[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.144.251.72 () [ Přihlásit ]

Podzemní továrna v Holýšově

Diskusní fórum > Neidentifikovatelné objekty, vojenské prostory > Podzemní továrna v Holýšově

Vladek Vácha (19.3.2005 23:24)

Nemohlo se jednat o místo kde byla umístěna zkušební zbraň??V Holýšově respektive v ,,Metallwerke Holleischen Werk II,, se plnily nábojnice z nedalekého provozu Werk I který byl vedle nádraží.V prostoru Werk II byla i zkušební střelnice na vyráběnou munici.Vlastně po válce továrnu obsadila čs.armáda.Možná že se může jednat o nějakou poválečnou záležitost/úpravu.Jen tak mimochodem v blízkosti továrny byla zřízena pobočka koncentračního tábora ,,Flossenburg,,.Pokud tam tedy někdo z vás bude vzpomeňte na ty kterým se to místo stalo osudným.


Jiří Vaněček (19.3.2005 22:21)

Zvenku to napadne pripomina pruzor u povalecnych pozorovatelen.


Pavel Vašata (19.3.2005 13:35)

O této holýšovské továrně připravuje Jiří Novák a Jan Valeš publikaci. Koho tato lokalita zajímá a zná knihy Jiřího Nováka se určitě může těšit na zajímavé řádky textu a neméně zajímavé fotografie


Ondřej Filip (18.3.2005 19:49)

Už jsem viděl různá německá opevnění a soudím, že v tomto případě se jedná o pozorovací průzor. Německé střílny mají otvor pro zbraň vždy vyšší než širší, naopak úzké ležaté průzory se používaly jako součást různých pancéřových prvků a pokud byly v desce na vnitřní straně stěny, měly i podobné ozuby. Samozřejmě je vidět, že se jedná o nějakou svépomocnou konstrukci, takže možné je ledacos.


Tomáš Kamenský (21.2.2005 10:45)

Při návštěvě německé (takzvané) podzemní továrny v Holýšově jihozápadně od Plzně, jsme při vstupu do krátké podzemní chodbičky narazili na zajímavou "střílnu". Rád bych věděl jaký na to máte názor - je to střílna, pozorovací štěrbina, nebo jenom nějaký průduch? Nesetkal jste se někdo na německých stavbách s něčím podobným?


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)