[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.145.156.46 () [ Přihlásit ]

IV. Sbor mimo oblast zájmu?

Diskusní fórum > Obecná diskuse > IV. Sbor mimo oblast zájmu?

David Papst (2.3.2007 18:42)

Taky se těším.Ale nechci být urejpaný.Kolik objektů se bude první díl týkat?500?Kolik dílu tedy plánujete.Již jsem na několika publikacích spolupracoval,i když vůbec ne ohledně pevnostní problemtaiky a ač byl o první díl vždy velký zájem,vydat čtvrtý a pátý byl velmi velký problém.Když jsme první díl vydali nákladem 4500 výtisků,tak čtvrtý pro opravdu skalní fandy pouze v 600.A poslední pátý,tak ten už jsem doplácel z vlastní kapsy.U vás to bude určitě vícedílné.Jak jsem uvedl hned z kraje,nechci rejpat,pouze ukázat vlastní zkušenost.


Radek Cincibus (1.3.2007 19:22)

FAjn,tak to se těším.Konečně si doplním okolí Široké Nivy,byl jsem tam před X lety na dovolený a měl ještě klasický foťák.Po příjezdu domů vyšlo ze tří filmů asi tak pět fotek:-(((
JAk to vypadá s plánovanou přehradou??


Zdeněk Hanáček (15.2.2007 18:39)

No tedy, já se těším moc. Myslím, že si udělám Vánoce i na podzim :-)


ivan fuksa (15.2.2007 17:47)

tak na tu knihu se těšim


Tomáš Byl Fic (15.2.2007 17:31)

Na podzim tohoto roku připravuji vydání prvního dílu Atlasu čs. opevnění, který se bude zabývat právě západní polovinou IV. sboru: Bouda-Milotický vrch. Publikace bude založena na původním archivních výzkumu (žádné podklady posháněné různě od lidí) a samozřejmě na terénním průzkumu. Bude obsahovat přehledné a podrobné mapy, ortorektifikované dobové letecké snímky, souřadnice objektů, plánky zejména atypických objektů (ty zpracuje Tomáš Kamenský), tabulkové přehledy organizace výstavby (stavební úseky, seznamy objektů) a další. Tak prosím ještě chvíli vydržte.


Zdeněk Hanáček (14.2.2007 19:34)

Zdravím Vás, nechtěl byste ten IV. sbor konzultovat třeba po mailech, nebo případně na icq? Neříkám, že ho mám kompletně prochozený, ale myslím si, že bychom mohli vyřešit některé nesrovnalosti...


David Papst (14.2.2007 19:26)

Určitě to není pravda,ale zatím podle množství zdokumentovaných objektů,literatury atd.to vypadá.Seznamy nesedí,čísla objektů jsou uváděna pokaždé jiná atd.Před časem jsem stáhl z databáze hodně přes tisíc souřadnic objektů,protože Morava člověka docela rozhodila.Je to bunkr ráj,ale jak říkám,není se čeho chytit.Tak jsem si zdokumentoval všechny objekty vypsané v seznamech úseků+co bylo na mapách,něco přebylo,něco chybělo,v seznamech jsou špatně uvedené typy,čísla atd.Nyní mám prošlou severní hranici od Třince po Ústí n/L. +VOP a torzo vltavské linie.Zhruba v půlce jsem v prostoru Jižních Čech a Moravy a nemůžu se dočkat,až budu moci IV.sbor s někým konfrontovat.Zatím všechny dotazy zůstaly víceméně bez odezvy.Nebo už je na cestě dlouho avizovaná publikace o lehkém opevnění,které by vnesla do tohoto více světla a zároveň už jsme definitivně přišly o to hledačsko-průzkumnické kouzlo?


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)