[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.222.117.109 () [ Přihlásit ]

O nach... do per. roury

Diskusní fórum > Ostatní diskuse > O nach... do per. roury

Jiří Kaštil - začátečník (23.5.2007 10:53)

..nevím,nevím,já bych tak neriskoval. Nějaký hazardér náhodou začne točit ventilátorem v řopíku pod prudkou palbou, dojde k nasátí airsoftových kuliček, ty začnou vířit uvnitř,někomu z osádky se dostanou do nosu, dotyčný se začne dusit a malér je tu !! Nebo periskop zachytí kuličku a ta spadne nepozornému pozorovateli rovnou do oka..Hrůza!! ...jen pomyslet. A výrobce řopíků ?? Samozřejmě v takovýchto případech za vaši bezpečnost neručí...


Shifty (19.4.2007 19:59)

čus bano chcu se zeptat kde by se daly sehnat operiskopy stačil by mi jeden dal by se nekde koupit protože na Mj se nedostanu abych si nakej z Lo vytahnul předelavame jeden řopík v lesiku a delame z toho arenu na airsoft tak schanim aspon jeden a pak ventilator nemate nekdo navic ??? dík moc


Shifty (19.4.2007 19:56)

čus bano chcu se zeptat kde by se daly sehnat operiskopy stačil by mi jeden dal by se nekde koupit protože na Mj se nedostanu abych si nakej z Lo vytahnul předelavame jeden řopík v lesiku a delame z toho arenu na airsoft tak schanim aspon jeden a pak ventilator nemate nekdo navic ??? dík moc


Nič Martin (17.4.2007 8:46)

A jako vždy se onoho "zapáchatele" nepodařilo zjistit. I když k tomu by se mohl vyjádřit Vladek. U něj toho "zapáchatele" známe. Třeba je to tatáž osoba. :-)


Ondřej Vonka (17.4.2007 7:57)

Za nabídku nástavců děkuji, ale mám jich dost. Tedy dva dolní a tři horní. To mi zatím stačí.. Horní budu stejně sundavat, jelikož by jinak brzo zmiznul :-)
Jo jo, tak jak píše M.Nič jsem to skoro dělal. Jen jsem otvory nevrtal ale vysekával je. Jinak to sedí, včetně toho, že nářadí je zde k ničemu :-)
Jak to říkal Zahálka v Četnických humoreskách? Tuhý metabolický produkt :-) Tak ten jsem měl už ve vstupní chodbičce také... no jo, prasata...


Nič Martin (16.4.2007 21:21)

Pokud je kolem zbytku roury hladší povrch, tak vzít poválečnou přírubu a tužku, přiložit přírubu, obkreslit, vyvrtat otvory a zabetonovat šrouby. V karlštejně jsem po prvních asi 30ti vteřinách zahodil nářadí a maltu jsem kolem šroubů pěchoval jen prsty. To je v tomto případě asi nejlepší nářadí. :-)
Když ti tam nenach..... tak ti zanechají jiný produkt lidského metabolismu. Já jsem tento druhý typ kdysi našel na místě, které u řopíku občas využíváme jako polní stanoviště TK. Na stropě několikrát byly střepy od lahví, kolem vchodu se často nachází naházené papírky, kousky zapalovačů, krabičky od cigaret a jiné smetí. Na roznětové desce si haranti jednou udělali ohníček. Letos už mi došla trpělivost. Takže mám již připravené kůly a začnu si hrát na ostnatodráteníka. :-)


Pavel Jonáš (16.4.2007 19:43)

Možná by stačila šablona z kusu prkýnka. Po zamáznutí šroubů osazených nahrubo nastrčit šablonu ustředěnou na periskopovou rouru s přesnými dírami a celý forichtung zašprajcovat zespoda proti podlaze. Je to ale jen dohad, možná to takhle nejde. Přeji pěknou zábavu.


Martin Černý (16.4.2007 17:47)

Ondro, nedávno jsem viděl nástavec na periskop pro případ, že je uražená roura stejně jak to máš ty. Je to blízko bydliště mé drahé polovičky, takže jestli budeš chtít, tak se ti pro něj příště můžu stavit.


Ondřej Vonka (16.4.2007 14:22)

Ta mochomůrka je samozřejmě jen krytka... :-)) Jo a můžu říct, že zabetonovat šrouby na přichycení poválečného dolního nástavce je pěkná pakárna!!!!!!!!! Dělal jsem to asi třikrát, protože vždycky to bylo o kousek blbě! Je tam tolerance tak +/- 3mm. Asi na to soudruhové tenkrát měli nějaký forichtung.. jinak se z toho opupínkovali :-))


Ondřej Vonka (16.4.2007 14:17)

No "začátečníku" také se s tímto problémem v "černých" severních čechách potýkám... například minulý týden jsem na zkoušku zabetonoval ochranou mřížku na výdech ventilace... myslíš, že tam zůstala? Za týden byla vymlácená a určitě ve šrotě... hmm budu vyrábět plastové nebo dřevěné.. :-( Jinak na periskop mám krásnou krytku aby tam nikdo nechcal... Mám zesílený objekt a jelikož mám uraženou per.rouru, tak používám závěs z normálního řopíku. Říkám mu mochomůrka... vis foto.. :-) A mimochodem, to není můj výplod. Slyšel jsem od nějakého pamětníka, že jeden řopík v Holedeči měl hříbečky natřené jako mochomůrka. No a já si uvědomil, že ty "hříbečky" mám... a fakt tam byly zbytky červené a bílé barvy! Takže jsem vlastně zrekonstruoval něčí poválečnou snahu a zkrášlení řopíku...


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)