[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.234.177.119 () [ Přihlásit ]

Další špatné zprávy

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > Další špatné zprávy

Martinu URBÁNEK (21.1.2005 12:37)

Další špatná zpráva pro provozovatele pevnostních muzeí. Na konci prosince proběhlo jednání ke zvláštním pracem (žádal jsem o několik set rozsocháčů pro kluby) ve St. Boleslavi. "Nějaký plukovník" rozhodl, že rozsocháče jsou třeba k obraně republiky a proto jich mnoho vyvezeme do Kosova! Další zasedání komise bude v červnu.


Jirka V. (21.1.2005 8:23)

Chtelo by se rict: "laik zasne, odbornik se divi". Jenze on bohuzel kazdy, kdo alespon trochu "dela" do bunkru, vi, ze toto je u VUSS a MO naprosto bezna zalezitost. Takhle presne vypada arogance statni moci :-(


Martin Ráboň (20.1.2005 18:35)

Přesně podle přísloví: "Kdo se ptá, moc se dozví" se nyní vede kolegovi Bahenskému - Muzeum čs. opevnění - U starého lomu (Novosedly). Když se na VUSS Brno pokorně dotázal, jak že to AČR vlastně myslí s předáváním, převody a prodejem objektů opevnění, "dozvěděl se nic" a navrch mu pan ředitel VUSS připsal upozornění, že objekt drží nelegálně a že proti němu mohou být podniknuty příslušné právní kroky. Jo, jo. Kolega Bahenský ve svém vlasteneckém zápalu udělal před deseti lety zásadní chybu. Vešel do opuštěného vojenského objektu o kterém AČR bez nadsázky snad ani přesně nevěděla kde leží, vynosil odpadky a mršiny zvěře, objekt vyčistil, za své peníze a ve svém volném čase jej rekonstruoval do detailu do stavu z roku 1938. Otveřel jej a pravidelně zpřístupňoval pro veřejnost jako muzeum čs. opevnění. Za těch X let objektem prošlo mnoho set lidí, školní výlety, zájemci o historii a opevnění i náhodní turisté. Provedl je zdarma, vstupné nevybírá, s nadšením mluvil o světlých okamžicích v historii státu a armády, připomínal vlastenctví a odhodlání k obraně vlasti. Ale ouha. Na to státní úředník z VUSS nemá patřičnou kolonku a zřejmě ani chuť a buňky. Ten postup VUSS sice odpovídá nějakým vnitřním prvidlům, směrnicícm, či nařízením AČR. Ale to je tak asi všechno. Jak to, že takový funkcionář jako je ředitel VUSS neví, co armáda a ministerstvo obrany před lety veřejně slíbili provozovatelům muzeí? AČR má problém. To věčné škatule škatule hejbejte se a boj o zachování "židlí" vede k zpřetrhání jakékoliv kontinuity myšlení, slibů, konání, takže se nakonec nedodržují ani veřejné sliby dané ministerem a NGŠ! Smutné, ostudné, chrakteristické. Pánové, je na čase začít konat. Navštivte místní redakce novin, napište podobné dopisy na VUSS i ministertvo. kontaktujte poslance za vaše okrsky. Neváhejte. Ten tlak musí pocítit, jinak malá muzea zaniknou.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)