[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.230.1.23 () [ Přihlásit ]

Dotaz

Diskusní fórum > Diskuse k fotografiím a souřadnicím > Dotaz

Jiří Doupal (9.7.2010 13:35)

No a protože se jedná o pozorovací objekty, přihřeju si svou polívčičku. Ten válcový objekt je německá pozorovatelna z dob okupace. Vedlejší pozorovatelna je objekt nejmodernější konstrukce, typ S-83, budovaný v 80. letech.


Jan Lakosil (6.5.2010 9:46)

Samozřejmě je nám jasné, že stávající podoba databáze má své mouchy a že je co vylepšovat. Nicméně i v této podobě je to funkční a v našich omezených časových možnostech se chceme raději prioritně věnovat dokompletování databáze ŘOP objektů. Nicméně jako podnět do budoucna to bereme :-)


Jiří Hrabák (6.5.2010 8:30)

No ještě pro porovnání několik fotek zdánlivě různých, ale přitom shodných objektů (každé je z jiné karty objektu).


Jiří Hrabák (6.5.2010 8:22)

Tak když už se tu řeší ty neřopové objekty, přiklonil bych se také k jejich lepšímu členění a zároveň i k tomu aby zde pokud možno nebyl nějaký objekt dvakrát nebo dokonce třikrát. Snažil jsem se na toto upozornit někdy koncem ledna u dvojice plzeňských pozorovatelen, ale do dnešního dne se mi nedostalo odpovědi, tak to zkusím v tomto novém vlákně ještě jednou s kopií původního lednového textu ve kterém jsem jen pozměnil aktuální pořadí:
Zdravím opět, zdá se, že jsem ještě narazil na drobnou chybku tentokrát v datbázi neřopových objektů. Jde o to, že dvojice poválečných objektů v Plzni, Bolevci nad nemocnicí je zde již vložena třikrát. Jednou jako druhý nejstarší příspěvek ze 22.12.2003 od T. Kamenského, podruhé na prvním listu (čtvrtý shora) ze 25.5.2008 od J. Frančíka a konečně potřetí jako druhý nejnovější příspěvek v této databázi. Nebylo by možné to nějak sloučit dohromady? Nevím sice, zdali je spravování databáze neřopových objektů na pořadu dne, nicméně jsem toho názoru, že již jen kvůli přehlednosti by to bylo lepší. Díky W.


Luboš Melichar (5.5.2010 19:44)

To já bych se spíš přikláněl k nějakýmu lepšímu členění těch neřopových objektů. Teď je to takový mix všeho možnýho od chat pro osádky opevnění až po ÚŽ6. Adminové co vy na to? Nebylo by lepší to přímo rozdělit podle nějakých kritérií? I když chápu, že je to takový přívažek k řopíkům


Pavel Jonáš. (5.5.2010 17:17)

Zdravím. Dík za informaci. Zatím jsem to dával k jednotlivým objektům LO, tak to tak nechám. Ono mi to připadá v těch neřopových takové nedůstojné, tam takové kusy betonu a já tam šoupnu díru v zemi. Tak to tedy tak nechám.


Jan Lakosil (5.5.2010 10:14)

Je nám samozřejmě jasné, že polní opevnění tvoří nedílnou součást linií LO, ale vzhledem k charakteru dochovaných zbytků polních okopů nelze provést nějaké systematičtější databázové členění, navíc mnohdy není ani jasná doba či účel vzniku vzniku díry v zemi. Podobný problém je i s trasami překážek v liniích LO, které by bylo dobré zaměřovat, ale... Jinak je samozřejmě možno dávat podobné zajímavosti do neřopových objektů, ale samostatnou databázi zatím zakládat nebudeme.


Pavel Jonáš. (3.5.2010 19:24)

Zdravím. Narazil jsem na drobný problém. Občas se při pochodech po liniích najdou zbytky okopů, zákopů a jiných krtkózních objektů. Neuvažovali otcové zakladatelové o samostatném chlívečku v databázi? GPS, fotky atd. Takhle je to bez ladu a skladu nastrkáno v kartách objektů a tím prakticky zmizelé. Co vy na to?


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)