[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 44.200.145.114 () [ Přihlásit ]

Rád bych opravil bunkr, ale nevím jak s povolením

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Rád bych opravil bunkr, ale nevím jak s povolením

Tomáš KOUBELE (9.4.2007 17:27)

Po dnešním vejletě do úseku E-22 jsem více než znechucen. Objekt E-22/18/D2, na který jsem měl zálusk již delší dobu, začal někdo rekonstruovat a to stylem víc než hrozným. Další věc, která mě dostala, byl způsob zjískání objektu..podle slov místních násosků za pouhých 5000,-Kč...takže žádné dopisy na patřičné úřady, ale prachy na ně platí /-:


Jan Ciglbauer (5.4.2007 18:12)

Takový turista by musel mít hodně velký batoh, aby pak vyšel nenápadně ven. Ale taková zbytečnost, když ventilátorů je ve volných bunkrech opravdu ještě dost? Neřekl bych, kdyby byl alespoň republikový...


Jiří Kaštil - začátečník (3.4.2007 10:55)

..a co teprve, až přijde turista se 13-kou klíčem v kapse.....:)


Jan Ciglbauer (1.4.2007 9:19)

Co se týče bunkru v Hamru, tak co já vím, tak tam před něj dají jen informační ceduli co to je a případní turisté se budou moct podívat dovnitř. Ale uvidí tam jen to co tam je a nic víc - tedy dochovaný ventilátor a periskopy.


Pepa Drobný (1.4.2007 0:40)

"Řada objektů úředně vůbec neexistuje, nemají žádná čísla a nejsou vůbec evidovány"
"O některých objektech se armáda dozví až když si majitel pozemku najednou požádá o přidělení bunkru."

No, potvrzuji, v našem případě to přesně tak bylo.
Co se týče toho mrknutí na řopíky, tak nám z VUSS řekli, že uznávají, že kluby KVH mají lepší informace o bunkrech než oni, ale na www.ropiky.net asi fakt nechodi.


Tomáš KOUBELE (31.3.2007 11:25)

Bunkr v Hamru by se měl podle slov majitele, resp. majitelky pozemku změnit v další muzeum. Bohužel si madam mylně myslí, že na tom vymlátí balík /-: ...


Jan Ciglbauer (31.3.2007 9:01)

O tento objekt si zažádal majitel pozemku už asi předloni. Stále čeká... Stejně tak bunkr v Hamru.


Tomáš KOUBELE (30.3.2007 22:03)

Kdyby mrkli na ropiky.net, tak nemusí vyhodit ani korunu za zaměřování a ušetřit si pochůzky v terénu, ale to by asi bylo moc jednoduchý..mimochodem, když jsem se pár let dozadu pokoušel o řopík 184/112/A-160Z na Staňkově, "vykopli" mě s tím, že podléhá přísnému utajení. Takže, jestli takhle přísně utajili dalších x objektů, aby v tom pak neměli bordel (-:


Martin Urbánek (30.3.2007 21:32)

Honza Ciglbauer má pravdu, dospěl jsem k tomu po telefonátech s KVV (nejmenovaným krajským vojenským velitelstvím) ke stejnému závěru. Problém je MOŽNÁ v tom, že již dlouho před "sametovou revolucí", při provádění tzv. "zvláštních prací" byly objekty SLO (nejen řopíky a 36-ky) členěny na do několika kategorií a s těmi, s kterými se nepočítalo, nebyly reaktivovány a právě tyto objekty asi dělají mírný chaos v evidenci. Ale k tomu by se nejlépe vyjádřilo některé regionální pracoviště VUSS-ky, ale ti nyní mají podstatně jiné problémy :-))) Docela dost pochybuji, že jsou zaměřeny řopíky na území vojenských újezdů, zejména Boletice. Máte někdo bližší info?


Jan Ciglbauer (30.3.2007 19:35)

Armáda v tom má totiž bordel. Řada objektů úředně vůbec neexistuje, nemají žádná čísla a nejsou vůbec evidovány, i když za totality VEČ měly a bylo o ně pečováno. O některých objektech se armáda dozví až když si majitel pozemku najednou požádá o přidělení bunkru. Ač to zní trochu šíleně, je to fakt, mluvil jsem o tom u nás na jihočeské vojenské správě.


Tomáš KOUBELE (30.3.2007 18:55)

Zrovna kolem srpna mám informace o převodu objektu pod nejmenovanou obec a podle katas.map je zajímavé, že okolní objekty se jak zaměření, tak i převodu vyhnuly a samotná obec o ničem neví?! (-:


Crha Aleš (30.3.2007 17:46)

Nejen na objekty kolem Plzně...:-( Pražská čára je rozdělena do dvou VUSS v Plzni a Litoměřicích. Že by se Litoměřice už nějak moc rozdali to ne,ale už pár objektu převedli a dost jich je zaměřených. VUSS Plzeň ještě ani nezaměřovala, tedy dokud jsem byl ještě v srpnu 2006 v Karlštejně.


Tomáš KOUBELE (30.3.2007 16:51)

To se teda divím, jak jim to na tom jihu odsejpá. Na objekty okolo Plzně má prý armáda podle mých info omezené množství prostředků na každý rok, takže zvládnou pouze x objektů za rok a i postup převedení je trochu komplikovanější a hlavně zdlouhavější?! /-:


Kristina (30.3.2007 9:39)

Jiste, u nás jsou německé pixle zaměřeny více jak dva roky, zapsány v katastru nemovitostí a stále na listu vlastnictví není ani jeden v soukromém vlastnictví.


Pepa Drobný (30.3.2007 8:02)

"okamžitě po zaměření je nabízí bezplatně majiteli pozemku"

Aby nedošlo k mýlce nebo k chybné interpretaci. Ona Vám to sice po zaměření nabídne, ale byl by obrovský omyl myslet si, že Vám ho po projevení vašeho zájmu jako majiteli pozemku i okamžitě převede. Jsem majitelem pozemku už rok a army to stále ještě nepřevedla.
Ale je to jedno, je to jen papírová formalita.


Jan Ciglbauer (29.3.2007 19:33)

Za chvíli už budeme jednat jenom s vlastníky pozemků. Armáda teď zaměřuje všechny bunkry do katastru a okamžitě po zaměření je nabízí bezplatně majiteli pozemku. V jižních Čechách jim prý zbývá zaměřit už asi jen 30 objektů.


Jiří Kaštil - začátečník (29.3.2007 19:31)

...a když k tomu vyjde v novinách pár připitomělých článků o tom jak má někdo na zahradě bunkr,a jak je tam celý rok stálá teplota,a že tam v bunkru, když na to přijde přečkají i jadernou válku...A pak nějaký kolemjdoucí,když člověk zrovna v potu tváře pracuje na rekonstrukci žoviálně prohodí:..."z toho by byl sklípek...to mít tak na zahradě skladoval bych tam víno a okurky a..."a v tu chvíli bych ho nejraději bacil po hlavě tím pětikilovým kladivem....Lidi jsou takovýma blábolama ovlivnění a chtějí mít bunkry.Jinak si to neumím vysvětlit.


Jiří Kaštil - začátečník (29.3.2007 19:18)

...já jsem se taky snažil o smlouvu..vytipoval pár objektů,lítal po katastrech,pozemkovém fondu,městském úřadě,otravoval starostu města,psal srdceryvné dopisy.Je to 100krát horší, než ta nejhorší práce na bunkru...Nevyšlo nic a nakonec mi zase zbylo jednání ze soukromníkem...asi to znáš.Majitel pozemku se usmívá, pokyvuje hlavou...ale když přijde řeč na případný prodej...Nic!..." co je doma, to se počítá"..


Crha Aleš (29.3.2007 7:12)

A kde jsi začal? Já jsem před Sazenou dělal pět let v Karlštejně na cizím pozemku a celých pět let jsem se snažil alespoň o nějakou smlouvu s majitelem pozemku. Pokud děláš řopík v pohraničí, je to něco jiného přece jen, než-li dělat řopík na území býv.protektorátu, protože tady když už se něco zachovalo,tak je pořádně zalitý betonem. Tím nechci ale v žádném případě zlehčovat rekostrukci jakékoliv objektu kdekoliv..Přeju Ti hodně zdaru, rád se přijedu i podívat.Ale ten pozemek bych přece jen řešil, vybavení sice odneseš,ale práce Ti nikdo nevrátí.
Tu větu od píky si budu pamatovat, ta sedí!..:-)


Jiří Kaštil - začátečník (29.3.2007 5:02)

"Není nad to od píky,začít dělat řopíky"..


Jiří Kaštil - začátečník (28.3.2007 23:58)

...ale bylo..já jsem to zažil loni na podzim..je to pěkný hnus,ale protože jsem blázen, začal jsem ted v březnu znovu,za úplně stejných podmínek...


Tomáš KOUBELE (28.3.2007 22:39)

Nejsem teda trochu v obraze co se týká Bedřichovského lesa, ale nedávno tu padla věta o tom, jak Lesy nechávají hlásit objekty pod sebe, aby zabránily bordelu...každopádně stěhující se muzeum podle nálady majitele pozemku to tu ještě nebylo (-:


Crha Aleš (28.3.2007 21:01)

No nevím,zda s kolegou "začátečníkem" mohu souhlasit.Spíš ne. Vy někde rekostruujete, pane kolego? Pokud děláte rekostrukci opravdu svědomitě,tak Vám přece nemůže býti jedno, jestli do rekostrukce vrazíte pár desítek tisíc(v lepším případě) a pak Vás majitel pozemku bez náhrady vyžene. Nebo se mýlím? Mluvím z vlastní zkušenosti..


Libor Martinů (28.3.2007 20:39)

Jestli to není tajné-do kterého objektu se chceš pustit?


Jiří Kaštil - začátečník (28.3.2007 20:04)

...kašli na povolení a začni makat.Dneska ti to nikdo nepovolí...ale ani nezakáže.Nejlepší bude, když si koupíš pozemky na kterých řopíky stojí.Pak budeš v "poho"...a jestli nebudou pozemky tvoje ,tak tě někdo někdy může vyhodit,ale to zase tak nevadí,protože výbava do LO je víceméně univerzální, snadno se stěhuje, a řopíků je dost!...takže "dlouhej kouř a pohoda džez",,,,takže se, jak očekávám,brzy dočkáme nového oznámení o zahájení rekonstrukce..a to tentokráte z tvé strany..držím palce:)


František (28.3.2007 19:47)

To je hezké ten lehký objekt je v Bedřichovském lese.
Jenomže já nevím kde seženu povolení a jak.


Libor Martinů (28.3.2007 16:12)

Já přebývám v Liberci,při rekonstrukci bych brigádně určitě pomohl,ale "natvrdo" se tomu věnovat nehodlám.


František (28.3.2007 14:54)

JE tu někdo z liberecka který se zajímá o bunkry?


František (28.3.2007 14:14)

Ahoj jsem z Liberecka a chci se zeptat mám vyhlídnutý bunkry který bych rád opravil ale nevm jak s povolením řeknete mě někdo jak na to?


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)