[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 54.205.179.155 () [ Přihlásit ]

Střecha na řopíku

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Střecha na řopíku

Tomáš Krejča (12.10.2010 22:05)

add Já dnes 21:44)srdce pRovozovatele....


Tomáš Krejča (12.10.2010 22:03)

byly takové úpravy za první republiky nějak ošetřeny předpisy?nebo si na záhozu potažmo na maskování mohl kazdý upravovat co chtěl?


Tomáš Krejča (12.10.2010 21:58)

u nás není z pohledu z boku nic z odkopání vidět.navíc jsme až vdruhém sledu takže si myslímže na funkci maskovací by to nemělo mít vliv.svod také není širší než 10 cm takže ani obranná tlumící funkce proti dopadající munici není nijak narušena.


Tomáš Krejča (12.10.2010 21:50)

a co říkají zdejší odborníci na moje a taky karlštejnské odvodňovací optření?


Tomáš Krejča (12.10.2010 21:44)

srdce pozorovatele krvácí nepřátelskému pozorovateli řopík se v bojovém poli ztrácí....


Tomáš Krejča (12.10.2010 21:40)

díky za odpověď.jsem z moravy a zatím se mi nepoštěstilo navštívit ani karlštejn ani jeho řopíky.no a jestli to co je na fotkách bylo dřív muzeem tak je mi opravdu líto těch co to tam dřív odedřeli.


Crha Aleš (12.10.2010 13:39)

Pro Tomáše: Tome, stáří té střechy a úprav odhaduju tak cca na měsíc, víc ne..


Crha Aleš (12.10.2010 10:43)

Díky Luďku, prozřel jsem a pochopil úmysl!! :-))
Majitel pozemku je zřejmě ještě prozíravější než byli inženýři z ŘOP!! :-)) A do Sazené se někdy zajedu podívat, díky za skvělý tip na výlet!! :-))


Luděk Tondr (12.10.2010 9:58)

Aleši tys to nepochopil. To je přeci dokonalé maskování! Nácek znaven útokem vidí hospodu, jde si dát tuplák a... pic ho ze střílny!

Řopík přeci nemusí vždycky vypadat jako řopík. Měj by ses jet podívat do Sazené. Tam mají bunkr taky maskovaný jako chaloupku... :-))


Crha Aleš (12.10.2010 8:10)

No nevím jen, jestli se mi chce brečet nebo zvracet..:-((
Mé srdce bývalého provozovatele krvácí, když vidím, co s tím inteligentní pan majitel provedl.. Alespoň je vidět, jak vysoce komerční obec Karlštejn je!!!
Jen mě mrzí, že během chvíle dokázal tento člověk zničit vše, co se roky budovalo..:-(( No jo no, co nevydělává prachy, tak musí jít pryč..:-((( Nikomu nepřeju nic zlého, ale kéž by se Karlštejnu vymstil tento hnusný přístup k čs.opevnění. A to nemluvím jen za déčko, ale i za áčko, ze kterého je nyní památník obrany..


Tomáš Krejča (11.10.2010 16:12)

Roztomilý růžový řopíček jako v peřince.Zajimavý.jaké je stáří ,,toho" okolo?


Miloš Doležal (9.10.2010 19:54)

No to je teda megastavba :o(((( hm


Pavel Jonáš. (9.10.2010 18:49)

Zdravím. Posílám také něco k tématu. Je to o jednom bývalém muzeu, které do rukou pilného majitele navráceno bylo. Dále už jen vzkvétalo a jestli to neskončí, vykvete úplně. Zde několik foto se zajímavými detaily uchycení střechy, samozřejmě taktéž celkové pohledy ku potěše očí. Nad objektem samotným střecha není, byl tam vynechán jakýsi výkus. Zřejmě kvůli stropní zahrádce, tedy pokud tam nějaká zbyla. Takže nejen izolace, fólie, tér a podobné vymyšlenosti. Někde to řeší poctivou taškou.


Tomáš Krejča (9.10.2010 9:39)

to na fotkách je všechno voda deštová.jsme na hřebenu


Tomáš Krejča (9.10.2010 9:33)

Joo málokdo má tak pěknej okap a svod vody na řopíku jako my .sám jsem se divil jak je ten betonovej potěr i s vyvýšeným okrajem pod zeminou zachovalej.jak kdyby to včera vybetonovali. A už je to 72 let.nedávno měl narozeniny,je jedním z nejmladších béček.


Tomáš Krejča (9.10.2010 9:08)

samozřejmě tím co zde tvrdímto nechci nijak snižovat budovatelské zásluhy na nově odedřených izolací všech opravovaných bunkrů všem kteří se do toho pustí,pustili a nebo už si v ,,stoprocentně " suchém LO leští nekorodující součástky a hlavně. řekl bych že je to jedna z nejnamáhavějších a finančně náročnějších oprav.protože zde nemluvíme jen o stropnici ala i o stěně čelní.


Tomáš Krejča (9.10.2010 9:01)

A za 3) proč si nenajít pokud možno řopík na suchém místě s dokončenými a nepoškozenými izolacemi kterých troufám si říct u nás není zas tak málo. navíc pokud mluvíte o šikmém LO u toho stačí udělat jen pár dekorativních úprav aby voda mohla odtékat.... A pak už se opravdu budete věnovat jen vlhkosti vysrážené.pokud teda nejste zrovna na bažině, u potoka nebo pod ním či v zátopovém území řeky nebo přehrady.


Tomáš Krejča (9.10.2010 8:53)

2)vlhké ,,lívance,, kolem výdechů zplodin a jiných otvorů vkonstrukci řopíku nemusí být nutně vytvořeny prosakující vodou.při dešti,po dešti,za mlhy,na podzim ,v zimě je vysoká vzdušná vhkost .Ta například na jaře v létě a v brzkém podzimu vstupuje přirozeným a neustálým průvanem(pokud nejsou všechny otvory utěsněny což však může znamenat plísně) do chladnějších řopíků(vůči vnějšímu okolí) a tam se kolem oněch otvorů sráží v mokrých kolech. Většina otvorů je totiž pokud možno konstruována a budována tak aby do nich voda přímo nevtékala což by byl ovšem úplně ,,jiný" případ.


Tomáš Krejča (9.10.2010 8:36)

Tak za 1)pokud jste tam dali jen poasfaltovanou lepenku a ne IPU tak to byla zbytečná práce protože ta do pár(5) let vlivem rozdílů teplot,klimatu a vlhkosti steří,popraská.natožpak na stoprocentně promrzajícím objektu.


Tomáš S. (6.10.2010 11:27)

Není lepenka jako lepenka.
Přístup k řopíku mam docela dobrej ale radši tam dám ty " fólie" pokud mi teda někdo napíše jaké...


Viktor Makarenko (6.10.2010 11:20)

Betonový potěr není o práci, ale spíše o tom jestli máte dostatečné zdroje vody, jak dovezete pytle k objektu ( pokud ho nemáte u cesty ). Taktéž pro někoho může být problém s financemi.

Jinak o ipě jste psal hned v prvním příspěvku, jinak tedy nevim jakou lepenku jse tam "přivařili".


Tomáš S. (6.10.2010 6:49)

Honza Labák - Nic o Ipě jsem nikde nepsal.Betonový potěr dá dost práce.


Ján Labák (5.10.2010 23:49)

Tomáši S. vykašli se na nějaké folie. Pokud jsem dobře četl tak si použil terovou lepenku. Dopuručil bych ji přetřít buď penetrací nebo gumoasvaltem nebo terem, který se dá taktéž koupit všude tam kde se prodává material na střechy obytných domů. Poté bych stropnici zatáhnul betonovým potěrem, který se dá koupit v pytlích ( a ještě na pytel betonového potěru čtvrt pytle cemntu). Pak to nechat týden vyschnout a pak zaházet zeminou. Nemělo by ti tect nikde jinde. Ale pokud ti teče kolum výduchu zplodin tak s tím nic neuděláš!!!


Tomáš S. (5.10.2010 20:27)

Tak už mě někdo poradí co přesně nakoupit?O víkendu má bejt hezky tak ať už je to v suchu!

Jakou - PVC fóliii,nopovou fólii,geotextilii
(jaká tloušťka,druh,...)

Existuje u všeho mnoho druhů tak ať nenakoupím špatně.


Tomáš KOUBELE (5.10.2010 19:31)

Pro Honza napsal ten dovětek, že pokud se řeší problém zatékání do řopíku NAPŘ. v okolí periskopových rour, tak to už je něco jiného! Proto nechápu reakci kolegy S. ..Nebaví se totiž o zatékání do řopíku!


Tomáš S. (5.10.2010 19:13)

Pro Honza Vavruška - proč se tomu také pořád tak vehementně bránit ? Protože se ničí výdřeva a bude hnít.Protože je tam vlhko a nemůžeš tam pak nic nechat.Komu by se líbilo mit na výdřevě fleky od prosakující vody?
Já začal opravoval střechu protože se na místě u otvoru pro výfuk zplodin na výdřevě vytvářeli po dešti mokré lívance.
Mám šikmej řopík a na tom místě se vždycky nějaká voda usadí a pak to vsákne.


Honza Vavruška (5.10.2010 13:19)

Já myslím, že úplnému hermetickému prosakování vody člověk stejně nezabrání... Je to prostě stavba z betonu, desítky let stará a za tu dobu si voda zkrátka vždycky někde najde cestu. My jsme taky opravili stropnici na šikmém objektu podobnými metodami, o jakých je zde řeč. A vápno zkrátka vesele vytéká vymletými otvory dál.
A proč se tomu také pořád tak vehementně bránit, k těmto stavbám to zkrátka patří a stávalo se to už v době krátce po výstavbě těch pevnůstek, jak dokládají dobové fotografie... :-)

Ovšem pokud se řeší problém zatékání do řopíku, např. v okolí periskopových rour, tak to už je něco jiného no...


Ján Labák (4.10.2010 18:31)

Když jsme my dělali izolaci stropnice, tak jsme ji očistili od hlíny, osekali okraje od betonu, který překrýval původní izolaci. Celou stropnici jsme natřeli asvaltovou penetrací a na ní nalepili elastek. Elastek je něco podobnéjo jako ipa, ale je mnohem pružnější. Ipa po nejaké dobé popraská. No a pak jsme opět udělali betonový potěr po celé stropnici, a okraje pěkně zapucovali, aby to vypadalo jako původní. Po zatvrdnutí jsme opět stropnici zaházeli hlínou a oseli travou. Navýhodu je, že voda do určité míry prosakuje dál, ale to v místech kde jsou oka pro maskovací sítě. Tam totiž končí izolace.


Tomáš S. (4.10.2010 8:46)

Tak třeba někdo jiný poradí ...


Nič Martin (2.10.2010 21:21)

Já to spíše říkám jako poznámku k návštěvníkům. Když tam výjmečně vleze nějaký zaměřovač tak je to v pohodě. Mě tam ale třeba imrvére lezli místní haranti. Párkrát jsem jim vynadal a nakonec jsem to řoštípnul zřízením "plotu", který se jen čirou náhodou velmi podobá protipěchotní překážce. :-)
Parametry materiálu si již nepamatuji, ostatně u nás to zajišťoval kolega.


Tomáš S. (2.10.2010 20:13)

Tak ještě pro upřesnění jaké věci mam nakoupit:

PVC fólie,Nopová fólie,Geotextilie

Mohl by někdo zde napsat přesné názvy a druhy jednotlivých věcí které by byly nejvodnější.Tloušťka,velikost...Existují totiž vždycky u všeho mnoho druhů ale každá věc je určena na něco jiného.Tak abych někde neudělal chybu a nekoupil něco jiného.
Díky MOC


Miloš Doležal (2.10.2010 19:45)

Martine, s chodícím člověkem po zatravnění je třeba počítat, jsou i tací co tam lezou a měří polohu :o))))))))))))))


Nič Martin (2.10.2010 18:50)

Pokud na ní budete mít cca 25cm zeminy tam by se poškodit neměla. Ostatně když jsem izoloval boční stěnu tak nopovku kolega použil jako ochranu izolace před proděravěním. Samozřejmě pokud není třeba tak na strop zbytečně nechodit, ale já na něm několikrát ročně sekám trávu a zatím se zdá že vše v pohodě.
Už jsem se setkal i s tím, že rekonstruktér do krycí omítky vložil betonářskou síť.
Každopádně kameny na nechráněné vrstvě lepenky je koledování si o poškození izolace.


Tomáš S. (1.10.2010 21:01)

Díky za odpověď
Určitě se ještě někdo přidá za což budu rád.

O cementové omítce jsem nevěděl že se to tak původně dělalo.Viděl jsem jednou fotky jak nějakej pán na střechu řopíku patlá "nějakou bílou hmotu" tak to bude právě ta cementová omítka.

a ještě dotaz... :o)

A co když mě tam až to bude hotový vleze na střechu nějakej 150ti kilovej buran,parkrát se tam přejde, to se ta nopovka nezničí?


Nič Martin (1.10.2010 20:20)

Pokud si na střechu dáte písek a kameny (což ovšem dle mého názoru není správná volba) tak nopovka není třeba. Tu použijete právě v případě, když budete mít zelenou střechu. Funguje i jako "antidrenáž" a udržuje vláhu pro porost trávy. Prorůstání trávy do lepenky se dá zabránit PVC fólií vloženou mezi nopovku a lepenku. Celé se to pak přikreje geotextílií a vrstvou prosáté hlíny.
Nebo lze lepenku schovat pod 2cm vrstvu cementové omítky tak jak se to dělalo původně.


Michal kulčár (1.10.2010 18:31)

Gumoasfalt určitě pomuže, já ho na střechu dal no a super :)


Tomáš S. (1.10.2010 16:32)

Zdravím všechny bunkráky Měl bych na vás dotaz ohledně střechy na řopíku. Před zhruba měsícem jsme na střechu šikmého řopíku přivařili lepenku.Zdá se to být v pořádku a do objektu nazatýká.Chtěl bych do zimy střechu zakrejt. Tak bych se vás chtěl zeptat jak dál postupovat. Co mam dále na tu lepenku dát : Jestli to něčím natřít ? ( gumoasfalt či něco jiného ).Jestli tam mam dát nějakou fólii.Jestli nopovou fólii a jakou ( s velkými nebo malými nopy) .A zda je vhodné na střechu dávat hlínu a trávu jestli není nebezpečí, že tráva proroste lepenkou.Jestli by nebylo lepší tam dát třeba písek s kameny atd.. Rád se přiučím a poradím.Mam tam teď tu lepenku tak co dál? Děkuji


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)