[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 54.210.85.205 () [ Přihlásit ]

Projekt Brdy - beseda

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > Projekt Brdy - beseda

Pavel Jonáš (26.11.2005 19:56)

Zdravím všechny. Jen pro informaci. Když jsem poprvé slyšel v rádiu o "Projektu Brdy",mluvil někdo snad zastupující Hospodářskou komoru Rokycany. Obšírně hovořil o tomto bohulibém projektu, jak se pomůže celému krizí dušenému regionu a tak podobně. Zmínil i ochranu přírody, která je vojenským využitím prý zatěžována. ALE.. Mimo jiné se zmínil i využití např. pro zimní rekreaci při použití slovního spojení "...Krkonoše 50 km od Prahy." Běžecké tratě, sjezdovky, ubytování hostů v horských hotelech apod. V létě cykloturistika a jiné využití této oblasti. Doufám tedy, že tento projekt byl opravdu přepracován do podoby, která by vyhovovala nejen komerčnímu využití, ale hlavně přírodě. Ta v této oblasti je díky armádě opravdu nebývale zachovalá. Když jsme u těch odpůrců. Divíte se jim? Třeba se opravdu bojí jen toho, že příroda dostane jako vždy za uši, aby se pár schopných mohlo realizovat. Všem přeji hezký den. Betonu (a Brdům) zdar!


pavel (26.11.2005 9:47)

Projekt Brdy je původně iniciativa OHK Rokycany, která by měla vést k "odvojenštění" - tedy zrušení VVP Jince, zřízení CHKO v této oblasti, Zřízení např. vojen. skanzenu na Jordánu, atd. Především tam šlo o pomoc regionům, které jsou v hluboké hosp. krizi. S poměrně skromným materiálem došla tato iniciativa dost daleko - podpořil ji např. hejtman Plzeň.kraje, proběhla nějaká jednání na MO. K ní se později přidali lidé z příbramska a rožmitálska, doplnili (a přepracovali) původní projekt tak, aby provořadá byla ochrana přírody v Brdech - vyhlášení CHKO (NP) nejen ve Stř.Brdech, ale i Jižních a na části Hřebenů, ale také hospodářský rozvoj podbrd.obcí. Tento společný projekt vzala za své HK plzeň.kraje, má trvalou podporu hejtmana, probíhají jednání s hejtmanem Stč.kraje, na MO a rozjíždí se veřejná diskuse k problému. Projekt na pokračování vychází v Třemšínských listech. Největší odpoůrce má - jak se dalo očekávat u samotného vedení VVP, pak Jincích, a také v Příbrami a několika dalších obcích, jejichž starostové jsou vedení VVP nějak zavázáni. Proti jdou i dopisovatelé MFDnes a Příbramského deníku, kteří mají také "nadstandardní" vztahy s vedením VVP.
Projekt je poměrně obsáhlý, ale pro zájemce je možno jej v elektronické podobě zaslat. Mám ho k disposici a měl by být v nejbližší době k disposici taky ne www.stránkách Knihovny J.Drdy v Příbrami a www.stránkách OHK Rokycany.


Tomáš Kamenský (25.11.2005 12:12)

Co je "projekt Brdy"? Něco jsem o tom zaslechl, ale moc toho nevím. Docela mě to zajímá...


pavel (25.11.2005 9:48)

Rád bych upozornil, že zítra - v sobotu, 26.11. při příležitosti zahájení Adventu v Rožmitále p.T. se od 18.00 hod. koná v Zámecké hospodě beseda Třemšínských listů k Projektu Brdy. Setkají se zde autoři projektu s jeho oponenty. Není vyloučena ani trocha vzrušení.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)