuse o článcích na serveru ropiky.net > Barvy příslušenství k lafetě vz.37

Vladek Vácha (5.10.2005 12:30)

Já bych se dle mého vybavení také přiklonil ke khaki uzávěrům.Taky si nedokážu představit,že by ze střílny zářil šedý uzávěr.Khaki se už nemusel nijak upravovat atd......


Jan Lakosil (3.10.2005 0:00)

Ahoj, já netvrdím,že se nemůžu mýlit, ale všechno nasvědčuje tomu, že uzávěry byly v sériovce dodávané v khaki a odpady v brynýru. Nicméně zatím jsem například nikde neviděl předválečný odpad na TK37, takže si nejsem jist. Na ty fotky ze ZB bych moc nekoukal, lafeta je tam zachycena v prototypu při zkouškách, před zahájením sériovky došlo k několika změnám (např. tvar aretačního šroubu náměru a odměru, držák ukazatele, tvary úchytů LK apod). Já jsem ty informace o barvách čerpal z nálezů v terénu.


Jiří Kratochvíl (30.9.2005 19:11)

Mám malý dotaz k barvám příslušenství lafetací vz.37. Na stránkách je uvedeno, že uzávěry střílen mají být v barvě khaki a odpadní nástavce brynýrované. Na dobovce lafety složené v bedně jsou ale odpadní nástavce i uzávěry šedé, stejně jako celá lafeta. Nevím, jesli je to tím, že uvedená dobovka je tovární fotka pořízená Zbrojovkou, takže i uvedené díly jsou vyrobené Zbrojovkou, ve skutečnosti pak vyráběné jinými firmami a tak i v jiné barvě. Naopak odpady jsou na jiných továrních fotech také počerněné (Československá zeď). Jako komplet byla přece lafeta dodávána Zbrojovkou, tak proč nebyly odstíny sjednocené? A nevíte, co je to "malé černé" nad nosičem ukazatele (na fotce)? Myslím, že je to úchyt pro TKvz.37, protože ty pro LKvz.26 jsou na lafetě.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)