[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 13.59.82.167 () [ Přihlásit ]

rekonstrukce

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > rekonstrukce

Milan Jenčík (6.3.2006 10:48)

Typ na rekonstrukci-poslední dochovaný objekt u kterého je realizováno zastírání v prostoru "Plzeňské čáry" je objekt VEČ 962 (jako domek) nad klášterem v Kladrubech-Pozorce. Určitě by si takto zastřený objekt zasloužil dochování i do let budoucích, co vy na to místní nadšenci?
Co znamená pojem "zastírání objektů LO", jednotlivé zastírací typy (např. stoh slámy, rozvalina, skupina keřů atd.), viz diskusní forum Pandora nebo přímo s autorem na e-mailu:jenc@mybox.cz.


Martin Skoumal (1.3.2006 14:59)

Pánové,muzejníci, jak jste vůbec přišli k objektům opevnění, to ste si nějaké vybrali a začali rekonstruovat (samozřejmě nejdřív zabezpečit-zamčít apod.). Nestalo se vám někomu, že ste přišli 2 na stejný objekt? platí právo kdo dřív přijde ten dřív rekonstruuje? Nemluvím ted o formalitách s orgány státní správy


Jan Fukala (25.2.2006 23:20)

Proč jako konkurenci? Pro nás - Ústí n. Labem? :o) Ne, muzeí a \"muzeí\" v TO je nejen na Králicku přespříliš, což snad uzná každý soudný člověk. Tedy jinak - člověk, který chce procházet linii a zkoumat objekty. Na uzavřených objektech toho člověk moc nenajde a procházky liniemi zamčených objektů mi začínají lézt na bednu. V Králickém úseku je opravdu rekonstruovaných objektů více, než je zdrávo. Je to ale pouze můj názor - někdo vidí radši rekonstruované objekty všechny. Já tvrdím, že každá rekonstrukce nějakým způsobem poškodí nebo dokonce zcela zničí zajímavé detaily, které byly před rekonstrukcí na objektech k vidění (střelecké zkoušky, zbytky z výstavby atp.).


Vladek Vácha (25.2.2006 21:46)

Doufám,že odpoví.Ono totiž je sice na K stejně jako jinde hodně muzeí ale těch kvalitních je jen malý zlomek.Na K třeba lepší řopíky než ty nové na VK nejsou.


Martin Urbánek (25.2.2006 20:46)

Také mne to zajímá? Jde o konkurenci nebo jiný důvod?


Vladek Vácha (25.2.2006 20:04)

Proč?


Jan Fukala (25.2.2006 15:00)

Já jsem (a byl jsem) proti množení dalších pevnostních muzeí v tzv. "KPO". Ovšem opět jako soukromá osoba :o)


Vladek Vácha (23.2.2006 19:24)

No právě,alespoň ústní dohodu mám se zástupcem vlastníka pozemku.Ujednané jak se chovat atd...aby nebyl problém.Ale jinak,není zákoný důvod jak mě vyštípat z Vysokého kamene.Ohledně toho jsem domluven i s ředitelem OPNM MO,který je vlastně majitel objektů.Samozřejmě písemně to není ale kdo má co písemně.Alespoň ústně mám vše!I tak je zde někým psáno,že jsem tam jen tak přišel a něco zabíral?!A dělá se tu aféra z něčeho co nijak nevybočuje ze situace jinde.O té poslední větě ať si udělá obrázek každý jak chce,ale dost drsný:o)))


Honza Vavruška (23.2.2006 19:03)

Moc pěkný, škoda, že ta plnička má přejímačku s hakenkreutzem... Zajímavá je taky ta Schwarzloska, pokud se nemýlím v přepočtu za 31 tisíc? Jestli jsou ty ceny v dolarech...


Martin Urbánek (23.2.2006 17:09)

Kamenování necháme TĚM, kteří nemají rádi humor - myslím tím karikatury. Raději se podívejte na následující odkaz, jsou tam věcičky na šestadvacítku.
www.ima-usa.com/index.php/cPath/46?osCsid=30aecf80cd53376b0972134422bb633e


ForteG (23.2.2006 16:45)

jsem rád, že se Jirka sám sebe tak pěkně zastal :-)
nebudu se zastavát sám sebe, ale
ForteG začínal stejně jako ostatní, tedy "zabráním" objektu v Žambereckých lesích, přesto, že nám to už tehdy opravdové bunkrologické kapacity rozmlouvaly.
stejné argumenty proč ne muzeu V LESE zazněly i na opevneni.cz v reakcích na K20.
Pro trvalé rozpry s majitelem okolních pozemků, jsme tedy les opustili a usadili se se souhlasem "státní zprávy" na louce u Lichkova.
takže kdyby "někdo" chtěl Vladka vyštípat z Vysokého kamene a K25, tak už tam není !
takže malé resumé, tu K20 jsem mu ( abych tedy hovořil za sebe a ne za ForteG ) rozmlouval ze stejného důvodu jako K25 a to pouze a proto, že je V LESE !
jsme li zde uváděni jako "soudní znalci" je snad zřejmé, že jeden těžký objekt a 3 ŘOPíky nám nemohou být konkurencí....
tak teď kamentujte


Vladek Vácha (23.2.2006 15:34)

Ano,soukromé osoby tam jsou vlastně všichni.Díky za upřesnění!V.V.


Martin Skoumal (23.2.2006 14:55)

Pánové teď jste tedy Jendovi opravdu ukázali spolupráci a soudržnost muzeí v akci, na druhou stranu zase uviděl názory představitele státní moci-pana starosty.


Jirka V. (23.2.2006 12:14)

Jako člen K-5 se musím ozvat a uvést na pravou míru informace Vladka. K-5 nikdy veřejně žádný názor na muzeum na K-20 ani nikde jinde nevyjádřila, natož aby byla proti. Máme svých starostí dost a neosvojujeme si právo vyjadřovat se nebo snad rozhodovat o plánech jiných... Pokud jde o diskuzi na www.opevneni.cz, tam jsem přispíval já jako soukromá osoba. Ať už tam bylo napsáno cokoliv, bylo to psáno za mě a ne za K-5.


Vladek Vácha (22.2.2006 19:36)

Nazdar bazar náčelníci.Dovolím si také přidat pár slov.Muzeum Vysoký kámen je nechtěné muzeum.Pokud jste někdo sledoval diskuze na www.opevneni.cz "K20 chata nebo muzeum" tak tam jsem jako zájemce o rekonstrukci opevnění na podzim 2004 rozpoutal zajímavou diskuzi.Většina lidí (zástupoci muzeí)byly proti dalšímu novému muzeu,že to je zbytečné atd...proti byla pokud jde o K např.K5 a i Forteg.Jediný kdo byl pro další muzeum byl jeden člen Boudy a Bouda vůbec.Ostatní opravdu proti.Proto je to nechtěné muzeum proti srsti ostatním muzejníkům,což mě dost mrzí.O to víc zas mě to vybudilo k činnost.Také za rok a půl od zahájení prací jsou/budou -( jen drobné dodělávky )z rekonstruovány tři řopíky a na zajimavé úrovni se nachází i K25 a to vše ve třech stálích lidech!a občasné pomoci některých jiných.Samozřejmě v porovnání s jinými muzei to je velký nepoměr,takže každý něco hledá aby nám to uskřípl.Ono to pak vypadá blbě když také nekdo dělá muzeum třeba několik roků a nemá hotový ani jeden objekt Lo.Zas je vidět opravdový zájem o věc,která je podložena výsledky a né jen tím co chce člověk udělat.Brzda bude jen na K25,samozřejmě nebudu investovat do zvonů,když má obec úmysl objekt si ponechat.V tu chvíli ať si zaplatí 200000,- za dvě makety zvonů sama.Jinak "nelegálních"je 90%muzeí opevnění.Doufám,že jsme svým názorem nikoho nepopudil a těším se na další reakce.V.V. http://www.vhtm.kvalitne.cz/


Martin Urbánek (22.2.2006 18:10)

O opevnění jsem se začal zajímat intenzivněji (a odborněji) "teprve" před 5-ti lety (s rozvojem internetu) ve věku 30 let. Dá se říct, že jsem elév.
Docela mne mrzí, že některá sdružení a jednotlivci (kontretizovat bohužel nebudu) si přisvojují právo omezovat druhé různými způsoby. Dokonce si hrají na soudní znalce při jednání se státními institucemi. Připomíná mi to frašku! Drtivé procento dnes špičkových muzeí a jinak využívaných objektů přece začalo nelegálním obsazením objektů a nyní se jim snad nelíbí konkurence nebo "amatéři". Chápu, ale nesouhlasím.
P.S.: Vladek Vácha míval na tomto fóru útočnou rétoriku, ale v posledních měsících ji téměř nepozoruji, pouze zdravou "dravost", odbornost a osobitý názor na věc.


ForteG (21.2.2006 22:19)

2 MČ a NM:
z jednoho prostého důvodu, protože starosta obce nemá možnost odpovědně zhodnotit, co je z hlediska úpravy či rekonstrukce reálné a proto nás požádal o přítomnost na schůzce s p. Váchou.
Ony stovky exponátů o které jeví zájem zahraniční muzea ještě nejsou všechno.
Není to o tom, že bychom se snad chtěli "bránit konkurenci", ale spíš o tom, vědět jak bude rekonstrukce probíhat, co je v plánu na blízké a delší období atd.
Jistě budete souhlasit, že vždy je lepší vědět na koho se v konkrétním případě obrátit. ( v úrovni toho že víte kdo se na objektu pohybuje )


Nič Martin (23.1.2006 18:00)

Já naštěstí nejsem nucen se potýkat ani s lesy ani s nimrody či CHKO. S majitelem pozemku vycházím dobře (za to především vděčím jeho pochopení a vstřícnému jednání) a načem jsme se dohodli se snažím dodržovat ale zárověň na to upozorním i návštěvníky když už k něčemu dojde.Zatím vždy návštěvníci dokázali pochopit, že u objektu parkovat nelze a na moji prosbu zjednali nápravu. Ale k přízpěvkům z 20.1. Nevím sice jaká je detailní situace v oblasti Vysoký kámen, ale z přízpěvků mě minimálně jedna věc zarazila. Naprosto nechápu proč se p.Brůna, když říká že chce jednat, obrací na muzeum Vysoký kámen prostřednictvím Fortegu. Je snad Forteg nějakým mluvčím p.Brůny? Určitě ne. Nevím, ale prostřednictvím někoho jednám v případě, že se s druhou stranou neznám nebo se jedná o diplomatické jednání což v tomto případě pravděpodobně není. Navíc jsem vyrozuměl, že p.Brůna a p.Vácha jsou či byli v přímém kontaktu min. e-mailem. Takže opět, proč přes Forteg? Co se týká nimrodů tak z různých zpráv si člověk o nich asi neudělá zrovna dobrou představu. Netvrdím že všichni, ale nejeden nimrod pozná co střelil až když nad úlovkem stojí. A nerozeznat v teleskopu divočáka od člověka,jak se stalo v nedávném případě, mi přijde jako dost silný kafe. Navíc moje zkušenost je až na vyjímky spíše taková, že správci CHKO, ochranáři apod. se chovají, nejen v lesích, arogantněji než normální návštěvníci. Opět vlastní zkušenost neb jeden takový byl pracovním kolegou na jednom společném pracovišti pro dvě různé instituce. Vím jak se pohyboval po lesních cestách v porostech CHKO. To byla pravá rallye o rychlostech 80-110km/h. To mi nepřijde jako ochrana zvěrě a přírody. Takže jak psal Petr Palec. Ten pohled určitě není jen černobílý. Zajisté tam budou s stupně šedi. Jde jen o to jak je kdo šedivý.


Martin Černý (20.1.2006 17:41)

Svatá pravda. Taky se mi několikrát stalo, že do lesa, kam byl zákaz vjezdu, vjíželi pouze lesníci a to několikrát pouze na obhlídku revíru z okna automobilu. K těm sdružením. Nechci přesně soudit váš spor, ale myslím si, že žádná organizace (teď zrovna myslím Forteg) nemá právo nařizovat jinému sdružení, jak se má chovat. Když se někdo nechce spolupracovat, nemůže mu to být vnucováno. Samozřejmě, vše je na dohodě, ale i bunkráci mají své páky, jak podobné horlivce (v našem případě nimrody) uklidnit. Na hrubý pytel hrubá záplata. K tomu rušení zvěře. A myslíte si, že turisté ruší zvěř více, než třeba šelmy, které fungují přirození nepřátelé a o jejichž vyhubení se právě tito lidé postarali?


Petr Palec (20.1.2006 12:44)

Jen malou poznámku. Nejsem obdivovatelem ani odpůrcem rekonstrukcí, mám na to svůj názor, který si ale nechám pro sebe. Dne 15.11.2005 jsem zaparkoval na silnici z mladkovského nádraží směrem na Vysoký kámen, před tou zvláštní zákazovou značkou (nepovolen vjezd tříkolek, čtyřkolek atp. - znalí asi vědí) a vydal se dále pěšky, směrem vzhůru, abych si prohlédl některé objekty opevnění. Zhruba kolem třetí odpoledne (ve 14:56 jsem fotil Rostislavův pramen) se zezadu vyřítily dva automobily, jeden terénní a jeden osobní (snad Nisan a tmavý VW Sharan či Ford Galaxy - už si to nepamatuji), před kterými jsem stačil uskočit stranou. Ten VW (či Ford) za sebou táhl přívěs naložený bulvami cukrové řepy, které cestou ztrácel. Nepřipadali mi jako členové RG, kteří jedou zabrat bunkry, spíše vypadali jako myslivci, kteří jedou nakrmit zvěř. Les byl jinak prázdný, nepotkal jsem na pozemku státu ani živáčka ale nedělá to na mne dojem, že jedni lesu pouze prospívají a druzí jen škodí. Nebo takový srnec pozná, kdože lesní rallye provádí a jednou je klidný (maximálně ho někdo zastřelí) a podruhé je ve stresu a musí popoběhnout stranou? Nebo to není tak černobílé?


Vladek Vácha (20.1.2006 12:17)

Pro J.V. - v tom můžu jen souhlasit.V mém případě je majitel pozemku stát,respektive pozemkový fond ČR a právo hospodařit s pozemkem mají lesy ČR.S nimi mám "jen"ústní dohodu a souhlas.


Vladek Vácha (20.1.2006 11:58)

Ukončení k tomuto tématu je jen dobře.V.V.


Z. Brůna (20.1.2006 11:56)

škoda, že neustále dochází k překrucování a jiný úhel pohledu. Chtěl jsem abychom se domluvili o vývoji, budoucnu a ne slovíčkařili, to nepomůže nám ani Vám. Mluvil jsem o vlastnických právech a koncepci, ne o chaosu. Kolektivizací jsem myslel nekonrolované zabírání cizího majetku a následné arogantní vystupování.
Váš postoj asi není dobrý a nemám z toho moc dobrý dojem.
Tuto diskusi končím, nepřeji si ,aby jste o mé osobě a obci hovořil polopravdy a nepodložené zprávy. přeji Vám pevné zdraví.


Jirka V. (20.1.2006 11:51)

Nebudu tady řešit, kdo z dikutujících má pravdu, ale tento případ nám "muzejníkům" dokládá, jak je důležité udržovat korektní vztahy se všemi dotčenými subjekty. Ať už je pravda jakákoliv, vždy je při našich aktivitách nutná spolupráce s majiteli pozemků, obcí, na jejímž katastru se nacházíme, případně které přinášíme užitek v podobě turistů. Pokud již od začátku kašleme na zakládní pravidla slušného chování (myslím tím korektní diskuzi, oslovení příslušných míst s projektem muzea, upozornění na větší rekonstrukční práce a s tím spojený pohyb aut, osob apod.) může se stát že ti, kteří sledují dění na muzeu z pozice ne bunkráka, ale místního úředníka či obyvatele, získají negativní názor a další jednání již není možné. Je pochopitelné, že nikdo nebude chtít na svém pozemku někoho, kdo dělá v lese bezdůvodně a bez ohlášení střílí, chová se arogantně a případně porušuje zákony. Chtěl bych tímto říci, že jako základní podmínku existence muzea (zvlášť v dnešní době nevyřešených majetkových vztahů) vidím v korektních vztazích s nejbližším okolím. Jedině pak je možná nějaká spolupráce, která ve výsledku může být prospěšná oběma stranám. Nevím, jaké vztahy jsou u jiných muzeí, ale jedno vím přesně: u nás na K-5 se tento postoj vždy vyplatil.


Vladek Vácha (20.1.2006 11:14)

Cituji:,,Myslíte si, že Vaše živelnost vrhá dobré světlo na ostatní poctivé a pracovité bunkraře ?" ?????? takže nepoctivý a flákač?? viz. http://www.vhtm.kvalitne.cz/ .Omlouvám se za překlepy!


Vladek Vácha (20.1.2006 11:06)

Informace z tisku 17.9 MF a nepsal jsem ,že vy.Byl to tuším Váš zástupce.Souhlasím,že chování některých lidí v lesích je opravdu hrozné,taky po cestách stále sbírámě nejaké odpadky tad...což je spíše věc záslužná a ne špatná?!Ale lidé tam nechodí kvůli muzeu,je to přeci turistická cesta a cyklistická stezka.A pohybuje se tam stejně lidí tak jako kdyby js,e tam nebyly.Ano bloková za tu Boudu.Bu´dte prosím konkrétní k těm autům co jste viděl a hlavně kde.Pokud vím tak všechny měla povolení z HK z ředitelství lesů a dvakrtát jsme měl objednaný dovoz od držitele povolení od Lanškrounské správy.O jiných nevím.U kováře jsem byl:o)tzn.ministerstvo obrany,VUSS,ministerstvo kultůry,prezidenstká kancelář,ministerstvo pro místní rozvoj.Ústně mám domluvené podmínky se zástupce lesů na zmíněném území atd..jak se tam chovat aby bylo vše správně.Vše se snažím maximálně dodržovat.Dále vy jako obec v tuto chvíli mi nemůžete nic povolit zakazovat atd...takže řešení majetkoprávních sporů s obcí je asi k ničemu.Ale jako žadatelé se dohodnout tak aby muzeum nezaniklo.Sám jste teď potvrdil,že muzeum Vám vadí jako myslivcovi.Takže se asi oprávněně domnívám (a dle svědků jsem přesvědčen),že jako starosta obce si nepřejete zachování muzea.ta poznámka o zlatokopech má být co?to je pěkný vzkaz pro všem muezím v pohraničí.


Z.Brůna (20.1.2006 10:47)

ještě jednou musím zdůraznit, že by mělo mít vše svůj řád a ne něco chaoticky zabrat a pak vystupovat jako ukřivděný. Nevím kde berete informace z tisku a co veřejně říkám, jelikož jsem nikdy na nějaké veřejné akci nevystoupil s tím, že tam muzea nechci. Bunkry tam stojí dříve než jsme se oba narodili, návštěvnost těchto objektů není malá, ale ještě jednou musím říci že by mělo mít vše nějaký řád a systém. Ne všichni návštěvníci se chovají v honitbách jak mají, zvěř tím prokazatelně trpí, byla nuce změnit stávaniště , několikaleté spády a ochozy, je stresová atd., ale to je spíše kulturou společnosti. K tomu vjezdu, nějaké auta jsem tam viděl a Vám byla udělena bloková pokuta, nebo snad už nevidím a neslyším. Jestli něco chci, tak jdu většinou za kovářem a nehltím ho E-mailama a pak prohlásím, že všechna vina je na něm. Děkuji za pochvalu. Z vyprávění mého dědy a otce vím, že mnoho tzv. "Zlatokopů" přišlo do pohraničí, postupně odcházeli a ostatní zůstalo vždy na domorodcích. Jsem ochoten dohodnout termín schůzky po konzultaci s Fortegem.
ZB.


Vladek Vácha (20.1.2006 9:13)

Dobrý den,Vás jsem tu nečekal.Moc děkuji za názor!!takže snad odpovím na vše.Prosím vysvětlení "a Váš způsob "zabrání" objektů připomíná roky kolektivizace"??Možná toho víte více než jak já?protože jsem postupoval stejně jako 99%muzeí opevnění!Pokud jde o spolupráci přes Forteg tak jsme byly dohodnuti o pozvání,bohužel jste se už nikdy neozval natož aby jste nás pozval na setkání o kterém jsem se dozvěděl po jeho konání od Fortegu.Prosím o Vaši odpověď.Fakta jsou,že veřejně vyjadřujete názory,že muzeum tam nechcete.Jen v tisku obec uvádí,že se jí jedná o záchranu objektů.Takže to chcete zachraňovat před muzei??Já počítám s tím,že pokud objekt/objekty obec získá tak končím.To také uvádíte.Několikrát porušil lesní zákon??tak to mi prosím vysvětlete??jednou jsem byl autem u Boudy!pro velké množství el.materiálu.Nikdy jsem nebyl navrchu??V.V.


Z.Brůna (20.1.2006 8:15)

pane Vácha, uvádíte nepravdivé informace, Obec usiluje o zapojení do vybudování KPO již od roku 2000. Nikdo nechce nikoho zničit a Váš způsob "zabrání" objektů připomíná roky kolektivizace. Dále uvádíte, že jste vše odtahal na hřbetě, když sám víte že jste několikráte porušili zákon o lesích.
V loňském roce jsem Vám nabízel spolupráci přes Forteg, ale bylo nám tak trochu vyhrožováno. Takže nevím co chcete. Veřejné šíření polopravd a lží není to pravé ořechové.
Myslíte si, že Vaše živelnost vrhá dobré světlo na ostatní poctivé a pracovité bunkraře ?


Vladek Vácha (13.1.2006 19:45)

Pokud jde o lesy u nás tzn.Vysoký kámen.Tam je jediný problém s vydáním povolení k vjezdu,protože majitel objektu je MO.Pro tento rok ho snad budu mít přes dřevařskou firmu,která tam může kácet.já jim dělám internetovou prezentaci (bylo za to dřevo na výdřevu).Jinak s myslivci mám dvojí zkušenost.Objekty LO jsou na honitbě kde nemám žádný problém.Objekt TO mám na honitbě kde mě myslivci nechtějí.A protože člen myslivecké sdružení je i starosta tak si obec zažádala o objekty opevnění na jejím katastru.Pokud je získají tak končím,už teď mě dali najevo,že muzeum tam je nežádoucí.Je zajimavé,že z důvodu ochrany si o objekty obce žádají a pak toho kdo se o objekt stará chtějí zničit.Co to jako je doplňkové služby:o))No já mám ten problém,že žádná slečna mě tam nepůjde do takovýho krpálu a takovou dálku.


Martin Černý (13.1.2006 17:12)

Jinak co se týká lesáků, tam problém není. Problémem, alespoň u nás na Vranově, jsou místní organizovaní nimrodi, kterým prý naši návštěvníci plaší zvěř. V tom smyslu sepsali stížnost na odbor životního prostředí MěU do Znojma. Tam ale sedí člověk, co nám fandí a tak jim odepsal něco v tom smyslu, že jedinní, kdo škodí přírodě, jsou oni.... Neni nad vycházet dobře s úřady :-))


Martin Černý (13.1.2006 17:06)

Rozhodně nejsem větší fešák :-))) Jde jen o to nabídnout kvalitní doplňkové služby. Doporučuji Vladku zeptat se na gymnáziu v Králíkách. Protože, jak jsem zjistil, spojení bunkrů a hezkých slečen se mnohým mužským návštěvníkům velmi zamlouvá :-)))


Vladek Vácha (12.1.2006 22:26)

Řopík v lese je jen pro silné nervy.Já to mám ještě ke všemu v přírodním parku.Ale s TO mám situaci horší.


Jan Lakosil (12.1.2006 21:44)

No tak se mi zdá, že těch Jaroslavů Benešů tu máme už nějak hodně, kdo se v nich má vyznat:-). Já vím jen, že na Vranově dělali lesáci také nepříjemnosti kvůli bunkrům...


Jaroslav Beneš (12.1.2006 21:14)

s lesama české republiky jsem my měli velmi dobrou spolupráci při výstavbě pomníku SOSákům v Dolní Světlé. pomník stojí na jejich pozemku - při domluvě s námi byli vyloženě vstřícní.


Vladek Vácha (12.1.2006 14:31)

Martin Černý je asi větší fešák:o)))U mě to má tu nevýhodu,že to je hodinu až dvě chůze k objektům.


Jan Lakosil (12.1.2006 14:21)

Vladku, přijeď se někdy v sezóně podívat na areál LO ve Vranově. Kolega Martin Černý tam nasadil (po proškolení) jako průvodkyně studentky ze znojemského gymnázia. Na letošní rok se mu přihlásilo několik dalších zájemkyň na provádění, tak musíme dát do kupy nějaký další řopík, aby je bylo kam umístit:-). Od návštěvníků jsou jen samé kladné ohlasy, když vidí, že v bunkru je provází mladé slečny....


Vladek Vácha (12.1.2006 12:00)

Největší problém s lesy je získání povolení k vjezdu!Já to řešil na začátku donáškou.To je šílené,nosily jsme s klukama každej 30kg materiálu 4,5kilometrů až do výšky necelých 800m.Převíšemí tuším tak 200m.Ale šlo to:o))Na řopík jsou ideální dva lidi.Ale jak je vidět na nmě tak se dají ve třech stálích lidech dělat tři Lóčka a jeden objekt Těžký.Bohužel nikdo se zatím nepřidal:o(Kdyby tu někdo byl??nejsou ani průvodci pro A/59 a A/60.


Tomas Rh (12.1.2006 8:57)

Trochu z ruky. Škoda:( Taková jižní Morava... neváhal bych.


Polární Liška (11.1.2006 19:39)

Sever není plonkovej, tady se chystá také rekonstrukce, tentokrát Jizerské hory. Jak říká kolega Vácha, lesy obejít velkým obloukem, jednal jsem s nimi a kdybych byl agresivní člověk tak je po problemu, ale oni by to nepřežili.Lesy nejarogantnější institut v náší republice, takže i já jsem musel polknout původní nápad. Já jsem zatím ve fázi příprav doma a jednání s VUSS. My jsem na to 3. :-) Také uvítám rady i pomoc. :-)


Vladek Vácha (11.1.2006 12:32)

Jo ,šanci máš.Pokud bych mohl s čímkoliv poradit tak se na mě obrať.Jinak něčekej zástupy lidí co ti budou chtít pomoci. Já jsem ve třech lidech na 3LO a 1TO!!a asi tak budem furt.Bohužel takhle pak budou některé objekty otevřeny jen výjmečně a to i přesto,že jsou z rekonstruované.


Jaroslav Beneš (10.1.2006 21:31)

\"Vážení bunkrologové\" Mám vážný úmysl rekonstruovat objekt LO vz. 37 v úseku C - 12, Louny. Jedná se o objekt č.59 nacházející se v areálu místního výstaviště na břehu řeky Ohře. Je zabetonován, včetně inundační šachty.V tomto úseku je \"řopíků\" spousty, bohužel žádný obnovený. Zatím sháním potřební info, kontakty, mech. prostředky, nadšence atd. Mám šanci? Přivítám proto jakékoliv další rady, informace, pomoc...Díky. Jarda Beneš, Louny


Jaroslav Beneš (17.11.2005 15:34)

ono by se hodilo "rekonstruovat" řopík v prostoru Křížového buku - tam by to bylo stylové.


Petr Palec (14.11.2005 18:56)

Je to stále stejné, objekt N2-51 je ale odemčen a cedulka "Pevnost v opravě, udržujte čistotu v celém údolí" je zase o něco více zchátralá.


Radek Cincibus (13.11.2005 19:14)

Když jsem tam byl naposledy(7/2004),č.51/E ve Vlčí rokli bylo zamčené a na stromě cedulka "pevnost v opravě,udržujte čistotu".


Petr Palec (13.11.2005 18:58)

Lomená N2/30 je dle mého v původním stavu a stále zamčená - byl jsem tam ale před dvěma měsíci, 20 a 21 jsou také v původním stavu, éčko 51 jsem neviděl ani nepamatuji, možná se tam ještě letos podívám.


Radek Cincibus (13.11.2005 17:50)

Ono jde ještě o to:1.rekonstruovat a zpřístupnit veřejnosti 2.zrekonstruovat jen pro sebe 3."zalígrovat" objekt a napsat na něj cedulku,že objekt je v držení ...kohosi? Ještě se chci zeptat,nevíte někdo tam zo severu:-),děje se něco na objektech N2/20,21,51 ?A co ta lomená N2/30?Díky za informace,já tam byl naposledy loni.


Radek Cincibus (13.11.2005 17:30)

"Pan Cincibus" (prosím Radek nebo Cinca,tohle mi zní jako bych si měl jít lehnout do hrobu) nikdy žádný objekt nerekonstruoval,na to si netroufám,ani na to nemám čas,ale radit to umím:-)))


Petr Palec (13.11.2005 17:14)

Zde je pár fotografií rekonstruovaných či v rekonstrukci započatých objektů v Lužických horách. Zajímavá je i výstraha na pancéřových dveřích "Pozor nástražný výbušný systém", ten asi pan Cincibus neměl, že? A na ježku bodliny!


Petr Palec (10.11.2005 8:39)

Sever není zas úplně "plonkovej". Nezapomeňte na Všemilský úsek, kde N2-206 je zajímavě a hlavně aktuálně rekonstruován a tuším, že N2-33 také býval v dobré kondici. Geograficky to již sice nejsou Lužické hry ale po řopíkovsku se úsek N2 za lužickohorský ještě pokládá. Tyhle objekty ale nestojí na území blízkého NP České Švýcarsko ani v nedaleké CHKO Lužické hory, což je asi při rekonstrukci výhoda. Uvidíte jak pochodíte na správě CHKO v Jablonném. Jinak doporučuji webovou stránku http://www.luzicke-hory.cz/opevneni.html, doufám že pan Beneš není proti.


Jan Vála (10.11.2005 0:22)

Je fakt že ten řopík na fotografiích přišel o veškerý kov rychle, během jediné noci. Jsem totiž bývalý majitel :-) . Kdysi jsme trochu doufali že blízkost silnice a nedalekých stavení bunkr od podobných nájezdů ochrání..... Jinak taky samozřejmě držím palce,ať Ti jde rekonstrukce dobře od ruky.


Radek Cincibus (9.11.2005 22:09)

Abys to nepochopil špatně,držím Ti palce,samozřejmě pokud se zadaří,velice rád se přijedu podívat.Ten sever je na muzea takovej plonkovej.Asi jsou tam samí lenoši,Libore,Luboši:-))


Vladek Vácha (9.11.2005 21:27)

No bejt Váma tak se vyhnu objektu v lese!!máte minimální šanci získat povolení k vjezdu.Takže všechno tahat na zádech!!a zkuste tahat dveře:o)Pokud to myslíte vážně tak mě kontaktujte,případně tu mám ještě k prodeji nějaké přebytečné vybavení.Jinak stránky mého muzea http://home.tiscali.cz/milmuzeum


jenda (9.11.2005 20:27)

No výběr lokality. Volil jsem mezi těma dvěma místama,který jsem psal.No a že se krade?krade se všechno.Vím,že udělat řopík není žádná sranda ,ale kdyby takhle mysleli všichni,tak není žádnej udělanej.A myslim si,že je spousta rekonstruovaných řopíků, který jsou na horších místech a v luž. horách není udělanej žádnej.


Radek Cincibus (9.11.2005 16:48)

Pánové,dyť vy ho úplně odradíte:-))Nevím Jendo jestli si už něco rekonstruoval,ale já bych do toho nešel i kdyby mi to stálo za barákem:-))Natož se každý víkend tahat s vybavením tam a zpět,pokud to budeš chtít zpřístupnit.Mezi tím to ještě hlídat-když to bude hluboko v lese,moc lidí se podívat nepřijde,když to bude u silnice,brzy přijdeš minimálně o všechno z kovu.A to nemáš jistotu,že to dáš dohromady a že Ti to taky zůstane.Každopádně jsi-li odhodlán,proč ne,ale soudě podle nerozhodnosti při výběru konkrétního objektu,bych výběr pořádně přehodnotil a určitě bych se spojil s někým kdo s tím má už nějakou tu praxi a nepouštěl bych se do toho jen tak.Hodně zdaru!


Vladek Vácha (8.11.2005 22:34)

LČR není problém???cha cha cha


jenda (8.11.2005 22:07)

Vaše ohlasy mě přesvědčili...
přehodnotil jsem lokalitu a pustím se do řopíků 1 a 2 na úseku L3.je tam možnost parkování a NEBYL TAM HITLER!!!
A jsou na pozemku LČR v čemž nevidím problém.


Jaroslav Beneš (8.11.2005 18:08)

Jo, v Lužickejch zatím žádná "skupina nadšenců" žádnej objekt "nerekonstruuje" - pár pokusů již ale bylo.
Je otázka, zda je to dobře, či špatně, každopádně reokonstruovat "hitlerův" bunkr by bylo nevhodné a byla by to i škoda. Já zrovna uvedenou lokalitu u Mařenic z hlediska "rekonstrukce" jako nejlepší nevidím.


jenda (8.11.2005 15:05)

já si myslím,že pokud to bude do rekontruováno do podoby za mobilisace(tj.provizorní výbava),tak to kontroverzní nebude.A řopík ve kterým byl hitler dělat nechci!jenom si myslím,že lužických horách zatím není žádný řopík uveden do původního stavu(aspoň si to myslím)


Petr Palec (8.11.2005 9:33)

Jen malou poznámku, oba zmiňované objekty jsou sice u silnice ale nedá se u nich dost dobře zaparkovat. Pokud stojíte o návštěvnost, myslete prosím i na to, jak se k nim motorizovaní lidé dostanou. Rekonstrukce 234ky by mohla být dosti kontroverzní, za války to bylo pomalu poutní místo.


jenda (8.11.2005 7:17)

Asi řopik číslo 34,pokud teda zjistim na čím pozemku stojí.je to ten skoro naproto tomu,u kterýho byl Hitler(je u silnice a tudíž viditelnej)


Jaroslav Beneš (7.11.2005 21:44)

já rozhodně nic rekonstruovat nechci - ale jen by mě zajímalo, kterej řopík by to měl být?


jenda (7.11.2005 20:40)

Jelikož chci rekonstruovat objekt LO vz37 na mařenickým úseku(II.sbor,úsek m1), chtěl bych se zeptat,zda-li někdo také nezamýšlí dát jeden řopík v tomto úseku do hromady.Víc hlav=víc řopíků:))


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)