[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.141.202.187 () [ Přihlásit ]

Zase o řopík méně

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > Zase o řopík méně

Jiří Hrabák (27.3.2015 15:28)

Nejde sice o řopík, ale včera jsem měl dostatek času na potulování po Rokycanech a kromě toho, že jsem zjistil, že objekt na rokycanské stráni má již přístupný interiér, jsem se také s politováním přesvědčil, že einmannbunker nedaleko zemědělské školy u Holoubkovského potoka (Skautská ulice) je již minulostí. Oplocený areál, ve kterém objekt stával, hlídají dva rozzuření psi a po objektu samotném ani památky. Musel zmizet někdy během posledního roku, protože v první čtvrtině roku 2014 zde ještě stál (ikdyž tedy již bez dveří). Takže nikoliv o řopík méně, ale minimálně o jednu německou pozorovaltelnu méně. Fotky místa bez objektu vložím v dohledné době do databáze neřopových objektů.


Pavel Jonáš. (24.3.2015 16:57)

Zdravím. Zřejmě příprava na další likvidaci na Maršovickém vrchu, tentokrát Q2-37. Soudím tak dle započaté skrývky vedle objektu a jeho obnažení až pod základovou desku. Jen doufám, že dobývací prostor nebude rozšířen i na severní svah kopce.


Vladimír Slezák (29.7.2010 16:18)

Zřejmě máte na mysli řopík N/2/18 - D1-N u cesty od Dolského mlýna na Kamenickou Stráň.Doporučuji brožuru autorů B.Hamáka a F.Berana Šluknovský výběžek z edice Pevnosti č.20.Informace jsou i v databázi II.sbor,úsek N/2 Všemily.


Martin (29.7.2010 12:43)

Dobrý den, nemáte někdo informace o řopíku v Česko-saském Švýcarsku, nad Dolským mlýnem? Kdy byl postaven,k čemu sloužil, zda byl vůbec využit apod.? Děkuji za odpověď


Zdeněk Hanáček (21.6.2010 20:36)

To jsou teda lidi...nemám slov...


Luboš Melichar (20.6.2010 19:46)

Tou palicí by mu měli rozbít hlavu dementovi, jedna z nejhezčích skořápek co znám


Libor Martinů (20.6.2010 17:16)

U skořápky K-3/233/A-140N lp je poznamenáno, že jde o dobře zachovanou skořápku. Loni jsem ji trochu vyčistil a chtěl v tom pokračovat dál. Při dnešní návštěvě jsem ale doslova zalapal po dechu. Nějaký dement si dal tu práci, že vytáhl tím krpálem nejspíš palici a na třech místech skořápku prorazil-fotky jsou v databázi. Nepochopím, co tím myslel. Prorazil svislou stěnu a za ní ještě vykopal nějaké kameny. Jestli se domníval, že je to nějaký zazděný vstup do tajné štoly se Štěchovickým pokladem?


Ivo Vondrovský (4.10.2008 21:48)

Pro informace o Liběchovské příčce doporučuji brožuru J. Beneše a kol.: Liběchovská příčka, vyd. Fortprint 2000, též www.pevnosti.cz


fanda (29.9.2008 11:03)

Vážení přátelé,

nepovažuji se za bunkrologa. Nicméně některé řopíky nemohu najít. Kdo má bližší iformace o oblasti liběchovské příčky ? Zejména o okolí Medonos.
Nechte mi na sebe kontakt.

díky fotofanda


Martin Urbánek (7.7.2007 11:06)

"VVP Dědice" je správný název, "Březina" je název Vojenského újezdního úřadu a tím i celého újezdu (VVP je pouze částí tohoto území).
Cvičný srub na Žárovicích padl zejména kvůli havarijnímu stavu stavby a kvůli tomu, že sloužil jako smetiště. Vytržení střílny jen upozornilo úřady na to, že nějaké vzácné bunkry ve VVP Dědice existují a urychlilo rozhodnutí o zboření. Naštěstí snaha několika málo lidí (bunkrologů) zabránila i destrukci druhého cvičného srubu.
Ikdyž i zde je nutno podoknout, že ocelové prvky ze zbořeného srubu byly předmětem podání trestního oznámení ze strany VHÚ.


david (7.7.2007 3:19)

Když se odstraní řopíky z důvodu bezpečnosti zaměstnanců lomu, tak to se dá lehce pochopit, jde přece o jejich zdraví a životy a řopíků je v republice ještě "dost" ,ale pořád nechápu, proč někdo odstranil jeden ze dvou cvičných objektů ve VVP Dědice (dnes Březina) jenom proto, že potřeboval střílny do svého objektu? Nebo prostě máme ještě "jeden"? Ve VVP pracuji a o některých rádoby bunkrolozích tam víme svoje.


Nič Martin (4.7.2007 10:59)

Možné důvody jsem již uvedl v obecné diskuzi. Tedy ještě jednou.
To že někde něco leží několik let neznamená že to po těch x letech už nebude zničeno. Ty řopíky v lomu vadily celou dobu a letos se naskytla možnost je definitivně odstranit. Ono samo o sobě není moc bezpečné když vám při clonovém odstřelu kromě sutě, která zůstane ležet u paty stěny, spadne z horní etáže i železobetonový monolit o váze více jak 100 tun. Při pádu z výšky cca 20 m se tenhle blok dokáže pěkně rozparádit a při jeho "nepravidelném" tvaru je i velmi těžko odhadnutelné kde pod stěnou může skončit. Zkrátka takovýto blok představuje při odstřelech bezpečnostní riziko a tak se není co divit že když se firmě naskytla možnost konečné likvidace pevnůstek tak této možnosti využila.
231 spadla na stejnou etáž jako bylo č.36 teprve relativně nedávno.
V současnosti v lomu již téměř s jistotou po objektech nenajdete ani stopy.


Crha Aleš (4.7.2007 8:07)

Pro Dan Hradiský: už není za čím se zastavit..:-( Mrkněte do databáze fotek. Kolega M.Nič se tam zastavil po odvysílání reportáže a to už z objektů mnoho nezbylo. Nám se podařilo zachránit pro objekt v Sazené jendu střílnu. Původně jsme měli mít obě, ale bohužel sliby nebyly dodrženy..Ze všech objektů zbyla jen halda armatury.


Dan Hradiský (26.6.2007 17:08)

Stejně nevím proč by ho zobíjeli tam přece ničemu nevadil vždycky je nechali akorát spadnout dolu ,asi se tam někdy zastavím


Zdenda (22.6.2007 17:28)

Reportáž tv nova v 17.00.Ukazka demolice řopíku v lomu na maršovickém vrchu u Ceské Lípy.Vzhledem k pokračující těžbě musel být odstraněn další řopík.Nepomohly nálože dynamitu tak musel být povolán 50-ti tunový rozbíječ betonu.jediny v republice, aby si za dvacet hodin úporné práce s objektem poradil.Určitě se tam někde povalují střílny.Kdo jste blízko máte možnost to zjistit.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)