[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.139.72.78 () [ Přihlásit ]

Revize stavu objektů II. sboru

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Revize stavu objektů II. sboru

Vladimír Sýkora (15.11.2005 20:08)

Přesto bych toužil po příspěvcích, které by byly evidentní. U některých úseků (např.: A, C1 ...) mi nejdou opravit atributy, takže případná reakce na oznámené opravy, o které jsem právě žádal, nebude okamžitá. Za A/242 díky, beru na vědomí.


David Papst (15.11.2005 18:52)

Příspěvek evidentně nehovoří o žádných určitých opravách.Jedna čerstvá-A/242,objekt odstřelen,vytěžen,torzo záhozu.


Vladimír Sýkora (13.11.2005 20:02)

Nějak nevím, co mám na základě tohoto příspěvku opravit.


David Papst (13.11.2005 19:32)

Je třeba dát dohromady v některých úsecích i počet a stav rozpracovanosti jednotlivých objektů.V jednom úseku mám jeden objekt navíc,v rozpracovaných pak několik výkopů atd.Osobně mi u druhého sboru chybí navštívit asi 200 objektů.Jinak ale dobrý nápad,je pravda,že v lecčem už se asi může finalizovat.S pozdravem David.


Vladimír Sýkora (9.11.2005 10:02)

Vážení příznivci řopíků, obracím se na vás s následující prosbou. Dejme do pořádku atributy řopíků ve II. sboru! Jde o to, abychom se konečně dopočítali a statistiky nám mohly sdělit jakousi dokonalou inventuru řopíků v daném regionu. Na "kartě" objektu, přesněji "Podrobné informace o objektu ……" je položka stav objektu. Tato položka je generována ze dvou proměnných či atributů. Atribut první definuje stav objektu v roce 1938 a jeho hodnoty jsou: neznámo, zrušen, nepostaven, výkop, skořápka a postaven. Atribut druhý popisuje stav dnešní: neznámo, nepostaven, dochován, poškozen, rozvalen, zničen a zahlazen. Protože tyto atributy byly u II. sboru v dost velkém nepořádku, upřesňovali jste obvykle tento nedostatek v poznámce. Z poznámkou ale statistiky pracovat neumí. Proto na základě poznámek, poznatků z knih řady autorů a zkušeností vlastních či paměti mé ženy (o které se Tomáš vyjádřil, že to je asi ženská, která viděla nejvíc řopíků :-)) jsem přistoupil k revizi a atributy opravil. Přesto bych byl velice rád (chybovati je lidské), abychom v našem společném zájmu provedli revizi druhou. Buďte tak hodní, při svých toulkách v databázi a II. sborem, zkontrolujte stavy objektů a dejte mi na tomto místě vědět, co opravit. Poznámku na závěr. Chci se věnovat zatím pouze! II. sboru, na základě zkušeností z této akce pak uvidíme co dál. Předem děkuji za pomoc.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)