[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.133.12.172 () [ Přihlásit ]

Otevření Lehkého objektu Čsl. stálého opevnění č. B7/12/A-160z

Diskusní fórum > Muzea lehkého opevnění > Otevření Lehkého objektu Čsl. stálého opevnění č. B7/12/A-160z

Miloš Doležal (22.11.2008 23:34)

Vláďo, to máš recht, že si žáčci můžou najít sousední objekty, zajímalo by mne, kdy si někdo z nich všimne, že označení typu objektu na schématu nějak nesedí s popisem objektu v hlavním nadpisu na ceduli. Ale to se bohužel nedozvíme. A třeba dá podnět v infocentru na reklamaci údajů :o))))))))))))


Miloš Doležal (22.11.2008 23:26)

No já po slavnostním odhalení "desky",spíše cedule, polohlasem pronesl,kdy že se půjde dovnitř a sklidil pár divných pohledů :o)))) V infocentru prý kamarádovi pravili, že třináctka bude následovat při další slávě,tak se necháme překvapit,co to bude za slávu a kdy.
Aspon ted vidíme celou čelní stěnu v celé své kráse. Hezky kolem obsypanou kamínky. Jako na vojně :o)))
To Luboš Melichar: guláš nebyl,jen chlebíčky a jiný věci :o))))


Honza Vavruška (22.11.2008 19:10)

Mám takový pocit, že stránka musela být dělána hodně narychlo, ta velká písmena až příliš nápadně připomínají automatické opravy v MS Wordu :-))

Jinak fotografie, kterou jsem vložil kolega Lakosil, pochází z právě budované naučné stezky o čs. opevnění v okolí Stříbra. A k její úrovni bych se asi raději také moc nevyjadřoval. :-(
Nejde ani tak o grafické zpracování, které není špatné, ale o její koncepci celkově. V srpnu se nám dostal od jedné kompetentní osoby od města do ruky návrh NS, ještě, než byla započata. Po jeho pročtení jsem vypracoval návrh na její vylepšení avšak bezvýsledně - možná příliš pozdě!? Těžko říct, od oné osoby totiž nepřišla ani žádná odpověď... :-/ V září byly práce započaty a přestože stezka ještě není hotová, už byla slavnostně otevřena! Inu, krajské volby byly za dveřmi a dle pozdějších výsledků, se někomu ten spěch určitě vyplatil...
Myslím, že otazníky stezka vzbudí i u naprosto laického návštěvníka, natož u člověka "z oboru". A rozhodně to nebude jen fakt, že podrobné informace o objektech jsou bezostyšně přejaty z těchto stránek...


Luboš Melichar (22.11.2008 16:57)

Na co potřebovali tolik sponzorů? Na instalování jedný tabulky nebo na ten guláš? Ale není to tak špatný nápad. Tímhle způsobem uděláme muzea ze všech objektů. Stáhnout kartu objektu (přimlouvám se za zachování všech údajů včetně fotografií a komentářů), zalaminovat a muzeum je na světě. A pak ať si objekt zkusí někdo zlikvidovat nebo zavézt odpadky. Mě na tý tabulce ale zaujalo že se jedná o naučnou stezku. Jaký jsou další zastavení?


Vladimír Sýkora (22.11.2008 16:51)

Pánové, ukončeme prosím debatu nad tímto případem. Pohleďme na to dialekticky. Aneb všechno špatné, k něčemu dobré. A mohlo by být hůř. Ještě, že si ten souhlas nevyžádali a "nás" tam necitovali (k autorizaci by to asi nepředložili a to by byl ještě větší trapas, pro nás). Ještě, že tam tu chybu udělali. Alespoň ti, kteří ví o co jde, si úsudek udělají sami.
Zkusil jsem si jen tak z legrace kartu objektu "zfalšovat" (co toho "grafika" k tomu vedlo?). PrintScreen, ořez, sloučení, ... však víte. Výsledek nevalný, docela pracné. Jsem zvědav, kterak se k tomu SDAP postaví, respektive pan Josef Bílek, který byl, zdá se, jakýmsi zpravodajem uvedené akce. A jako člen ústřední rady jistě ví, že jejich spolek se odvolává na ducha vojenských tradic a Masarykův odkaz. Tož uvidíme, jak se nám chlapi pochlapí.
A odpověď Luďkovi komu že to prospělo? Já si dovolím tvrdit, že to prospět může paradoxně řopíkům. Nepochybuji o tom, že při cestách unuděných školních výprav na hrad, se najdou tací, které zaujme nejen řopík, ale předeším i naše karta objektu. A už vidím nějakého bystrého žáčka, který se zamyslí nad tím záhlavím karty se záložkami sousedních objektů. Jeho otázečky: Co to je za ta čísla 10, 9, ... či 13, 14, ...? Hm, asi sousední objekty. Kde jsou? Doma si to zkusím vygúglovat.
A máme ho, dalšího bunkráka :-) Ta pravděpodobnost není malá.


Jan Fukala (22.11.2008 13:59)

Luděk Tondr: Potíž je v tom, že by tam muselo být uvedeno "Informace chybně převzaty z Ropiky.net". Jak jsem již psal jinde, nasekat na čtyřech řádcích vč. nadpisu tolik hrubic ve velkých písmenech by se nepovedlo snad ani bývalému spolužáku s těžkou dyslexií a dysgrafií. Už zcela pomíjím absenci jakékoli souvislosti mezi Evropskou unií, jejíž prapory nad objektem hrdě vlají, a první republikou či snad událostmi ze září 1938. Z jakého důvodu je stažena karta obj. č. 11 a číslo (ovšem vtipně nikoliv v tabulce ale pouze v nadpisu) ručně viditelně jiným písmem přepsáno na 12, to postrádá logiku již zcela. A fakt, že se podobného trapasu účastní AČR a představitelé obce tragikomický příběh uzavírá...


Ondřej Gelbič (22.11.2008 9:32)

Omlovám se pokud jsem se zde někoho dotkl ohledně zprávy na sdap. Příznávám že jsem to bleskurychle vyslepičil, jen mě to prostě naštvalo a vyádřil jsem se k tomu, což byla chyba, příště bude radši mlčet...


Jiří Kaštil - začátečník (22.11.2008 1:24)

....chlapi, chlapi...jste nějací zapšklí...to není ta pravá bunkrologická nálada. Já osobně si myslím, že když se naši vojáci, aktivní nebo bývalí, hemží kolem bunkru, snaží se ukázat nějakou kontinuitu, pro některé zasloužilé bunkráky možná trochu "ne-košer" způsobem...je to jenom dobře. Je mi to rozhodně milejší, než lkát nad osudem bývalých "tak krutě šikanovaných " spoluobčanů Němců, jak to umí prezentovat některé média..třeba denník v německém vlastnictví MLADÁ FRONTA DNES.


Miloš Doležal (21.11.2008 23:04)

Ještě pohled na obnaženou čelní stěnu


Luděk Tondr (21.11.2008 21:58)

S tou "trestností" nebo "krádeží" to asi bude sporné a těžko vymahatelné, když databáze funguje otevřeným systémem "národ sobě", který bych připodobnil k Wikipedii.
Ale v každém případě je to neslušné, nemravné. Bylo by asi vhodné, kdyby administrátoři napsali organizátorům akce mail, ve kterém by žádali o dodatečné doplnění vývěsky i internetových stránek o informaci o zdroji. Kromě log sponzorů tam může přeci být i nápis: "Informace převzaty z www.ropiky.net".

Protože jsem zdaleka a místní poměry neznám, tak se ptám po vzoru "starých římanů" - Qui bono - komu to prospělo, kdo na tom vydělal, kdo se tím chtěl najednou zviditelnit ? To jsou v Karlštejně nějaké místní volby či co ?


Nič Martin (21.11.2008 21:30)

Ano, taktéž potvrzuji že je to karta objektu B7/11/A-180z.
Já tedy nechci nějak hanět autora, ale to že na té vývěsce (záměrně nepíši pamětní tabuli neb deska nacpaná sponzory u mě není pamětní deska) je takováto KRAVINA jistě něco nasvědčuje o úrovni znalostí danného člověka.
To vykrádání stránek je bohužel rozšířené. A netýká se to jen takovýchto extempore, ale bohužel třeba i jednoho nejmenovaného muzea TO. A přiznejme si, že takovéto vykrádání internetových stránek JE TAKÉ TRESTNÝ ČIN, neb obsah stránek je fyzickým a hlavně duševním majetkem autora těch příslušných stránek.


Pavel Jonáš. (21.11.2008 20:24)

Zdravím. Koukám, že i na té pamětní ceduli se pěkně vyřádili. To nádherné použití velkých písmen v textu uprostřed vět, nádhera. Holt "Třy hadri na podlahu" se nezapřou. Pokud chtěli udělat pomníček z objektu č.11, bylo by to možná vhodnější. Pro neinformované, teď tam v kempu stojí hajzlíky. Ta cedule by se tam nádherně vyjímala. Armádu snad ani není nutno kritizovat, tohle bylo možná zablýskání na lepší časy. Konečně si uvědomili, že existuje něco jako opevnění a teď bude radost s nimi spolupracovat:-))Na každé otevření muzea vojenská hudba a čestná stráž, guláše množství neomezené, to bude bašta. Máme se věru nač těšit. Přeji všem hezký den.


Jan Ciglbauer (21.11.2008 19:47)

A toto je kde smímli vědět?


Jan Lakosil (21.11.2008 19:29)

V Karlštejně nejsou jediní, kdo si bez potíží krade data z databáze :-(


Jan Ciglbauer (21.11.2008 18:58)

No jo, teď jsem si to zvětšil a je tam opravdu karta z databáze a ještě k tomu jiného objektu... :-))))
Soudruh, který dělal tu cedulku musel asi hodně chvátat... že by vznikla ráno před akcí? ;-)


Vladimír Sýkora (21.11.2008 18:39)

Já zase Zdeňku nechápu, že se vždycky najde Hujer, který musí někam běžet a hned vše zařídit a vyslepičit.
V tomto případě 8 minut od mého druhého příspěvku v 18:03
Viz
http://www.sdap.cz/2008/11/09/shromazdeni-k-70-vyroci-mobilizace-armady-v-karlstejne-21-11-2008/#comments


Zdeněk Hanáček (21.11.2008 18:25)

Všechny údaje jsou tam od č. 11 i půdorys. Jen nahoře někdo změnil č. 11 na 12...Nechápu.. Kdyby tam nechali ještě o řádek víc, bylo by tam postaven, zahlazen :-)) To by bylo první muzeum v zahlazeném objektu :-)))


Vladimír Sýkora (21.11.2008 18:03)

Miloši, dík za doplnění detailu.
... kdepak soudruzi udělali chybu?...
Kdopak byl odpovědný redaktor? A že si grafik vyhrál.
Všichni dosvědčíte, že my to měli a máme správně :-)


Vladimír Sýkora (21.11.2008 17:33)

Kdyby jenom půdorys.
Na té desce je kopie karty objektu od nás z řopíků, dokonce dole ořízlá o stav objektu, poznámku a měřítko u půdorysu. Kameňákovo logo tam zůstalo. A není náhodou na té desce jiná karta objektu? Oči už mám pidlovoký, ale vypadá to na jedenáctku.
Miloši, vytáhni prosím Tě detail.


Jan Ciglbauer (21.11.2008 17:11)

Kdyby na tu tabuli dali alespoň půdorys 160ky...
Televize? Takže to bude někde na netu ke shlédnutí?


Miloš Doležal (21.11.2008 15:58)

No šaškárna to tedy byla,k tomu ještě liják,zachránilo to pak jedině bohaté občerstvení v infocentru :o))). Třináctka byla volně přístupná.


Crha Aleš (21.11.2008 11:07)

Teda zírám, co dokáží známosti se státní správou.. Dnes byl v Karlštejně slavnostně otevřen Památník obrany ze zabetonovaného objektu B7-12/A-160z. Řeknu Vám, chce se mi opravdu zvracet. Jednak ze zástupců Svazu důstojníků a praporčíků v záloze, jednak ze zastupitelů Karlštejna a jednak z naší slavné armády. Dnes armáda veřejně proklamuje, jak nikomu nenadržuje, ale jak jinak si vysvětlit, že otevření skutečných muzeí prvorepublikového opevnění MO absolutně pomíjí a na takovou debilitu, co dnes byla v Karlštejně kvapem jdou.. A hlavně, zklamala mě Česká televize a to opravdu nebudu komentovat. Poslední věc zbývá dodat: Znáte mě, jako bývalého rekonstruovatele a provozovatele muzea ve třináctce v Karlštejně..ale nyní mohu otevřeně říci: STYDÍM SE ZA TO, ŽE JSEM KDY V KARLŠTEJNĚ V OTÁZCE BUNKRU PUSOBIL!


Pavel Jonáš. (14.11.2008 17:10)

Zdravím. Třeba jen zhodnotili svoje možnosti a s přihlédnutím k aktuální kondici a zdravotnímu stavu od těžby betonu upustili. Přeci jen jsou to důstojníci a praporčíci v záloze, předpokládám že v poněkud pokročilejším věku. Prostě z řopíku bude pomníček, třeba i něčí, že... Škoda. Jenom mě trochu mrzí, že zvolili tak vynikající termín. Zůčastňuji se pracovního procesu a dovolenou si kvůli tomu brát nebudu. Snad ani nestáli o to, aby tam bylo narváno. Tak SDaP, hodně štěstí. Přeji všem hezký den.


Nič Martin (14.11.2008 16:50)

"Prý chtějí, aby lidi viděli jak to tenkrát bylo."
Hmmmm unglaublich. Zajímavé opevnění. A kudy ti češi do toho vlastně lezli když to tehdy postavili se zabetonovaným vchodem? A jak z toho chtěli střílet když to postavili se zabetonovaným vnitřkem? Záhadné. Případ jak stvořený pro Dänikena, ten to jistě rozlouskne. Záhady UFO proti tomu jsou hadr. :-)))))))))))


Crha Aleš (14.11.2008 14:26)

Myslím, že bych se měl jako bývalý provozovatel sousední "třináctky" taky zapojit do debaty...Líbí se mi, jak zdůvodňuje onen Svaz důstojníků, proč objekt nebude vyčištěn.. Prý chtějí, aby lidi viděli jak to tenkrát bylo. No nevím, ale ze zabetonovaného objektu toho moc neuvidí..:-) Za sebe mě to maličko mrzí, neboť jistou dobu byl plán na muzeum z obou objektů.. Ale nyní si to plně vynahrazuju jinde..:-))


Miloš Doležal (14.11.2008 12:52)

Nech se najmout v dobový uniformě :o)))))))))


Nič Martin (14.11.2008 9:51)

Tak to se tam asi potkáme. Kolega je již rozhodnut a já silně uvažuji, že si vezmu dovču a také se tam zajedu podívat. Na tu jistě veselou taškařici jsme zvědaví. :-))


Miloš Doležal (14.11.2008 9:40)

Martine, i ty šťourale a detailisto :o))))))))) no já mám dovolenou a uvažuju vážně, že bych tam zajel akci nafotit. A pak bych zajel k Bezděkovu nafotit novou kamufláž objektu pod silnicí,uvidíme.


Nič Martin (14.11.2008 9:26)

Jo a ještě jsem si všiml, že došlo k převratné změně v mapových podkladech. Vládo, budete muset předělat zdejší mapy na nový standart. Dle tohoto spolku již není v mapě sever nahoře ale NALEVO !!!!!
A nebo že by byl stále nahoře? Pak nás ale komančové a i současný kapitalismus krmili celý život nesmyslem že Berounka teče ze západu na východ a ona přitom teče Z JIHU NA SEVER !!!!!


Nič Martin (14.11.2008 7:37)

A já bych to docela i okomentoval.
V podstatě toto tento spolek SDP (o pardon vypadlo mi tam a, správně SDaP) plánoval udělat na berounském 116/128/A-160z. Hmmm. Jenže v Berouně jim to zatrhli tak se přesunuli do Karlštejnského Disneylandu. No nakonec proč ne.
Hlavně mě pobavilo, že objekt bude otevřen - zájemci o prohlídku si povinně s sebou vezmou majzlík a palici možno i centrálu a kango - a že tam v 10:01 bude mluvit SATROSTA Karlštejna. Hergot, to si budu muset asi vzít volno abych mohl shlédnout jak prvního satrostu v republice tak i tu komentovanou ukázku v dobových uniformách. :-))))


Miloš Doležal (13.11.2008 22:29)

http://www.sdap.cz/ bez komentáře .o))


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)