[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.138.102.178 () [ Přihlásit ]

Pixle

Diskusní fórum > Neidentifikovatelné objekty, vojenské prostory > Pixle

Jiří Hrabák (15.8.2011 11:59)

Zdravím, včera jsem při toulání po Brdech narazil na rozvalený objekt na okraji plochy Bahna, který bohužel přesně nedokáži určit. Stojí z něj již jen jedna stěna, ale před ní je množtví betonu a také mnoho armatury. Myslel jsem, že jde o pixli, ale nejsem si zcela jist. Přijde mi na ní málo trosek a i tloušťka betonu mě nechává na vážkách. Fotky objektu jsou v databázi neřopových objektů. Je tam vidět třebas i zbytek rámu dveří. Jestli někdo dokážete určit zda jde o pixli, nebo ne budu moc rád. Zájemcům poskytnu i bližší lokalizaci.
Díky JH.


Jan Pohunek (18.1.2006 15:07)

Ano, je to moje fotogalerie. Ty objekty na prvních dvou fotkách jsou na hřebenu u Vranové (nad Čenkovem, hřeben sousedící na severu se Slonovcem). Pokud si dobře pamatuju, tak u Velcí bývá uváděna pěchotní střelnice - možná to má nějakou souvislost.

Jsou to jen takové jednoduché trojboké přístřešky, vždy s malým otvorem v čelní stěně směřujícím přes cestu na louku - asi by z toho střílet šlo (jen okraj protějšího lesa je dnes dost blízko), navíc na cestě je před tímhle areálem závora.

Podobné jsou ještě na jednom rozcestí na severním úbočí Sádky, to je ta třetí fotka. Ty ale nemají "střílnu" a jsou tam rozmístěné trochu chaoticky.


Tomáš Kamenský (17.1.2006 21:23)

Abych pravdu řekl nevím - do neřopových objektů bych to zatím nedával Možná by se hodilo udělat nějaký specifický seznam kde by byly jenom "pixle" - mimochodem není náhodou fotogalerie tohle tvoje fotogalerie? Jestli jo, docela by mě zajímalo kde je ten kamenný objektík na prvních třech fotkách - na ten jsem zatím v Brdech nenarazil...


Jan Pohunek (16.1.2006 14:45)

Nedávno jsem zaměřil a nafotil pár pixlí a nějaké ty starší pozorovatelny na Brdech. Chtěl bych se tedy zeptat, má-li cenu přidávat to do databáze neřopových objektů. Nejsem si jistý typologií (těch typů bych tam odlišil několik, ale jak se to jmenuje předpisově, to nevím) a navíc je to ve vojenském prostoru - byť hojně navštěvovaném.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)