[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 52.15.71.15 () [ Přihlásit ]

Záplavy a demolice LO

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Záplavy a demolice LO

Pavel Jonáš. (4.7.2006 19:41)

Zdravím. Pokud jde o fotky těch řopíků, tak bych měl z loňska. Něco je v DB, tak když bude zájem, ozvěte se. Mějte se.


Jiří Vaněček (4.7.2006 13:35)

K tomuto tématu bych doporučil dávný článek o tomto známém řopíku. K shlédnutí zde: http://www.sweb.cz/khvbrno/frames/zaplavy.htm Autorem jsem já :-) a tenkrát jsem posun odhadoval na 30 metrů.


Nič Martin (4.7.2006 13:19)

Ale teď trošku vážně.
Ten řopík v Karlovicích je opravdu neuvěřitelný. Nevíte někdo jak dlouho a na jakou vzdálenost si ho řeka koulela?


Nič Martin (4.7.2006 13:15)

No povodně na moravě byly sice v roce 1997, ale než se z čech na moravu zaved net tak to nějakou dobu trvalo. :-) A když k tomu ještě přičtu čas na zpracování snímků tak to docela sedí. :-)
O povodních jsme si opravdu mohli nechat jen zdát do doby než tento vynález přišel z moravy. Tam si to v roce 1997 ověřili jak to funguje a o 5 let později to zavedli i do čech. :-)


Jiří Vaněček (4.7.2006 13:05)

Ano, povodně byly v roce 1997 v létě, ale já se tam dostal až na jaře 1998 (ono to stejně dřív moc nešlo, bez mostů a silnic se tam jelo dost špatně). Při povodni tam šlo o život: v úzkém údolí se spojily tři toky Černé, Bílé a Střední Opavy, které braly nejen řopíky, ale i domy, cesty, železnice a mosty. Troufám tvrdit, že fotku řopíku pod vodou nemá nikdo, to by musel být sebevrah. Mě osobně stačil pohled na to balvanové pole, ve kterém se řopík nacházel. Holt řeka na horách má jinou sílu než v nížině, byť chápu, že ani tam to nebyla žádná sranda.


Jan Lakosil (4.7.2006 12:58)

Jirko,nebyly povodně na severní Moravě v roce 1997? Ty máš záběr na onen karlovický řopík ještě v době, kdy byl pod vodou? Chtěl jsem udělat článeček s fotkami ve vodě utopených řopíků - Martin má na svých stránkách Beroun, ideální by bylo, kdyby bylo něco podobného pro Moravu, zvlášť teď, dokud je to aktuální.


Jiří Vaněček (4.7.2006 12:44)

Zatímco v Čechách se ještě chrápalo a vymoženost jménem Internet byla jen předmětem diskusí v anarchistických kroužcích, my na Moravě jsme již do světa rozesílali fotky povodňového řopíku u Karlovic u Vrbna pod Praděděm. To bylo v roce 1998 a tehdy si Čechy mohly o nějakých povodních nechat jen zdát ;-)


Nič Martin (4.7.2006 12:41)

Jde ti o fotky z letošních povodní nebo obecně? Pokud obecně tak nějaké fotky bych měl. Ostatně zatímo na moravě se ještě chrápalo, tak my v berouně již stránky o pevnostních ponorkách dávno máme. :-))))


Jan Lakosil (4.7.2006 10:50)

Dnes jsem si vzal v metru deník Expres a jaké bylo moje překvapení, když jsem v něm uviděl otištěnou fotografii záplav v Novosedlech s utopeným řopíkem v popředí. Martin Urbánek do diskuze pár fotek ze záplav u Janova nahrál, nemáte někdo další? Myslím, že by stálo za to, udělat stránku s fotečkami zaplavených objektů. Další věc: v Břeclavi padly za vlast a nový most dva objekty typu D - v databázi jsou nahrané fotky již rozbitých objektů. V tomto případě by jistě stálo za to, nahrát sérii fotek od roku 1938 do současnosti-jak se objekty měnily a jak postupovala likvidace. Nějaké fotky mám, ale potřeboval bych aktuální snímky zničených řopíků apod. Mohl by se mi autor fotek v databázi, či příp. kdokoliv jiný (vlastnící fotky z průběhu ničení) ozvat na můj mail? Děkuji.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)