[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 44.192.107.255 () [ Přihlásit ]

Objekt 112-13-D2 z - Dolní Bezděkov

Diskusní fórum > Muzea lehkého opevnění > Objekt 112-13-D2 z - Dolní Bezděkov

Nič Martin (19.4.2006 7:46)

Podle toho co mi řekl Jirka, tak s majitelem pozemku pod objektem jednal, ale jemu to bylo naprosto jedno. Moc se o to nezajímal.


Martin Břinda (19.4.2006 0:35)

S tímto objektem byl problém již od začátku rekonstrukce a to ještě předchozí osobou, která objekt rekonstruovala a to s přístupovou cestou. Divím se, že tento objekt opustil Jirka Hodek již nyní, když ještě objekt není přiveden a nedomluvil se s druhým majitelem pozemku, na kterém objekt stojí a nepožádali o něj, když už je objekt v konečné fázi rekonstrukce. Vojenský skanzen Smečno jako provozovatel objektu ve Smečně a na Mlýnku (Drnově) je v okolí docela známý, tak se divím že tohoto při provozování objektu 112/13 jako muzea u vojáků nevyužili. Ale asi to jinak nešlo, docela škoda práce, kterou na tomto objektu členové Vojenského skanzenu Smečno provedli.


Nič Martin (16.4.2006 22:52)

Tak oprava. Už si může připsat dvě zlikvidovaná muzea. Ještě jsem si vzpoměl na srub StM-S 30 "Potok", který bude taktéž převeden majiteli pozemku s nímž není možná dohoda. Ve srubu si prý hodlá zřídit nějaký sklípek, skládek či něco podobného.


Nič Martin (16.4.2006 22:47)

Již před týdnem jsem dal tuto informaci na kartu objektu.
Jen upřešnění. Jedná se o nějakého MuDr. který pochází z Kadaně a v současnosti by měl pracovat na MZ u Ratha. Jak už to v těchto kruzích bývá informace se tam vědí s předstihem, než se ty informace dostanou ven. Dotyčný pan XY v Dol. Bezděkově koupil chalupu k níž mu připadlo i 7 pozemků. Na jeden z těchto pozemků zasahuje 10% ze záhozu. Zdůrazňuji ještě jednou že JEN 10 % ZE ZÁHOZU !! Zbylých 90% (zához včetně samotného objektu) leží na pozemku naprosto jiné soukromé osoby. Vlastní objekt tedy na pozemek pana XY s velkou rezervou NEZASAHUJE a tudíž by dle mého názoru na něj vůbec neměl mít nárok. Ta rezerva je asi cca 5 metrů. Nicméně VUSS Litoměřice se vyjádřilo, že panu XY převede oněch 10% + ještě navrch zbylých 90%. Takže vlasně tomu rathovci převedou i naprosto cizí pozemek, protože pokud se dobře pamatuji tak pozemek eráru není kolem řopíku vymezen. A s novým majitelem není, dle vyjádření rekonstruovatele, možná dohoda. Naprostý nezájem a hlavně když odtamtud ti bunkráci vypadnou.
Takže ten klerikálovec na MO si může připsat první zlikvidované muzeum. Můžeme jen doufat že po volbách už půjde k šípku.
Na závěr jedno předvolební heslo z doby první republiky: "Volte voly, volte krávy jen nevolte klerikály!"


Pavel Jonáš. (16.4.2006 20:02)

Zdravím. Oznamuji všem, že do tohoto budoucího muzea je již téměř zbytečné jezdit, tedy pokud nechcete vidět pouze pomalovanou betonovou "kraslici". Stalo se totiž to, že aktivity na tomto objektu byly ukončeny. Nikoliv ovšem z viny osádky. Dle p. Krinkeho došlo k tomu, že kus pozemku u objektu koupil pan X. Část tohoto pozemku zasahuje do záhozu. Prý s ním nebyla žádná rozumná řeč a provozování muzea by bylo zřejmě znemožněno. Co majitel pozemku zamýšlí prý nikdo neví. Působil snad na Ministerstvu obrany, pochází odněkud ze severních Čech a tady si prý koupil chalupu. V každém případě je to škoda. Letos na jaře mělo být poprvé otevřeno s plnou výbavou. Objekt je nyní otevřený, všechno je odmontováno a premiérová zpráva - je vypálen. Obraz zkázy a zmaru...


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)