[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 34.204.177.148 () [ Přihlásit ]

Neslavnostní uzavření antimuzea na Olši

Diskusní fórum > Muzea lehkého opevnění > Neslavnostní uzavření antimuzea na Olši

Jiří Kaštil - začátečník (3.4.2013 11:02)

Jaro neúprosně buší vločkami na dveře našich řopíků a velikonoční sněhové jazyky se plazí neodbytně kolem. Atmosféru jarní sezony tady u nás, jsem pro vás zachytil ve svém fotopříběhu.....


Jiří Kaštil - začátečník (7.1.2011 23:23)

...ten bohužel nebude Jáne...nevím, kde by jsme sehnali ty pohraničnické "brigadýrky" čili "elpíčka".


Ján Labák (15.12.2010 17:45)

A co tak ještě KVH rota pohraniční stráže


Jiří Kaštil - začátečník (15.12.2010 11:03)

Výborně! První nadšenec nešetřící dobrými nápady, už se hlásí.....Luďku, ty budeš koordinátorem činnosti jednotlivých KVH! S pěveckým sborem P.D.A. si ale starosti dělat nemusíš. Tuto řeholi, obětavě převezmu na svá bedra já....


Luděk Tondr (15.12.2010 9:34)

Ještě ti tam chybí KVH polních felčarů a KVH polních feldkurátů


Jiří Kaštil - začátečník (14.12.2010 22:55)

...asi vím co chcete říci. Jestli teno záměr není příliš skromný a jestli tak omezený počet jednotek nemůže ohrozit bojeschopnost tohoto seskupení. Nevěšte hlavu bratři ve zbrani ! Zmiňované jednotky budou na plných počtech. Navíc je můžou kdykoliv doplnit síly z právě zřizovaného KVH 5000 záložníků. Zkrátka nebojte se, KVH Generální štáb ČSLA, má vše pevně v rukou....


Jiří Kaštil - začátečník (14.12.2010 22:34)

V rámci rozšíření svých aktivit na řopíku "na Olši", zvažuji založení KVH. ....a to zdaleka ne jednoho. Jeden specializovaný klub, totiž zdaleka nemůže pokrýt potřebu obrany tohoto důležitého objektu prvního strategického sledu, s výhledem na potřebu provedení případné útočné operace a průlom obrany protivníka v určené operační hloubce. Tímto dnem, tedy zahajuji nábor do těchto klubů KVH: KVH 8.střelecká divize, KVH prapor pěchotního učiliště, KVH 64. žen. brigáda, KVH 52. pontonový pluk, KVH 38. protitanková dělostřelecká brigáda, KVH 3. mech. divize, KVH 32. těžká dělostřelecká brigáda, KVH 13.tankosamohybná divize, KVH 1. raketometný oddíl, KVH 83. protiletadlová divize, KVH 2. spojovací pluk, KVH 3. bombardovací letka, KVH fotoletecká skupina, KVH 1.dívčí pěvecký sbor posádkového domu armády, KVH 6. dopravní výsadkový letecký pluk, KVH četa chemické ochrany, KVH rota oprav techniky, KVH četa týlového zabezpečení, KVH úderná skupina, KVH svazek operačně- taktikcých mezikontinentálních raketových vojsk a KVH pět členů osádky SLO. Zájemci nechť se i s příslušnou výstrojí, výzbrojí a technikou, včetně záložní, hlásí na známe e-mailové adrese....Příslušné dokumenty k registraci těchto KVH, jakožto občanských sdružení snažících se o zkvalitnění volnočasových aktivit naší mládeže, jsem již podstoupil ministerstvu vnitra.


Jiří Kaštil - začátečník (27.8.2010 16:16)

...tak, tak..kluci, taky jsem z vás někdy na měkko. Pro Luboše M. ...: I ty jeden poťouchlíku, zase mě popichuješ ??? :-) Na Atlantický val jsme tady přeci mívali jinačí specialisty...Byli to hoši z "Muzea čs. opevnění v německém stylu - Veselka". Dobře víš, že tohle není zrovna můj šálek kávy...Navíc bych musel řopík zase přejmenovat a krapítek poupravit! Asi takhle: ...pevnůstka MG-Schartenstand - Regelbau 37, by obdržela zánovní kamna Wt80k, ventilátor - schutzlüfter HES, sklopná rámová lůžka, telefon FS 35 a MG schartenlafette s nainstalovaným MG 37(t). Vnitřek by bezpochyby doplnily vtipné popisky psané "švabachem", jako například : ausgang, überdruckventil, sprachrohr, alarmvecker, rauchrohr, geverschrate, lichtnische, munitionraum a nezbytné Licht bei offener Schrate! Zkrátka tak, aby se to líbilo i zástupcům "Pionierabteilung WaPrüf 5"..kdyby náhodou vstali z hrobu.


Tomáš Krejča (26.8.2010 22:50)

já byl v tu chvíli z té výšky zrovna úplně na měko

slovo měkko je odvozeno od slova měkký a píše se proto s "kk" (pozn. admin)


Jan Lakosil (26.8.2010 22:44)

Pokud vím, tak armáda reaktivovala min. 4 objekty s depresivní střílnou.


Tomáš Krejča (26.8.2010 22:32)

a ta voda...


Tomáš Krejča (26.8.2010 22:31)

nadmořská víška je ovšem také znát..

slovo výška je odvozeno od slova vysoký a píše se proto s y (pozn. admin)


Tomáš Krejča (26.8.2010 22:29)

a ty hřiby


Tomáš Krejča (26.8.2010 22:25)

jo a k těm večerům v tomhle kraji:stojí to opravdu zato vylézt si takle po večeři s plecháčkem na stropnici usadit se na pařez a kochat se výhledy na česko polské pomezí.za udolím v němž lze tušit Králíky z Hůrkou se zvedají svahy Suchého vrchu a Boudy se stejnojmenou tvrzí a linie opevnění běží dál po hřebeni k mladkovu a hoře Adam opět se stejnojmenou tvrzí.pak pokračuje po vrcholech orliček ale ty už semi většinou ztrácí z dohledu v mlžném oparu.o výhledu do zde kopcovitého polska nemluvě.nedá mito ale tyhle chvíle , kombinace toho našeho betonu a hornaté přírody mě tam táhnou čím dál víc.


Tomáš Krejča (26.8.2010 22:05)

Ale k reaktivaci: jak by jsi si poradil Ty, Milý Začátečníku s osazením speciální Velké střílny určené k depresi -30'jež si příkré svahy Kraličáku opravdu vyžadují??řopík je to totiž opravdu sympatický s velkýmrozdílem výškykasemat oddělených(třemi,čtyřmi?nevím jistě)vysokými schodky.


Tomáš Krejča (26.8.2010 21:54)

ano,dostupnost tohoto bunkru není opravdu není nic moc i když pevná vojenská dnes vyasfaltovaná cesta není daleko.obzvlášť s pitnou VODOU :-) (je) by to na tomto místě byl problém.co si nedoneseš v lepším případě nedovezeš - nemáš.i přesto se tento objekt dočkal určitého druhu v dobrém slovasmyslu ,,pseudoreakrivace" ,jak je vidět dodnesna úpravách interieru ,,nějakým" Zdenou.


Luboš Melichar (25.8.2010 10:13)

Fakt krásnej řopík, už vidím ty večery, s otevřenou lahvinkou sledovat západ slunce nad kopci, no prostě pohodička..... klídek. Ale koukám, že začátečníka ta reaktivace pořád nepřešla. Nebudeš zase z toho svýho řopejčku dělat pevnůstku pobřežní obrany? Vodu už jsi tam měl (mě stejně nevymluvíš, že sis tu povodeň neobjednal aby iluze pevnůstky pobřežní obrany v Oděse byla dokonalá). Co zkusit něco z Atlantickýho valu?


Jiří Kaštil - začátečník (24.8.2010 20:28)

...jo, brácho. Tak přesně tenhle nápad jsem měl.... Dokonce už několikrát. Když pominu Alpy, Orlické hory a podobné destinace, kde jsou bunkry už těch pár metříků nad mořem, a nejsou zaplavovány příbojem, pískem, říční vodou...nebo kukuřičnými lány...tak..Tak jsem se byl podívat i na tom doslova "vypilovaném drahokamu" , který jsi přiložil na fotce. Je to fascinující záležitost. Krásný, suchý řopík na krásném místě, těžce přístupný s neopakovatelným výhledem, uvnitř krásně prostorově disponovaný...no co ti budu říkat. Kdybych bydlel v nějaké hájence v okolí, OKAMŽITĚ!!! bych ho aktivoval, ale pozor! ...nejspíš v prvorepublikovém stylu, respektive stylu, který by měl evokovat 1.repuliku. Za podmínky, že by se mi podařilo přemluvit "Douchu" ať mi tam tak ňák spíchne vejdřevičku.....Jinak bych ho nemilosrdně REAKTIVOVAL! ...interiér nahodil omítkou .. navěšel bych tam ňáký ty UL-ka... a ty ostatní srágory, ..... a s atmosférou 1.republiky bych zatočil! ...pěkně "PO BOLŠEVICKU !!!"


Tomáš Krejča (31.7.2010 12:36)

pokuds vyhnal vlhko,plísně můžeš si zas zpívat písně.nebo jsi to snad už vzdal houba si tam raší dál? snad si nepojal nápad na kopec se k bunkru drápat?


Tomáš Krejča (31.7.2010 12:31)

Jak jsi na tom slovutný brachu? Už jsi opět rereaktivoval tvůj bunkr plně inspirovaný jižní moravou?


Jiří Kaštil - začátečník (19.6.2010 14:05)

...ani tento zoufalý a ohavný skutek však naznamenal jejich vítězství. Oxidačně stabilním mazivem na bázi hydroxystearátu ve kterém viskozita základového oleje při 40 stupních C dosahuje hodnoty 200 mm2/s a jeho odlučování během sedmi dní při stejné teplotě nepřesahuje 3% objemu, penetrace po prohnětení dosahuje hodnoty krásných 265-295 mm/10 a které disponuje antikorozní ochranou dle DIN 51 802....jsem totiž dostatečně předzásoben!


Jiří Kaštil - začátečník (19.6.2010 13:53)

Včera, pomocí voňavého vápna, proběhlo slavnostní znovuvysvěcení reaktivačního svatostánku na Olši, který byl před nedávnem zneuctěn nelítostnou a krutou povodní. Tímto aktem byla zasazena tvrdá morální rána všem podlým kontrareaktivátorům SLO, kteří se na spiknutí, jehož výsledkem povodeň byla, podíleli. Ti ve snaze napustit reaktivované řopíky špinavou záplavovou vodou neváhali odpálit islandskou sopku. Mračna sopečného popela pak měly vést k ovlivňování klimatu a trvalým dešťům. Aby byla následná revitalizace řopíků po předpokládaných povodních obtížnější, navrtali spiklenci do dna Mexického zálivu velkou díru, snažíce se tím negativně ovlivnit ceny ropných produktů, používaných k rekonzervaci pevnostního vybavení...


Jiří Kaštil - začátečník (19.5.2010 23:07)

...a co čert nechtěl, při naší noční návštěvě unikátního města, jakým Benátky beze sporu jsou, jsme v labyrintu pitoreskních uliček a kanálů..tak nějak nakonec zabloudili...Když tu náhle kolega zvolal: "Kdyby jsme tak měli nějakou mapu..." To je nápad !!, zkusíme si koupit, nebo sehnat někde mapu Benátek. Jenže kde teď po půlnoci.... Bloudili jsme nějakými uličkami, až jsme došli na konec jedné, která končila na takovém nábřeží a dál už nevedla...Na samém konci stál barák, který měl pootevřené vrata, svítilo se tam a ven na ulici doléhal podivný hluk. Vzali jsme za kliku a nahlédli dovnitř....Byla to tiskárna. Byla to tiskárna, kde se tiskly mapy Benátek!!! Věřte či ne....situace jako z nějakého bizarního uměleckého filmu z přelomu 60-tých a 70-tých let... Chlapi z provozu na noční směně, nám jednu mapu bezeslov dali. My jsme se zase šťastně "našli"...Našli jsme záchytné parkoviště s naším autem a jeli jsme dál...na francouzké bunkry....


Jiří Kaštil - začátečník (19.5.2010 22:44)

...no, tak jak to tedy bylo v těch Benátkách? Se dvěma kámoši, jsem jel do Francie na Alpskou část Maginotovy linie. Naším prvním záchytným bodem, bylo přímořské letovisko Menton, ležící na hranicích s Itálií. Ano, samozřejmě se vám hned vybaví legendární tvrz Cap Martin. Místo je ovšem výhodné také pro návštěvu okolních neméně zajímavých tvrzí, jako je například Saint Agnes, která má mimochodem dělostřelecký srub s největší kubaturou betonu na M.L. ... a také tvrze Roquebrune. Cesta na místo startu naší pevnostní výpravy, byla sama o sobě dost dlouhá a vedla mimo jiné i přes již zmíněnou Itálii...


Jiří Kaštil - začátečník (19.5.2010 22:27)

Proto mé srdce dneska zaplesalo, když jsem uviděl po známé příjezdové cestě k mému řopíku, připlouvat zasmušilého osamělého gondoliéra.... Ve štíhlé lodi, odpichujíce se dlouhým bidlem, rozvážně připlul po cestě k mostku přes "protipovodňový" (che!che!) odlehčovací kanál, kde zakotvil. Pokuřujíce, zamačeně hleděl do kalných vln vody, která netečně tekla kolem. Bezděčně jsem si vzpomenul na jednu příhodu z Benátek....Neznámý lodivod, po zádumčivé chvilce, opět bez jediného slova nastoupil do své bárky, a odplul. Jen zčeřená hladina teskných vod, dávala ještě chvíli poté, tušit jeho podivnou přítomnost. Opět jsem zůstal na onom přízračném místě zcela sám....


Jiří Kaštil - začátečník (19.5.2010 22:11)

Vzhledem k tomu, že u nás, v široké a úrodné deltě řeky Odry, protkané nesčetnými kanály, slepými rameny a tůněmi... na soutoku, kde si obrazně řečeno podávají ruce vody z Oderských vrchů a Podbeskydí...Na byvší hranici tří států, v místech kudy procházela prastarými mýty opředená, tajuplná solná stezka...atd.. prostě u nás, zažíváme tzv. "tisíciletou vodu", jak o ní pokaždé mluví v rádiu, pouze jednou, maximálně! dvakrát za deset let, je tudíž tento jev poměrně vzácný. Tak například moje devítiletá dcera zažila "pětisetletou" vodu pouze jednou jedinkrát....


Marek Molnári (19.5.2010 19:59)

19.5.2010 - 15:00


Jan Lakosil (19.5.2010 16:36)

No vida, tak se zdá, že matka příroda má také velký zájem na tom, aby ze Začátečníkova řopíku zmizely nedobové artefakty - proto odplavala lavička do Polska a stejně tak je z historicko-bunkrologického hlediska nepřípustné skladování vína v reaktivovaném objektu SLO. Kdyby se Jirka držel historických reálií z Břeclavska, věděl by, že nádoby s tekutinami mají být v míru pověšeny u stropu právě pro případ povodně!


Jiří Kaštil - začátečník (19.5.2010 15:24)

..k bolestným ztrátám však musím připočítat mou oblíbenou dřevěnou lavičku, kterou jsem měl před bunkrem dlouhé tři roky, aniž by se jí cokoliv stalo. Ta bohužel minulé noci odplavala neznámo kam, aniž by se stačila rozloučit. Pětilitrový demižon plný pravého pevnostního vína již veselou atmosféru na řopíku také bohužel asi nepodpoří, neboť jeho blahodárný obsah bude s největší pravděpodobností kontaminován smrtonosnou zálavovou vodou, obsahující ropné deriváty, fenoly, karcinomy, choroboplodné zárodky, fekálie, ftaláty, DDT, těžké kovy, organická rozpouštědla, anorganické kaly dusičnany, sloučeniny síry a nebezpečné mikroorganismy.


Jiří Kaštil - začátečník (19.5.2010 15:02)

Pan J.L. na to v podstatě kápl.... Musím jen dodat, že povodňovou mapu na stěnách nehodlám nechat natrvalo. Je pravdou, že přes veškerou snahu stále nedosahovala atmosféra v mém řopíku neopakovatelného ducha objektů na Jižní Moravě i jinde. Během dlouhých desítek let získaly reaktivované bunkry určitou patinu, a jejich stěny byly většinou bíleny opakovaně. Ne tak u mne, kdy bylo veškeré vybavení instalováno až po finalizaci vnitřních stěn a stropu. Bunkr tak uvnitř působil poněkud uměle a vypreparovaně..Tedy až dosud...Opakovaným bílením s již nainstalovanou výbavou, vzniknou charakteristické jevy, které známe z interiérů řopíků na linii Umíř - Bratislava. Kýžený dojem, tak bude zase o kousek blíž...."Bunkr v inundační oblasti s typickými stopami udržovacích prací " ...no prostě zase nejlepší !


Jan Lakosil (18.5.2010 20:29)

Začátečníkův muzejní plán chválím. Prostě nebyl spokojený s tím, že jeho řopík i přes veškerou snahu stále nedosahuje správné reaktivační jihomoravské úrovně. Inspirován řopíky v oboře Soutok u Břeclavi, kam se před nějakou dobou vypravil na dobrodružnou výpravu pro trinkwassery a ženijní nářadí, se rozhodl upravit vnitřní omítku o originální rysku od hladiny záplavové vody. Když reaktivaci, tak se vším všudy!


Michal kulčár (18.5.2010 20:09)

Jestli se mužu zeptat, co jsi nezachránil?


Michal kulčár (18.5.2010 20:02)

Jesli buddš chtít pak pomoct tak si řekni, rád pomužu...


Jiří Kaštil - začátečník (18.5.2010 19:57)

Za vlnou, vlna a lodní šroub, projede srdcem - jen kupředu plout. Už po všem živém obzor se sleh, chci dostat se rychle kde není břeh. V spáru, z plachty pár cárů - hraju, jen si hraju... Až jednou, štěstí zkusmo karty si míchne, to nebudu já, kdo mu s tím píchne..Ať celý svět, leží si na dně, ať potopa příjde, ale ne po mě..... (Vysockij, Radůza, parafráze "začátečník")


Jiří Kaštil - začátečník (18.5.2010 19:37)

Ano...vše co se teď na Odře a Olši děje, je součástí mého dábelského muzejního plánu. Ale psst!...jazyk za zuby!


Martin Černý (18.5.2010 19:16)

Nesmíš se na to dívat tak pesimisticky Začátečníku, všechno zlé je k něčemu dobré. Konečně jsi svůj projekt: "Pevnůstka sovětské pobřežní obrany, bránící nepřátelským plavidlům vjezd do přístavu Oděsa" dotáhl až do konce včetně té pobřežní obrany...


Michal kulčár (18.5.2010 19:05)

Ty jsi to aspon vyklidil, mě vytopilo taky... před měsícem jsem slavnostně dodělal omítky a krásně nabílíl interier.... a tech věci co se mi utopilo...


Marek Molnári (18.5.2010 12:13)

aktuálnější foto =)


Nič Martin (18.5.2010 10:30)

Na Vltavě máme pevnostní ponorky vz.54-56 a na ostravsku pevnostní loďstvo vz.97 a vz.10 :-)
Před nějakou dobou se tu řešilo zaplavování terénu jako přakážka. Teorie, teorie a zase jen teorie. Až se matka příroda nakrkla a předvedla nám to v praxi. Takže kdyby někdo nevěděl tak takhle se dělá zaplavování terénu. ;-)


Marek Molnári (18.5.2010 9:26)

Taky přidám pár fotek ....


Jiří Kaštil - začátečník (17.5.2010 22:30)

...na první fotce je můj řopík, toho času ještě nad hladinou, po nouzové a částečné evakuaci. Je za tou bílou boudou. Hele víte co je to re-reaktivace??? ...můj nový koníček....


Viktor Makarenko (17.5.2010 20:45)

Nebo to na první fotce není tvůj řopík...


Viktor Makarenko (17.5.2010 20:44)

Pokud dobře koukám, tak tvůj řopík zustal nad hladinou... ? Jinak s MO-5 to vypadá hrozivě... na opevnění.cz už je o tom informováno.


Jiří Kaštil - začátečník (17.5.2010 19:43)

....už jste někdy zažili "ponorkovou nemoc" ??? Že ne ?? Tak to se musíte stát bunkrologem na soutoku Odry a Olše....


Jiří Kaštil - začátečník (17.9.2009 23:46)

..jen pan doktor v tichém domě, má pochopení pro mě - on na nic se mě neptá, jenom si se mnou šeptá. O tom, že v tichém hlase trávy - slyšíme samé dobré zprávy..a říkejte si co chcete, my dva jsme nejšťastnější na světě.....


Luboš Melichar (12.9.2009 20:26)

Luďku, já se taky těšil, jak mě tam začátečník přivítá v uniformě sovětského námořníka v "Pevnůstce sovětské pobřežní obrany...." jak si pocvičím ruštinu a ono nic. Teď abych se místních ptal kde se nachází " Opevněný ocelobetonový monolitickohomogenní ......a zmaru".
Fuj to je hrozný!!!! Začátečníku myslím, že by to chtělo něco údernějšího např OOMOTOPF (něco jako eintopf), popř první O vynechat aby to nesvádělo k něčemu jimému(00 = WC)
Pro ty co nechápou o co jde, zkratka je z prvních osmi slov, na víc už jsem neměl sílu, eintopf je oblíbené jídlo našeho odvěkého nepřítele.


Luděk Tondr (12.9.2009 19:20)

... a kdyby ses při tom vymýšlení dalšího šíleného názvu divil, že ti tam nechodí lidi, tak jestli to nebude tím, že čtenář naprosto netuší, co myslíš vážně a z čeho si jen děláš prdel... :-)


Jiří Kaštil - začátečník (12.9.2009 12:39)

..už dlouho jsem si říkal, že by to chtělo nějaký výstižný a osvěžující úderný název pro "antimuzeum"...Něco jednoznačného a srozumitelného..jako když šlehne bič. Konečně je tady!


Jiří Kaštil - začátečník (12.9.2009 12:33)

...ALE SAMOZŘEJMĚ TAKÉ NEJMODERNĚJŠÍ NIČIVÉ RYCHLOPALNÉ AUTOMATICKÉ AUTOMATY,PALEBNÉ KULOMETY A DALŠÍ DŮMYSLNÉ VRAŽEDNÉ ZBRANĚ A PROSTŘEDKY ZKÁZY A ZMARU.


Jiří Kaštil - začátečník (12.9.2009 11:43)

...V JEHOŽ ÚPLNÉ, PLNOHODNOTNÉ KOMPLETNÍ A PLNÉ SMRTONOSNÉ BOJOVÉ VÝBAVĚ, JSOU I NĚKTERÉ JEDNOTLIVÉ ARTEFAKTY, RELIKTY, ZKAMENĚLINY A VYVŘELINY EPOCH DÁVNO MINULÝCH, PŘEKONANÝCH A NA SMETIŠTI DĚJIN ZAVÁTÝCH....


Jiří Kaštil - začátečník (4.9.2009 23:19)

Především na základě zkušeností velkých hvězd našeho i mezinárodního šoubyznysu, které byly tak moc slavné, až jim pro samou slávu začala sláva uvadat, a tak s tím museli nakonec něco udělat, jsem se rozhodl pro bombastický "comeback". V mém případě to bude znamenat návrat na výsluní evropské bunkrologie. Jako nejpříhodnějšÍ, se mi jako první krok v této věci jeví změna názvu "neslavnostně uzavřeného antimuzea". Zvažuji tedy nový název pro onu předmětnou pasivní aktivitu na mém řopíku . Mělo by to být něco jako :OPEVNĚNÝ OCELOBETONOVÝ MONOLITICKOHOMOGENNÍ OZBROJENÝ TĚŽKÝ OBRNĚNÝ PANCÉŘOVÝ FORT TYPU ŘOPÍK, V DRUHÉM SLEDU PEVNOSTNÍ LINIE PRVNÍHO STRATEGICKÉHO SLEDU A DŮLEŽITOSTI, V PŘÍPRAVÁCH NA FINÁLNÍ KATAKLYZMA ROZHODUJÍCÍ SVĚTOVÉ RAKETOJADERNONUKLEÁRNĚCHEMICKÉ VÁLKY S DOPADY NA GLOBÁLNÍ SOCIOEKONOMICKOEKOLOGICKOU SITUACI A DALŠÍ OSUDOVÝ VÝVOJ SVĚTOVÉ CIVILIZACE NA PLANETĚ ZEMI.


Jiří Kaštil - začátečník (16.2.2009 16:47)

Vzhledem k tomu, že reaktivovaný řopík je již okoukaný, rozhodl jsem se po vzoru některých známých subjektů, které v objektech čs. opevnění zřizují muzea prakticky čehokoliv, zásadním způsobem změnit dosavadní koncepci prezentace řopíku. Po nezbytných úpravách bude bývalý reaktivovaný řopík představen jako : "Pevnůstka sovětské pobřežní obrany, bránící nepřátelským plavidlům vjezd do přístavu Oděsa". Kromě obligátního samovaru návštěvníci uvidí i další atributy výstroje obránců. U blízké strouhy již dnes započala ze sněhu, který je mimochodem vzhledem k počasí mimořádně pevný, výstavba zmenšené napodobeniny přístavního mola...Pro milovníky změn je tady další dobrá zpráva. První vzorky kolekce exponátů jsou již připraveny..(viz foto) ...."Nu na vstrječu u nas v Oďése...Dasvidaňja..tavárišči !!"


Jiří Kaštil - začátečník (21.9.2008 6:17)

.....naším společným heslem proto budiž : ...."NEPROJDOU".....sovak12@seznam.cz Očekávám dalších instrukcí....


Tomáš Šústek (20.9.2008 20:56)

Prosím upřesněte Vaši situaci. Vzhledem k tomu, že se kolem naší věci soustředí nebezpeční jedinci, prosím vybudujte šibenici pro výstrahu kapitulantům a zrádcům. Brzy očekávejte moji návštěvu! Ať žije republika!


Jiří Kaštil - začátečník (15.4.2008 19:01)

Normálka, přijedeš za mnou a zajedeme tam spolu. Samozřejmě návštěva po předchozí domluvě...přes e-mail.


Luděk Tondr (15.4.2008 16:56)

...tož, a kde to na té Olze je ???


Jiří Kaštil - začátečník (15.4.2008 15:04)

Přátelé, dovoluji si oznámit, že po ukončení reaktivačních prací na mém řopíku, byl tento uzavřen, a jakákoliv jeho návštěva a prohlídka, je pro veřejnost naprosto vyloučena. Bez výjimky...Toto se ovšem nevztahuje na řádně registrované uživatele www stránek ropiky. net..., kteří mohou naopak počítat s doživotní garancí vstupu do tohoto objektu zdarma. Dobrou náladu a přezůvky s sebou.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)