[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.226.177.223 () [ Přihlásit ]

Vychodne Slovensko - mapy, informacie

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Vychodne Slovensko - mapy, informacie

Pavol Frolo (30.1.2008 20:17)

b-s-14 :) je mala na akykolvek klub a rekonstrukciu a kazdu jar je zatopena :), je len o malo priestrannejsia ako ropik a ma aj podzemie vo forme jednej miestnosti

a naviac v BA to nema zmysel, zachvilu to tam bude vsetko zastavane developermi, ak by sa nieco oplatili tak na zahori, alebo na vychode, a na kazdu stranu je to zo ZV cez 230 km :(

inak vam chalani zavidim tie podmienky v CR co sa ropikov tyka


Pavol Frolo (30.1.2008 20:11)

nic z toho co pise kolega Francik si nepamatam ze by vo VHA bolo. nasli sme len nejake krabivce cca 5 k zen. oddeleni ZVV bratislava a nejake spravodajske hlasenia o podozrivych osobach. neviem kde je to ostatne, asi musime vydrzat do prestahovania archivu z TT do BA. potom sa uvidi


Jiří Kaštil - začátečník (30.1.2008 9:37)

...takže doufám chlapi ze Slovenska, že vás první zakolísání neodradí, že Pavol F. založí nový klub "B-S-14"..a rozjede to ve velkém stylu. Ota na patnáctce sice taky nevydržel..ale jednou to příjít musí..no ne??


Jiří Kaštil - začátečník (30.1.2008 9:32)

Neveselé zprávy nám to chodí ze Slovenska...hmm...Vlhko, plíseň, prach, koroze, pavouci, netopýři, lesáci, zemědělci, majitelé pozemků, úředníci na všech stupních, policajti, zloději, insolvence, vzájemná nevraživost, závist, rozkol ve vlastních řadách, počasí, vlastní rodiny...s tím vším den co den, noc co noc bojuje český bunkrolog. Přesto se stala péče o bunkry doslova módním hitem. Kdo jde s dobou má "svůj" bunkr... I Vladkovi V. napsali sprejeři na srub Depeche Mode..a měli pravdu..


Josef Frančík (29.1.2008 21:39)

Nejlépe bude najít si tuto ročenku na této web. adrese
http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=7402
ostatní orientace už bude na Vás, je tam k prohlédnutí i další ročenka a přehled dalších tiskovin vydaných tiskem AVIS Praha.


Josef Frančík (29.1.2008 21:26)

Nevím jak moc pomůžu touto informací, ale - Ročenka 2005 - kterou vydal - Vojenský historický archiv České armády, takto III. odbor VÚA Praha má počínaje na straně 86 článek s názvem = Archivní rozluka mazi AČR a ASR (1993 - 1996). Článek končí až na str. 105. Na str. 94 je pak seznam fondů předaných Slovenské straně v r. 1996 znichž vyplývá že pro Vaši zájmovou oblast je zde cca 16 kartonů a 16 knih Stavební ředitelství ZVV Košice, po 1 kar. Vel. 11. div. Košice a VSD včetně voj. správy budov, 2k. vojenské vedení staveb. 1k vel. 21 p.brig. Košice, 21k posádkových vel. 5k p.pl.32 Košice, vel. VI. sboru Košice má 6k a 5 knih a konečně ještě Stavební ředitelství VI. sb. Košice se 41k a 20 knihami. Nevím co vše tyto namátkou vybrané dokumenty obsahují. Ale domnívám se že z těchto útvarů mohou pocházet důstojníci kteří vybírali trasy LO jako NTD a současně tvořily hlavní počet VSD při stavbách LO. Pomůže-li toto alespoň málo budu spokojen.


Pavol Frolo (29.1.2008 17:03)

No prave po novom roku sme zrusil ocianske zdruzenie B-S-13 Stoh, nakoľko sme sa rozutekali a tiž majetkopravne vysporiadanie, alebo aspoň povolenie na "okupaciu" 13 bolo v nedohľadne. Čo sa LO tyka, nejake plany na rekonstrukciu LO su v bunkracskej bunke v Trebišove, teda ak ešte funguje. Chceli rekonštruovať niečo z K-V.


Jiří Kaštil - začátečník (29.1.2008 12:56)

Bratia!!! ,no to je naozaj skvelé, že bunkrácka osada "SK" žije!! Ja som to dávno tušil.. Bolo by tiež dobré, keby ste tam spravili nejaké super pevnostné múzeum. Toto naše opevnenie je predsa ČESKOSLOVENSKÉ Hej???


Pavol Frolo (29.1.2008 7:53)

Bunkracska obec v SR asi nieje, ale bunkracska "osada urcite". Bohuzial sa tomu nevenuju moc ti co to maju poruke, ale ti co to maju niekolko sto km daleko :(


Pavol Frolo (29.1.2008 7:52)

VHA v Trnave podla najnovsich info (leto 2007) niekto co sa ROP tyka vykradol. Este ze som to nafotil v 2003 az 2005. Lakous a aj brnaci maju veci na CD, nieco si fotili aj sami pocas spolocnej akcie.


Pavel Holzknecht (29.1.2008 7:06)

A ve VHA na slovensku se nic nenachází? Přece jenom tam byla část fondů převezena. Netýká se to právě i sborů!


Nič Martin (28.1.2008 20:58)

Množství materiálů ve VHA bych zjednodušeně charakterizoval asi takto:
I.sbor - výborné, lze si vybírat, práce jak na kostele
II.sbor - výborné, dá se ledacos najít
III.sbor - ucházející
IV.sbor - ještě to jde, něco se dá najít
VI.sbor - přečteno za den
VII.sbor - přečteno za hodinu


Jan Ciglbauer (28.1.2008 18:16)

Pravda, pravda, řopíky na Slovensku a Podkarpatské Rusi jsou jaksi zahaleny tajemstvím, protože o nich moc nevíme, což je hlavně asi tím, že zkrátka jsou už dál za hranicemi a na Slovensku žádná "bunkrologická obec" neexistuje. O opevnění na Slovensku vydal jenom Ivo Vondrovský v roce 1993 publikaci ve fortprintu, ale jinak neznám ani žádný článek.
Jistě budou nějaké vhodné materiály ve VHA, pokud tam tedy někdo má cestu, mohl by se po něčem mrknout a pomoci zde kolegovi.


Ľuboš Lorenz (28.1.2008 17:16)

Dobry den, som tu novy, no bunkre ma zaujimaju uz o kusok davnejsie. Zaujimaju ma najma ropiky Vychodneho Slovenska. Je o nich vsak velmi malo informacii, aj v knizke Ukraden pevnosti, je z nich velmi malo fotografii. Vcera sa mi podarilo objavit zvysky bunkra zo str. 171 zo zmienenej knizky. Tusil som uz davno, ze tam su, ale tych par informacii o nich na strankach www.ropiky.net nebolo dostatocnych k hladaniu. Vdaka spominanej fotografii som nasiel nielen ten, ale aj stopy dalsieho, mozno este dalsieho (nie som si isty, ci sa jedna o ropik), zvysky stareho delostreleckeho granatu/miny a spoznal "domorodca", ktory vie o dalsich (nie tych mnou najdenych). Mam dojem, ze nie je vela bunkrologov na vychodnom Slovensku a myslim si preto aj, ze mozem pre zdokumentovanie tychto ropikov urobit dost vela. Mam to k nim z Kosic aj velmi blizko. Pomohlo by mi a myslim si, ze tak aj vsetkym, ktorych zaujimaju ropiky, ak by som odkialsi zohnal viac informacii o nich, pisane, fotografie, ci mapy. Pomoze vsetko a hocico. Kto co viete, mate, dajte vediet, prosim. Zaroven hladam spoluhladacov, ale ja budem hladat tak-ci-tak. Taktiez prosim o radu. Mam zaznamenane GPS suradnice 2 najdenych bunkrov, avsak neviem, ku ktoremu ich mam zadat, lebo bunkre na useku R-III Jablonov su bez popisov a informacii. Az na jeden, ktory zrejme je jeden z tych dvoch, ktory som objavil. Ale co ak nie? Ako to mam zistit? Urcite su mnou zistene informacie zaujimave pre viacerych, ale neviem, kam s nimi. Prosim teda o pomoc pri patrani a zaznamenavani. Dakujem.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)