[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.14.132.214 () [ Přihlásit ]

Nalezen nový cvičný objekt vz.36!

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Nalezen nový cvičný objekt vz.36!

Jiří Vaněček (3.7.2005 17:40)

Musím poopravit Kameňáka - ve VVP Dědice to je už čtvrtá 36ka. Nějak se zapomíná na jednu rozstřílenou zkušební... Jinak pánové gratuluju a jen lituju, že jsem kvůli rodinné oslavě nebyl s Vámi...


Tomáš Kamenský (3.7.2005 12:57)

Abych nezapoměl na další nálezy - kromě několika drobností, jako například prvrepublikový čepicový odznak, nejaké dobové "hilzny" a tak podobně, se Lakoušovi podařilo v jediném dosud známém cvičném objektu vz. 37 vyhrabat zbytek Brněncké lafety, na což potom Tom Svoboda navázal vyhrabáním části střílny s naprosto dochovaným malým uzávěrem (!).
Myslím že oblast Kravího žlebu skrývá ještě mnohé zatím neobjevené bunkrologické lahůdky.


Tomáš Kamenský (3.7.2005 12:52)

Při naší sobotní akci ve VVP Dědice se kromě jiných docela zajímavých nálezů, podařilo narazit i na další - dosud neznámý cvičný objekt vz. 36. Paradoxní je, že v tomto prostoru mají být takové objekty pouze dva a ve skutečnosti se je tento objekt již třetím exemplářem.
Stejně jako oba již dříve nalezené odpovídá tvarem objektům budovaným v rámci ZVV Brno, avšak vzhledem k předurčení pouze k výcviku byly boční stěny a strop zeslabeny na tloušťku cca 10 cm.
Bohužel objekt se nachází na ploše cvičiště a byl vminulosti odstřelen, přesto se z jeho útrob podařilo vydolovat nejen ocelový rám střílny ale dokonce podstatnou část šlapadla ventilátoru!


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)