[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 44.212.39.149 () [ Přihlásit ]

Další likvidace...

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Další likvidace...

Miloš Doležal (9.8.2007 23:33)

Fotky likvidace VIII-18-B2-90


Jan Ciglbauer (27.7.2007 18:07)

Zas už něco!


Miloš Doležal (27.7.2007 17:17)

Zdar lidi, kamarád se vrátil z průzkumu Stm a sdělil mi, že řopík VIII-18-B2-90 mizí pod zavářenou hlínou, snad rozšíření hřiště, které je vedle. Fotky pošle v týdnu. Víc nevím.


Pavel Jonáš. (15.7.2007 9:20)

Zdravím. Píšu o něco později, než by se slušelo, vlezl jsem sem při hledání jiného odkazu. K tomu řopíku. Dílo lidské to je, neb bagry nebo nějaké jiné stroje byly zapřaženy ocelovými lany za vztyčený strop a tahaly a tahaly, až to udělalo bác. Zřejmě si mysleli, že konzoly ventilátoru rupnou, tak se nenamáhali s jejich odstraněním. Tedy lidi, ne bagři, že. No a ony to ty potvory vydržely. Z toho vyplývá nový poznatek. Konzoly ventilátoru byly dimenzovány tak, aby vydržely kroucení vyplývající z provozu ventilátoru obsluhovaného sebevíc silnou obsluhou. Ale nejen to. Z tohoto případu vyplývá, že měly vydržet i pád stropu do útrob objektu. Posádka, která stačila praštit sebou včas o zem měla pak možnost zachránit se plazením chodbičkou ven. Trochu to komplikovala skutečnost, že byly zavřené pancéřové dveře, ale při destrukci stropu se jistě prohnuly a daly prchajícím možnost hledat, kde nechal tesař díru. To jsem zas vymyslel blbost, trochu jsem odbočil. Zpátky k problému. No ale zas takový hrdina nejsem, fotil jsem to sakra z boku, ten prostor pod tím, tam bych nevlezl ani za zlatý prase. No a k nutnosti té demolice. Myslím, že to tam bylo dost dlouho a armatura, která to podpírala skoro 70 let, už byla notně shnilá. Lepší takto kontrolovaný pád než čekání na poslední hlodnutí zubu času. Maskování jsem si všiml, odlouplý kus jsem si taky odnesl, znalci prominou. Hezký den.


Jan Fukala (20.11.2006 21:57)

Pane kolego, rozryté to sice okolo je, svatá pravda, ale netroufl bych si stoprocentně tvrdit, že to je dílo lidské. Objekt jsem v sobotu navštívil, a nejsem si tak docela jist, jestli by si dotyčný chatař shazováním střechy likvidoval vlastní opěrnou zeď od zahrádky - mimochodem, jak tak koukám na tu Vaší fotku právě ze zahrádky, musím říci, že jste velmi odvážný člověk :-) Nevím, přišlo mi to, že strop mohl padnout sám, pravda třeba z důvodu otřesů půdy pod nějakými bagry, které tam hned vedle jezdily. Opravdu těžko říct. Jinak všiml jste si krásně zachovalého maskování na části stropnice, která byla pod zemí?


Pavel Jonáš. (12.11.2006 18:17)

Zdravím. Došlo k další likvidaci pozůstatku opevnění. Jedná se objekt B-6-18,I.sbor. Jeho kdysi pyšně vztyčený strop podlehl hrubé přesile a padl do jámy. Okolo je to pěkně rozryté od nějakých strojů. Asi se bude chystat likvidace, neb po léta opuštěná chata v sousedství je opět zvelebována a ten chudinka tam asi překážel. Vypadá to, že v další fázi zvelebování bude zavezen a zahrnut hlínou. Pro ilustraci foto. Další bude v databázi. Škoda, zas o jeden pomník míň...


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)