[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 54.226.25.246 () [ Přihlásit ]

Lafety pro Uk 59

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Lafety pro Uk 59

Jiří Kaštil - začátečník (11.7.2010 21:03)

...málem bych zapomenul na kaponiérovou pistoli vz.52, fortovou signální pistoli vz.44, samopaly osádek stálého opevnění Sa24/26, nebo samopaly obsluh dělostřeleckých kavern Sa 58. Tyto se sice do lafety UL neinstalují...ale v žádném, správně bojeschopném, reaktivovaném řopejku, připraveném na dlouhotrvající obléhání nepřátelskými šiky, nesmí chybět!


Jiří Kaštil - začátečník (10.7.2010 23:34)

...nyní tedy můžeš přistoupit k instalaci samotných speciálních pevnostních zbraní. Buďto můžeš použít standartní kasematní kulomety vz.59, či lety prověřené poziční kulomety vz.43, nebo fortifikační "strojní pušky" vz.52/57. Nezapomeň také na festovní zásobu pevnostního střeliva. Náboje 7,62 krát 54R, či 7,62 krát 39, v provedení "P" (pevnostní), čili s extra těžkou průbojnou střelou, plátované tombakem s poměděnou ocelovou nábojnicí a zápalkou se sníženou citlivostí vůči vlhkému prostředí, balené v tenkostěnných, prostorově úsporných, vlhkuvzdorných truhlících z fumigovaného dřeva s pozinkovanou vložkou...by neměly chybět! Pro část munice připravené již v kulometních pásech, je zapotřebí určité množství pancéřových plechových schránek v těžkém pevnostním provedení. Ostatní příslušenství v pevnostním provedení, včetně hraničářských impregnovaných vaků na rezervní hlavně je samozřejmostí....


Jiří Kaštil - začátečník (4.7.2010 22:20)

..no vidíš, ty kluku jeden ušatej...a že prej hned" " PŮL CENTIMETRU !! " ...ale...konec dobrý - všechno dobré! Bunkrolog - ten zlatý ruce má!


Tomáš S. (4.7.2010 12:33)

Tak už to je na svém místě.
Trochu jsem to líznul pilníkem.Vzal jsem na to kladivo a hezky to tam lícuje.


Jiří Kaštil - začátečník (3.7.2010 0:17)

...půl centimetru, to je chlapče hodně podezřelá míra. To je bratru pět milimetrů. To je míra, se kterou pracuje nevyučený zedník, a to musí být ještě hodně opilý. Že to někde drhne pět, sedm desetin, bych věřil...Ale toto? Atypický řopík! Rarita! Zmetek! Reklamovat! Nebo máš špatný odhad, jsi příliš útlocitný a máš malé kladivo a málo síly...Bum! Bác! Prásk! ...a je to tam. Volafetovanej řopík, jako ze žurnálu! A co nejde silou, tak jde ještě větší silou...Rozbrušovačka..."bzzzzzzvrrrrrrfííí" a máš to tam!


Nič Martin (2.7.2010 22:56)

Nesedí souosost otvorů pro čepy střílna/čelní deska nebo rozteč ok na čelní desce? Lafety UL 1-3 by měly jít do střílny řopíku vcelku bez nějakých úprav a potíží. Mohu vědět do jakého řopíku by měly přijít?
První fáze je pořádně očistit střílnu od rzi či nánosů letitých vazelín.
Nejlepší by bylo to nafotit.


Tomáš S. (2.7.2010 20:15)

Zdarec Mam doma 4 lafety pro Ukáčko.Chtěl jsem je dneska umístit do střílen řopíků vz.37 ALE nějak mi to tam nejde napasovat. Nevychází to tam asi o půl centimetru. Oni ty střílny se musejí maličko upravit , obrousit ty železa do kterejch se strkaj čepy ???Nebo jak to tam mam sakryš dostat? Díky za odpověď


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)