[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.117.81.240 () [ Přihlásit ]

Zloději

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Zloději

Jiří Duchoň (22.2.2014 8:03)

Zdravím všechny a rád bych je upozornil na jednu osobu, kterou možná někteří znají a která se v nedávné době zachovala velice nevhodně, řekněme, že se z ní vyklubal zloděj.
Jedná se o Zdeňka Kulíka z Dačic (jezdí jako čechoslovák) a ten si po několikaleté známosti ode mě v říjnu 2013 zapůjčil součásti uniformy v hodnotě cca 10 000,- Kč, prý na nějakou pietu a jaksi se trvale rozhodl, že už mi je nevrátí. Zatím jsem zkoušel různé civilizované metody, ale dosáhl jsem pouze vrácení zhruba 1/3 položek (ještě k tomu tajně jeho slečnou) a jinak nic. 3. března na něj jdu podat trestní oznámení, po předchozím upozornění SMSkou-telefony samozřejmě nebere, tak aby jste si dali pozor.


Luboš Melichar (8.2.2014 20:47)

Aha tak to se omlouvám, nejedná se tedy o komunistický ale o "demokratický" zákon. Díky za upozornění. :-))


Tomáš Rohovský (8.2.2014 9:37)

Omluva, Luboše Melichara.


Tomáš Rohovský (8.2.2014 9:34)

Jenom věcnou k příspěvku Lukáše Melichara. Trestní zákon, tedy z.č. 140/1961 Sb., je již pár let nahrazen trestním zákoníkem, tedy z.č. 40/2009 Sb., který nabyl účinnosti dne 1.1.2010 a rozvracení republiky je § 310:-)))


Petr Hanousek (6.2.2014 22:00)

Mňo,riziko je tedy velké jak tak koukám.
Ale stejně bych do toho šel:-)


Luboš Melichar (6.2.2014 13:03)

No a domobrana? Tak to teda vůbec, to bys dostal nejmíň doživotí. To by na tebe určitě vytáhli nějaký komunistický zákon z 50 let (úplnou "náhodou" stále ještě platný), třeba paragraf 92 trestního zákona - Rozvracení republiky.


Luboš Melichar (6.2.2014 12:51)

No to bys tomu dal. To by ses dopustil rasově motivovaného trestného činu pokusu vraždy, ještě k tomu ve skupině (píšeš obsadíme, nainstalujeme), určitě taky podporuješ hnutí utlačující práva menšin (předpokládám, že máš doma nějakou knížku o opevnění, kde se vyskytuje voják wehrmachtu nebo příslušník SS, popř. je tam obrázek vlajky s hákovým křížem nebo nedej bůh dokonce Adolf). Suma sumárum to vidím tak na 18-22 let.
Co se divíte, když se u nás žádnýmu (natož snědýmu) hajzlovi nikdy nic nestane. Zákon o odpadech politici řeší 10 let, přitom stačí zakázat výkup od soukromých osob jako je to třeba v Německu a je po problému.


Petr Hanousek (5.2.2014 21:03)

Hajzli jedny!!
Jestli takhle začnou těžit i u nás,tak zřídíme domobranu,obsadíme zase hranice,nainstalujeme zbraně do lafet a grrrr na ně!! :-)


Jan Lakosil (3.2.2014 21:55)

Na Slovensku už byla zahájena těžba povrchových vrstev armatury ze stojících řopíků - viz fotky objektu D dole. Místní "snědí" obyvatelé pokračují i v těžení železa z rozvalených řopíků, které Maďaři nestihli rozbít. Také se děsím, kdy tento trend dorazí k nám, ale bohužel s tím asi nic nemůžeme udělat.


Libor Martinů (2.2.2014 18:35)

Sběrači železa jsou nesmírně pracovití lidé. Cestou z práce jsem viděl jeden takový exemplář dobývat kladívkem armaturu z rozbitých panelů. Rozbité byly opotřebením na nějaké cestě a pak zahozením na hromadu, tedy žádný drť. Asi je jen otázkou času, než nějaký takový přičinlivý čimelík vezme trochu větší kladivo a půjde někam na řopíky......


Jiří Hrabák (17.3.2011 8:33)

Na konci té reportáže z TN zmniňované níže 9.3.2011 je i zmínka o ukradení několiky pancéřových vrat ze skladu raket na raketové základně Klondajk v civilních Brdech. Je to smutné. Byli jsme tam naposled tak rok a půl zpátky a všechna vrata byla ještě na svém místě. To se ale nedá říct o dlaších kovových prvcích na této základně. Tenkrát to byla naše třetí návštěva zazhruba čtyři roky a pokaždé toho dost zmizelo. Tak jen taková vzpomínka a jsem docela rád, že jsem to tenkrát nafotil. Za pár let už třeba nebude na co koukat...


Jiří Kaštil - začátečník (10.3.2011 12:28)

...a osadil je, do mnou budovaného speciálního ženijního úkrytu dosud nevídané odolnosti, zde u nás. Na rozdíl od plánovačů AČR, kteří budoucnost věští z legendami a zajisté neodůvodněnými pomluvami opředené "Bílé knihy armády", jsem navýsost správně vyhodnotil strategickou situaci a veškerá možná i nemožná bezpečnostní rizika. Tak se stalo, že z bezvýznamné lokality kdesi u Třebové, putovala životodárná ženijní technologie v podobě těžkých šedozelených ocelových silnostěnných plynotěsných tlakuvzdorných pancéřových dveří, zde...na z bezpečnostního hlediska opravdu "horkou půdu". Děkovný dopis, vlastnoručně psaný vrchním velitelem ozbrojených sil, prezidentem republiky, očekávám, ... nikoliv ovšem každým dnem....ale každou hodinou!


Jan Lakosil (10.3.2011 10:50)

Jirko, skromnost stranou a už se přiznej - ty jsi přece odborník na vymontovávání dveří a jejich vyndávání z prefabrikovaných chodeb! Tohle musela být pro tebe hračka, když je tam rovný vstup se schodištěm. Jak dlouho jsi je vyndával? Odvezl jsi všechny dveře vlakem do Bohumína? :-))


Jiří Kaštil - začátečník (9.3.2011 20:13)

Jestli se chcete podívat jak těžkou ztrátu utrpěla Armáda ČR, dojemně pečující o objekty poválečného opevnění, ze kterých je připravena řídit "bojové akce"....mrkněte se na reportáž v 11-cté minutě a 44-té vteřině pořadu, jehož odkaz uvádím níže. Myslím, že bojeschopnost naší armády je díky tomuto nehoráznému a naštěstí naprosto ojedinělému činu vážně ohrožena !!! Lidé bděte!
http://voyo.nova.cz/multimedia/nocni-televizni-noviny-8-3-2011.html


Josef Frančík (1.4.2010 17:52)

Kolega Jiří Piramovský, známé jméno z "Kočičáku" mi zaslal několik fotografií se záběry lopotících se zlodějíčků. Po příjezdu policie vznikl i snímek z vykládání již naloženého PT rozsocháče. Další detaily spočívají již ve vyšetřování policií ČR. Neodolal jsem a přeposílám foto.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)