[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 3.239.119.159 () [ Přihlásit ]

Zvláštní zařízení na komunikacích 1936-38

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Zvláštní zařízení na komunikacích 1936-38

Lubomír Purchart (4.12.2009 9:07)

Kdyby sem dal pan Novák všechny fotografie, které byly v tomto albu tak by jsme nad tím nemuseli tak nepřesně špekulovat. Teda aspoň co já si matně vybavuji, tak vojáci prováděli na té sérii fotografií nejspíše opravy mostu (jak říkám beru to ze své paměti). Nevím, proč by dva vzory blůzy mělo značit, že se jedná o SOS.


Martin Černý (3.12.2009 22:27)

Navíc, jestli mne oko neklame tak jeden z těch vojáčků má blůzu vz. 21 a ten druhý vz. 35 takže bych to typoval spíše na to SOS. Zajímavé je, že ve vzpomínkách četníka Karla Tojšla přiděleného do SOS Čížov se píše cituji: "Tyto boje trvaly od 25. září do 5 října, kdy Němci vyvěsili v Hardeggu na celní budově bílý prapor. Po zastavení boje přišli na most němečtí důstojníci a jeden celník volal k nám, aby přišel velitel úseku. Šel jsem proto v DOPROVODU DVOU VOJÁKŮ A FINANCŮ NA MOST, kde se mi představil velitel 8. armádního sboru a žádal abychom zastavili boj......." Nemyslím si, že by to mohlo být přímo z tohoto jednání, ale podle mého se tam v okamžiku kdy bylo jasné, že už se nestřílí, muselo sejít dost čumilů a tak třeba mohla vzniknout ta fotka...


Martin Černý (3.12.2009 22:07)

Vzhledem k tomu, že co se týče vojska, byl u Hardeggu 24. pěší pluk ze Znojma a u SOS byli většinou místní, vůbec bych se nedivil, kdyby to byli zběhové.


Martin Rajnyš (3.12.2009 20:47)

Trošku odlehčit tomuto předešlému tématu. Třeba je těm našim vojáčkům zima (proto ten škleb) a těší se na kabátky od LW :-)


Jan Fukala (2.12.2009 15:29)

Stačí se podívat, za kolik normálně prodává ZZ přímo J. Škoda.


Petr Palec (2.12.2009 14:38)

Kristepane, já myslel že je to knihkupectví a ono zatím takové doupě. :-)


Jan Fukala (2.12.2009 12:22)

Academia je pro bohaté... Pamatuju si třeba, že tam prodávali Haničku od kolegy Nováka skoro za sedm stovek.


Petr Palec (1.12.2009 8:26)

V Academii cca 250, není to úplně za hubičku. :-)


Libor Martinů (30.11.2009 21:01)

Zaplaťpámbů fotky, které mám, jsem si nafotil a nemusím se takhle s nikým handrkovat. Osobně si vážím činnosti zde nesvářených stran (i všech dalších, kteří něco dokázali pro naši bunkrologii udělat), ale tohle osočování je prostě-s odpuštěním-humus. Můj názor je ten, že tohle jsou takové "kamarádské" stránky a podobné výlevy zde nemají místo.


Jaroslav Beneš (30.11.2009 19:02)

pánové, pánové, pánové, jak jde o peníze a prestiž tak jde o všechno, jo, jo, 3P vládnou světem :-))

já bych tuto diskusi neuzavíral, docela se u toho bavím, neb hoď kamenem ty, kdo jsi bez viny, ....


Nič Martin (30.11.2009 17:00)

Já svoje slova vážím. Kdykoliv se ale narazilo na téma množství fotek od jednoho negativu zpravidla jste reagoval tak, že se z toho dalo usoudit, že toto nepřipouštíte a když máte fotku tak nikdo jiný už ji mít nemůže (formulaci "...objevila se asi jen náhodou..." lze pochopit i tak, že odmítáte další exemplář). Pokud toto nezpochybňujete, pak musím uznat, že jsem se v interpretaci Vašich odpovědí mýlil.
Celou věc tedy za sebe tímto pokládám za uzavřenou. Šmitec.


Zdeněk Hanáček (29.11.2009 21:43)

Souhlasím s Liborem. Nebylo by možné řešit osobní věci mailem?


Libor Martinů (29.11.2009 21:18)

Pánové, není na čase tohle skončit?


Tomáš Svoboda (29.11.2009 20:31)

Já jsem teda už nechtěl prát špinavé prádlo. Tak tedy snad už z mého soudku naposledy.
Bojoval jsem na opevneni.cz nebo kde o to, aby se tam nedávaly fotky stažené jako náhledy, když dotyčný není jejich majitelem. Na to všichni přistoupili a kdo to ale tehdy všechno způsobil a proč to všechno vzniklo? Já tedy ne... A Lakous už vůbec.
Jak se někdo níže vyjádřil a já za ten názor moc děkuju: Dnes jsou informace digitální nebo papírové. Stejně fotky. Když koupím fotku jako sken nebo jako kousek papíru, dnes si myslím, že je to buřt, jsem majitelem té informace buď v dig. nebo papír. stavu. S Novákem jsme si už opakovaně popovídali, jak je zvláštní, že existuje pár fotek, které jsou v různých albech různých vojáků stejné. Podle toho, že většinou mají čísla lze usuzovat, že někdo to vyfotil a kamarádi si objednali každý dle svého zájmu... To lze krásně doložit. Například my už nekupujeme fotky, které máme, a přitom se na aukcích vesele prodávají - a mám se zlobit, když někdo koupí to stejné, co už mám roky nebo i jen jeden den? Nebo to mám všechno skupovat? Taky se můžu s dalšími majiteli jako trouba hádat, že tuhle fotku jistojistě ukradli.... Novák dokonce dělá další zajímavé věci - teď je v aukci 36ka, kterou má a asi abychom si ji nemohli koupit my, přihazuje na ni sám (asi sbírá všechny její exempláře :-) - mě to připadá, že ji raději za každých okolností koupí, abychom zase neměli stejnou fotku jako on... - no, my už máme z minulé doby koupený její sken, takže uvidíme, jaké haló z toho ještě bude). Zkrátka, třeste se všichni, protože Jiří Novák je majitelem patrně všech dobovek a pokud vám sdělí, že jste mu ji ukradli, vysvětlit si to nenechá a bude se hádat, hádat, hádat. Mě to nebaví. Jen mě napadá, co když on žádné fotky nemá? Fungoval svého času jako překupník (nakonec, proč ne, když to vynáší i desítky tisíc na ruku), ale jistě si myslí, že má právo na fotku (ale už jen její sken, protože ji už dávno prodal) - tak vyznáte se v tom někdo?????
Já tomu nerozumím a pokud v tom jede on tak ani nechci. Kázat vodu a pít víno, made in Novák, to já nemusím. Omlouvám se všem, ale já už rozhodně nechci o tomhle dále psát a ostatní nasírat, jdu si v klidu blít v soukromí. Nicméně jeden z našich kamarádů napsal na konec své knížky něco ve stylu "komu se nelíbí za moje na mém, ať si napíše za svoje na svém" - těším se, jak se předvede kolega Novák činy (ale asi na to nedojde, on nám už rok tvrdí, že bunkry už nedělá a že se hodlá věnovat již jen a pouze místopisu jeho bydliště a okolí - to jsou Orlické hory a bojím se, že Hardegg bude na jejich vzdálenějším konci....).


Jan Lakosil (29.11.2009 19:45)

Jirko, už bychom Tě chtěli jen požádat, abys zveřejnil svoji fotografickou sbírku. Podle toho bychom zjistili, které fotky máme stejné a ty bychom komisielně spálili, abychom nejen my, ale i další sběratelé předešli do budoucna stejným problémům. Děkuji.


Jan Lakosil (29.11.2009 18:58)

Hovořme tedy o problému veřejně a udělejme si krátkou exkurzi do oboru lékařského, která osvětluje jádro celého problému. Celý článek lze dohledat na http://zdravi.idnes.cz.

Příklady paranoidních bludů:
Osoba trpící paranoiou může zažívat perzekuční blud, kdy se obává, že je někým nebo něčím pronásledována.
Dalším typem bludu je kverulantský blud, který se projevuje opakovanými stížnostmi nemocného, častými soudními spory, snahou domoci se veřejné nápravy. Toto chování je způsobeno přesvědčením postiženého, že mu ostatní ubližují, škodí mu.

V našem případě se jedná bezpochyby o kverulantský blud. Paranoia je nezřídka doprovázena i neopodstatněnými představami o konspiračních teoriích, což níže uvedený příspěvek pouze potvrzuje.


Tomáš Svoboda (29.11.2009 17:28)

Tak tos mě Honzo taky nasral, protože nechápu, že když už je fotka publikovaná, proč ji pálíš, proč si ji nespálí také kloss077 alias Barcicak alias Jiří Novák, který tohle všechno vyvolal jen z důvodu své simplexní osobnosti....


Lubomír Purchart (28.11.2009 19:52)

Místo pálení fotografií, to mi je radši darujte. Já je uložim pod ještě větší zámek než pod jakym je má uložený pan Novák a nikdo z nich neuvidíte ani závoru :-P.


Nič Martin (28.11.2009 19:44)

Herdek, to nám to za ten den ale vzalo obrat.
Mein Gott. To jsme to dopracovali, když pálíme kvůli utkvělým představám jednotlivce originální snímky. Toť velká národohospodářská škoda. :-( Je to smutné, ale to co Honza udělal je asi jediná možná reakce na to co tady a na sousední diskuzi na opevneni.cz předvádí pan Novák.
Martine, konstatování, že od jednoho negativu se nezřídka dělalo několik pozitivů pan Novák již slyšel několikrát, ale holt to asi opravdu nehodlal a nehodlá vzít na vědomí.
Přesto asi tento výsledek pana Nováka moc těšit nebude. Může si sice myslet, že je v tuto chvíli MOŽNÁ jediný kdo tu fotku má in natura, ale přebije to fakt, že se tímto definitivně ztrapnil a v podstatě sám se označil za paranoidního schizofrenika. Gratuluji.


Jan Lakosil (28.11.2009 15:01)

Martine, po tom všem, co nám Jirka Novák napsal, když zjistil, že máme stejnou fotografii jako on, mi ani nic jiného nezbylo. Je to absurdní, stejně jako to, co tu a na foru opevneni.cz předvedl Jirka. Nicméně v našem srdci bude tato nebohá fotografie, která se stala obětí Jirkových intrik, žít dál... A pokud jde o ty scany originálních fotek, je to přesně tak, jak píšeš. Ono je totiž jednodušší osočovat a napadat mne a Toma, než prodejce v Německu či Rakousku. Stejně jako je i fakt, že jedna fotka může mít více duplikátů, to však Jirka z principu odmítá pochopit.


Martin Černý (28.11.2009 13:36)

Lakouš pálí originální fotky z okolí Vranova... Blázen !! Kdo je v jeho okolí, hoďte na něj síť ! ! ! PS: Můj názor k této věci. Jestli jěkdo požádá o kvalitní scany fotografií prodejce na aukru nebo Ebay a on mu je poskytne, je to čistě záležitost prodejce a toho, kdo si originál této fotografie vydražil. Veškeré stížnosti je podmě mne tedy třeba směrovat k tomu, kdo tuto fotografii scanoval a současně prodal i originál. Jelikož fotografie byla v době, kdy jí scanoval ještěš v jeho vlastnictví, takže s ní mohl zarábat ako chtěl, ne? PS: Běžně se stává, že fotografie je z jednoho negativu přece udělaná několikrát, takže nevím proč by tomu tak nemohlo být i v tomto případě zvlášť, uvážíme - li, že obsazování Hardeggu se jistě nezůčastnil jeden jedinný voják, který by tu fotku měl uloženu v rodinném albu :-))


Jan Lakosil (28.11.2009 11:57)

Jirko, osobní problémy mezi Tebou a Tomášem Svobodou, Edou Stehlíkem, Martinem Ráboněm, mou osobou a dalšími bunkrology očividně nikoho z diskutujících nezajímají a je možno je řešit soukromou cestou. Klidně přijeď třeba na jaře na brněnský sraz a můžeme si tam o tom všichni s Tebou popovídat, pokud máš zájem. Nicméně, abychom uzavřeli ten Tvůj problém s fotkami Hardeggu, dohledal jsem jednu z těch níže diskutovaných fotek a přikládám foto fota na mém pracovním stole. Jelikož jsme z Tvých e-mailů a zpráv na fórech pochopili, že nemůžeš přenést přes srdce a nechceš tomu ani věřit, že máme stejnou fotografii jako ty, onen snímek jsem před domem spálil. Moc se mu sice hořet nechtělo, ale nakonec se zadařilo. Doufám tedy, že nyní jsi spokojen a dosáhl jsi svého. Já už jen teď dopíšu návrh do parlamentu, aby dnešní den byl vyhlášen jako "Den boje proti stihomamu, paranoie a ješitnosti". Howgh!


Jiří Kaštil - začátečník (28.11.2009 1:45)

...áááá, nebo použije!


Jiří Kaštil - začátečník (28.11.2009 1:41)

.... drahocenná fotka z Aukra, kterou nemá Prdík, ale ani Smrdík.... zachycuje "Začátečníka" na potápějícím se německém prohnilém bunkru... Tato zcela unikátní fotografie, bude oficiálně zveřejněna v roce 2012 v knize s názvem: "Jak velkorysí čeští bunkrologové dobyli svět, a vůbec při tom nebyli malověrní!!!!!" S podtitulkem: ...ale zcela hodnověrní! ...Běda tomu!!!..,kdo ji zneužije!


Jiří Kaštil - začátečník (25.11.2009 1:26)

Luďku, ty starý kamaráde, ...jen ty mi rozumíš...Kdy už konečně za náma přijedeš! Je to přímý spoj!!! Čekáme tě i s rodinou, každou chvíli!


Luděk Tondr (25.11.2009 1:20)

Začátečníku, Začátečníku... myslíš to dobře a chceš to v žert obrátit. Ale bacha dej! Tam kde v luftu visí pár facek i posel míru k úhoně dojíti může...


Jiří Kaštil - začátečník (24.11.2009 22:07)

Ať jsi "Prdík" nebo "Smrdík" - měkouš nebo velký tvrdík.. Na to chlape, teďka čum! ..Na bunkrech, se pije rum! ...Nejlíp, když se venku smráká.. Nemyslím však tuzemáka..To musí být rumík jiný, vyrobený z pravé třtiny! Captain Morgan... ten to "píše",.. ze zámořské on je říše. Chceš-li něco od "Štoku"..Napal "Key Rum" od boku..Pak vám bude chlapi skvěle, půtky... ať jdou do prdele. Nevím co se s váma stalo, už tak je nás chlapi málo. Máte málo fakt té "třtiny" ..přete se o PI....NY!!


Tomáš Svoboda (24.11.2009 19:28)

Proč se tam napsalo Fortifikační zajímavosti vůbec netuším, byl jsem přihlášen pod svým jediným jménem a to pravým. Jiný přístup tady nemám. Za svým názorem si samozřejmě stojím. Jsem zvědav Jiří, co nám ještě předvede tvůj stihomam. Pro nezasvěcené přidám vysvětlení. J. Novák nás osočuje, že jsme použili jeho fotky, což je nesmysl, my je vlastníme mnohem déle než on (rok 2004). Více se k tomu nebudu vyjadřovat, snad jen že další fotky od Hardeggu uvedeme po novém roce v nové knize, která je odevzdaná v tiskárně. Byl bych rád, kdyby jeho neopodstatněné stesky vyjadřované v mnoha mailech a na diskuzích různě po internetu nijak nesnížily kvalitu krásné knížky z řady Pevnosti. Howgh.


Crha Aleš (24.11.2009 11:21)

Nemusím asi dodávat, že kolega Martina Niče z Pražské čáry, konkrétně z objektu v Sazené.. Ovšem naprosto nezávisle ke kolegovi Jirkovi Novákovi..třeba se mýlím, ale dost dobře pochybuju, že to hlavní o co tu šlo, je vystavení krásných foteček.. Nebo se mýlím? :-)


Fortifikační zajímavosti (23.11.2009 21:54)

Předpokládám, že si Jirka ještě přidá, že jsme použili českou abecedu od A až do Ž, kterou měl doma již dávno před námi. Prdík, smrdík...


Crha Aleš (20.11.2009 8:46)

Zdravím, tak já už můžu hodnotit po přečtení..Musím smeknout a hodně hluboce ! Výborná publikace. Spousta kvalitních dobových fotek, místy i krásné porovnání stavu v roce 1939 a nyní..
Ač mě kolega Martin Nič po euforii po první stranách krotil, že kapitola 3 se spoustou odborných materiálů a popisků pro mě nebude tak čtivá, tak musím přiznat, že neměl pravdu a knihu jsem přečetl jedním dechem. Jen doufám, že současné fotky zvláštních zařízení nebudou návodem některých našich spoluobčanů, jak si pořídit další kupu železa...:-(
Kluci, ještě jednou klobouk dolů !!


Luboš Melichar (16.11.2009 19:58)

Potvrzuji, teď jsem ji viděl na na Fort-Books na www.bunkry.cz (185 Kč). Hezký tip na dárek k Vánocům.


Mikuláš Laub (16.11.2009 18:37)

PEVNOSTI 31: ZVLÁŠTNÍ ZAŘÍZENÍ NA KOMUNIKACÍCH 1936-38 autoři: Beneš Jaroslav, Lakosil Jan, Nič Martin, Škoda Jan Divím se, že se tu ještě neobjevila upoutávka na tuto knihu (zvlášť když sem někteří z jejích autorů přispívají), tak to nyní udělám já. Ještě jsem si ji nekoupil, ale už ji mají v některých knihkupectvích a vypadá moc dobře, je doslova nabitá spousty snímků z minulosti i současnosti, nemluvě o pláncích a výkresech.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)