[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 34.205.2.207 () [ Přihlásit ]

Prosím o radu

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Prosím o radu

Nič Martin (16.5.2010 17:04)

V Berouně a Karlštejně jsme použili fasádní barvy Teranova. Maskování proběhlo už před 3 roky a barvy stále perfektně drží. Zatím se nemusím potýkat ani s mechem a to jsem stěnu očistil jen tak zběžně. Jediné co se objevilo jsou vápenné výluhy.
Ohledně střechy. Já osobně tekutým lepenkám, gumoasfaltům a podobným inovacím moc nevěřím. U sebe jsem zvolil klasičtější způsob (na doporučení kolegy který dělá do izolací). Asfaltová penetrace, dvě vrstvy asfaltových pásů IPA s vnitřní výztuhou položených křížem, ochranná PVC fólie, nopová fólie a geotextilie. Svislou stěnu jsem omítnul a natřel gumoasfaltem, ale nebylo to to pravé ořechové. Nakonec jsem to přeizoloval jednou svislou vrstvou pásu IPA na to nopová fólie a geotextilie. Pak cca 0,5m kamenné rovnaniny a proti jejímu zanesení vplavovanou hlínou ochranná vrstva geotextilie. Rovnanina byla ještě u paty opatřena drenážní trubkou ukončenou stěrkovou drenáží.
Na druhou stranu, ale musím na rovinu říct že zvolené postupy a materiály nebyly zrovna levné. Izolace byly z části i sponzorský dar.


Pavel Jonáš. (16.5.2010 6:58)

Zdravím. Poradit mohu jen jak na mech. My jsme použili nasycený roztok modré skalice a bylo po mechu. Vydrželo to léta. Nevím, co na to ekologové, ale pokud by mleli panty, použil bych střílny, jimiž je objekt v hojné míře obdařen. Tak hodně štěstí v boji s tím zeleným sajrajtem.


Tomáš S. (15.5.2010 19:40)

Prosím o radu hledal jsem to tady jestli to už někde nebylo zodpovězeno ale nikde jsem to nenašel tak se předem omlouvám kdyby to tu už bylo. 1) Do bunkru zatéká.Nemám letlampu na lepenku,Co říkáte na použití tekuté lepenky na střechu objektu?Vydrží?? 2) Pak bude následovat hlína a zatravnění střechy - mam na tu lepenku ještě dát nějakou plachtu a pak hlínu nebo rovnou na lepenku hlínu?? 3) Jaký barvy použít na nabarvení objektu na šedo či černo??? Jakou značku ?? 4) Mam na holej beton použít nějakou základovku a pak už povrchovou barvu nebo rovnou povrchovou barvu?? 5) Když objekt natřu nebude se dělat už mech?? 6) Jak bojujete proti mechu??? Jaké chemikálie používáte?? Díky


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)