[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 34.201.8.144 () [ Přihlásit ]

I tak se dá rekonstruovat.. :-)

Diskusní fórum > Muzea lehkého opevnění > I tak se dá rekonstruovat.. :-)

Vladek Vácha (1.11.2005 18:09)

1.dubna ještě není:o)Ale pokud se týče výdřevy tak pokud je nově obnovená tak správně provedenou novou výdřevu by jsme našly v objektech,které by se daly spočítat na prstech jedné ruky.Je to hlavně díky tomu,že mnozí používají bu´dto špatný materiál tzn.palubky stejných ropzěmrů anebo málo široké.Prkna výdřevy by se měly zpravidla měnit pokud jde o šíři od 10 až 35cm!Samozřejmě se to mění úsekem.Dále použití slabších prken na lištách ukazuje nevěrohodnou výdřevu.Při pohledu na stěny objektů anebo u svislých výdřev na podlahu,tak je zjevné že výdřeva nebyla hladká dřevěná stěna ale našel jsme případy i s jedno centimetrovou nerovností!Já oswobně jsme použil prkna různých šířek jako u originálu,prkna měla stejnou tloušťku jako původní atd....Protože jsem zkloubil 5prken původních s novými tak je krásně vidět,že nová je stejně provedená jako stará.Po natření splynou v jedno.


Jan Lakosil (1.11.2005 14:56)

a je to skutečně pokus o vytvoření nové výdřevy dle původního vzoru? Vzhledem k tomu, že se nejedná o oficiální muzeum LO, nelámal bych si s tím moc hlavu.


Ondřej Vonka (1.11.2005 13:58)

Napadlo mě založit debatu o absurdních a prostě hrozných rekonstrukcích objektů. Tak tady je moje první fotka. Je to objekt v úseku C-14 obj.č. 39 A-200. Krásný začátek rekonstrukce výdřevy za pomoci palubek.. :-))


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)