[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 34.230.68.214 () [ Přihlásit ]

Rekonstrukce boje o Český rozhlas


Ve čtvrtek 5. 5. 2005 od 11:30 do 12. hod se konala předpremiéra bojové ukázky o Český rozhlas, která byla určena hlavně pro veterány pražského povstání, veřejnosti byla samozřejmě téý přístupná. Neváhal jsem tedy ani na okamžik a s menším předstihem jsem doběhl k budově Českého rozhlasu na Vinohradech, kde se ukázka měla konat, abych si našel výhodné místo. Už bylo ale všude dost lidí, takže jsem z vlastní ukázky moc neviděl. Jelikož jsem se podobných akcí zúčastňoval většinou v roli účinkujícího, připadal jsem si nyní jako divák tak nějak nesvůj. Přece jen je lepší situaci na bojišti kontrolovat přes mířidla "šestadvacítky" než přes objektiv mého fotoaparátu :-).

Vlastní ukázka byla provedena profesionálně, doplněna o komentáře a dobové nahrávky z rozhlasu. Diváci mohli vidět uniformy vládního vojska, policie, německé armády apod. Bojová ukázka byla rozdělena na dvě části. V první části byla budova obsazena oddíly německé armády, které postupně vytlačili ven čs. povstalci. Druhá část zobraozovala přepad německého auta se zajatým policistou, pokud jsem to na tu dálku dobře pochopil.

Součástí programu byl i pietní akt u budovy Rozhlasu, ale toho jsem se již nezúčastnil. Velký zájem u diváku vzbuzoval i německý stíhač tanků Hetzer z povstání přistavený u budovy Českého rozhlasu.

Dole je několik fotografií z ukázky, nahrávám je sem jen pár chvil poté, co dozněly poslední výstřely na Vinohradech....Takže se jedná o on-line zpravodajství :-)




Vloženo: 5.5.2005
Autor: Jan Lakosil
Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)