[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.189.170.17 () [ Přihlásit ]

Jak poznat zesílený objekt

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Jak poznat zesílený objekt

Luděk Tondr (2.8.2006 10:14)

Děkuji - vyzkouším!


Nič Martin (24.7.2006 11:52)

Já se už několik let řídím tímto pravidlem. Střílna lícuje se stěnou +- drobný ozub z omítky=normální střílna v normální odolnosti, jeden betonový ozub (+4 ozuby na střílně)=zeslabená střílna v normální odolnosti, dva betonové ozuby=zesílený objekt s normální střílnou, tři betonové ozuby (+4 na střílně)=zeslabená střílna v zesílené odolnosti. U typů A,D,E to zatím sedí výborně, u B jen na boční střílnu. Na čelní střílnu typu B to neplatí. Snad Vám to pomůže.


Zdeněk Hanáček (21.7.2006 17:15)

V mých průzkumnických začátcích se mi stával stejný problém, hlavně v souvislosti s JM. Nejsem sice moc znalec, ale už nějaký ten pátek vím, že na jižní moravě existují i tzv. částečně zesílené a taky částečně zeslabené objekty ... To znamená, že např. jedna boční střílna a strop jsou zesíleny/zeslabeny...a ostatní jsou "normální". Proto člověk mnohdy naměří různé kombinace tlouštěk.
Ale myslím si, že v databázi JM jsou už tzv. objekty odolnosti "S" zaneseny..takže by neměl být problém...Jinak jižní moravu mám už celkem prochozenou, takže bych mohl poradit třeba s identifikací konkrétního objektu..
nebo můžem porovnat informace.


Luděk Tondr (9.7.2006 1:49)

Jak se v terénu pozná zesílený objekt od normálního nebo zeslabeného??? Myslím tím, když v terénu příjdete k obrovskému zarostlému "krtinci", z nějž čouhá na každé straně jen stěna se střílnou a ucho - kromě ucha není co měřit a není nic vidět. U tří objektů na břeclavském úseku jsem naměřil rovných 100 cm tlouštku ucha (ale ne 120 !). V databázi jsou ale tyto řopíky uváděny jako normální nebo dokonce zeslabené... Teoreticky by se to mělo dát také poznat podle střílny. Jestli její přední okraj lícuje se stěnou pak by měl být "normální". Pokud je zapuštěna (jeden betonový ozub) pak by měl být zesílený. Jenže mám fotky řopíků, které jsou udávány v databázi jako "normální" a přitom na jednom střílny lícují, na jiném jsou zapuštěné... A teď "babo raď"...


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)