[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 35.172.223.130 () [ Přihlásit ]

Ministerstvo musí platit nájem za bunkr

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Ministerstvo musí platit nájem za bunkr

Jaroslav Dubský st. (11.2.2012 18:58)

To máš Aleši pravdu,ale Tomáš měl na mysli,stejně tak jako já,že se řídíme přesně podle pokynů armády, jak postupovat při převodech SLO.Neuplatňujeme nájem,jako projev dobré vůle společně s množstvím obcí jsme dali souhlas se zápisem do katastru,neuplatňovali jsme jiné nároky ani podmínky abychom situaci nekomplikovali.Nelze se tedy divit tomu,že při zastavení těchto rozjednaných převodů se budeme cítit podvedeni a podle toho také budeme společně postupovat!Stále ještě věříme tomu,že vedení v Praze toto rozlišuje a dokáže v rámci svých pravomocí situaci posoudit a rozhodnout.Otázkou zůstává,jak dlouho ještě vydržíme tomuto věřit.


Crha Aleš (10.2.2012 16:32)

No nevím, Pepo, jestli s tím mým názorem udělali díru do světa..:-D
Každopádně bych situaci ohledně převodů objektů z armády moc nepodceňoval. Dostala se ke mě informace, že jsou zde "zájmové" skupiny, které budou žádat armáýdu o desítky objektů jen proto, aby je mohli zavřít a znepřístupnit. Pravdou je, že dnes je zákon vykládán jinak než před 70ti lety a bude to ještě hodně zajímavé. Protože je v podstatě černá stavba a vfěřím tomu, že kdo to tak pojme, to taky dokáže u soudu vyhrát...A pak teprve armáda bude mimo..:-)


Tomáš Matyska (10.2.2012 13:07)

Tak samozřejmě to je taky názor. Já doufám, že to, jak byla podána zpráva v televizi se bude lišit od skutečnosti a individuální případy budou řešeny tak, jako doteď, domluvou s majitelem. Rozuměl bych tomu, že je zastaveno bezúplatné převádění objektů v celkovém měřítku, což je samozřejmě něco jiného, než když si na každém druhém, třetím úseku někdo zažádá o jeden dva objekty LO z důvodu vybudování muzea. Oni v TV také rádi vše zveličujou a po příchodu nováckého ředitele do ČT už ani Události za moc nestojí a hledají spíše senzace. Jak jsem psal. Prvotní bude informovat se na celou věc u kontaktní osoby na nejbližším pracovišti VS a ta by měla říci více.


Víta Vítek (10.2.2012 8:49)

Páni to je hlava !!
V roce 1938 armáda pozemek pod bunkrem odkoupí v horším případě zestátní, ovšem je zde problém u některých objektů se zanesením do katastru či poznámek v katastrální knize, nicméně v roce 1945 proběhne (beru JM) zestátnění veškerého německého majetku, který následně patří NPF. Ten přidělí pozemek s objektem novoosídlenci, který dojde třeba ze Slovenska či Valašska. V poúnorových událostech z roku 1948 je většinou pozemek opět zestátněn a přidělen JZD. Po roce 1989 proběhnou restituce, které navrátí pozemky do stavu přidělení pozemku novoosídlenci od NPF.
Novoosídlenec se pak dožaduje v roce 2012 nájmu za objekt na ,,jeho'' pozemku, který tam však již stál v roce 1938. To je opravdu vtipný.
A proto !!!
Kupme si co jejvíce pozemků s naším koníčkem a nemusíme chodit do práce, armáda nás vyplatí. Sen snad každého bunkráka :-)


Pepa Drobný (9.2.2012 21:55)

Aleši, asi jim nebyl řečen názor, který hledali a chtěli slyšet :-)


Crha Aleš (9.2.2012 21:16)

No Pepo...nebyl jsi sám komu dnes volal TV Prima...překvapilo mě, že to tam nakonec nedali..docela by mě zajímalo, komu ještě volali...


Tomáš Matyska (9.2.2012 19:43)

oprava: V poslední větě mělo být 500Kč ročně :-)


Tomáš Matyska (9.2.2012 17:01)

Zdravím Vás. Až do příchodu z práce jsem měl dobrou náladu. Mno, situace víc než nepříjemná. Tak armáda rozešle lidem, kteří mají o objekty zažádáno dokument k podpisu, ve kterém majitel pozemku souhlasí se zapsáním objektu do katastru a pak toto. Vychází mi z toho jediné. Armáda prostě ochcala všechny, kdož podepsali a teď je staví před zeď. Když chceš bunkr, o který se staráš, nebo chceš starat a koupil jsi si kvůli tomu pozemek, tak si ho od Nás kup, nebo ho můžeme prodat někomu jinému. Už to máme zlegalizovaný a víc nepotřebujeme. Já osobně se cítím podveden, zejména vzhledem k tomu, že jsem koupil pozemek v roce 2007, o objekt mám zažádáno od roku 2008 ( a vím, že jsou lidé, kteří mají zažádáno i déle) a armáda mi v 2008 sdělila, že převody začnou nejdříve v roce 2010. Rok 2010 zmizel v dějinách, stejně jako půlka toho dalšího a nic se nedělo. Z Naší strany proběhla osobní urgence žádosti, dozvěděli jsme se, že žádost se kdesi ztratila a byl vykydáno. Naštěstí úředník na ÚSNI Plzeň byl a je celkem vstřícný, žádost dohledal a začal podle toho jednat. Teď je objekt již zaveden v katastru, ale kdyby nebylo toho, že v tom zelenym bordelu mají takovej bordel a žádost by se dostala kam měla, možná by se něco dělo dávno a mohlo být hotovo před tím, než přišla tahle nová informace. JSEM ZHNUSEN.

Vůbec nevím, jak budu dál postupovat. Nejdřív zkontaktuji výše zmíněného úředníka s dotazem, zda jsou info v TV pravdivé a pokud ano, navrhuji, aby jsme se tady, my takto postižení, dali dohromady, klidně domluvili nějakou schůzku, na které by se dal dohromady text výzvy pro AČR, aby uhradila nájem za využívání pozemku zpětně za léta, co majitel pozemek vlastní. Tedy vycházím z toho, že jsem při koupi pozemku platil plnou výměru, včetně metrů pod bunkrem, čiže jsem vlastníkem pozemku pod objektem. Co Vy na to? Jak by to obstálo právně? Ví někdo?

P.S: Každopádně jsem měl v plánu zažádat o pronájem objektu do doby, než bude převod uskutečněn, ale to nyní neudělám a nedoporučuji to. I kdyby to armáda pronajala za 500Kč měsíčně a smlouvou garantovala dobu pronájmu sto let, je to v tuhle chvíli ústupek, na který armáda čeká.


Jaroslav Dubský st. (9.2.2012 16:07)

Oprava prosím,nikoli KVV ale dříve se tento odbor jmenoval ÚSNI,nyní Vojenská stavební a ubytovací správa.Děkuji.


Jaroslav Dubský st. (9.2.2012 15:53)

Díky našemu úsilí,dřině,snaze o rekonstrukci historie,přímým i implicitním nákladům námi vynaložených,starajíce se vzorně na základě nájemních smluv o objekty SLO bez náhrady na refundaci vzroste tržní hodnota SLO pro nevýdělečnou AČR???


Pepa Drobný (9.2.2012 13:56)

Hm, když jsem včera zakládal tohle téma, tak by mě ve snu nenapadlo, že mi dnes z ničeho nic mi zavolá TV prima, abych jí na toto téma poskytl rohovor. No, tak koukejte večer na zprávy :-). V podstatě jsem se snažil říct, že by mě chtít nájemné za bunkr nikdy nenapadlo, na druhou stranu musím uznat, že to by mohlo být impulzem k tomu, aby se uspíšilo udělání pořádku v majetkoprávních vztazích k objektům a jejich převodům. No, uvidíme jak to sestříhají a jak to bude vypadat... není to jen tak mluvit na kameru. :)


Martin Břinda (9.2.2012 13:00)

Konečně. Jen, aby těch lidí co požadují nájemné bylo co nejvíc. Armáda by si konečně mohla uvědomit, že řopíky mají nulovou hodnotu. A radši je převedou, než aby si vymýšleli nesmyslné prodejní ceny.


Jaroslav Dubský st. (9.2.2012 8:40)

Ano,jen jestli ten pán z armády mluvil úplnou pravdu.Bezúplatné převody,kterým nic nebrání v cestě jsou blokovány krajskými velitelstvími,které je nechtějí prohlásit nepotřebnými a převody takto urychlit.Armáda se tedy sama staví do role,kdy bude nucena platit.Na tomto základě bude chtít bunkry prodávat za účelem zisku ovšem při tak veliké míře právní nejistoty nájemců,která povede k dalším sporům a žalobám.Zbytečně podotýkám.Jen by mne zajímal rozdíl mezi objektem,jehož převod trval několik měsíců a objektem,jehož převod trvá několik let.Ale takových je nás víc,že Tomáši?


Mira Vrba (9.2.2012 0:05)

Jen jestli ten pán z armády mluvil úplnou pravdu?Tohle je přepis sdělení AČR k věci bezúplatného převodu bunkrů:Sdělení zájemcům o bezúplatný převod vlastnictví nepotřebného movitého majetku státu, podle ustanovení § 22 odst. 2 zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích; ve „veřejném zájmu“. V důsledku restrikcí ve státní správě a důsledného naplňování Střednědobé strategie nakládání s nepotřebným majetkem v resortu Ministerstva obrany, která preferuje prodej před bezúplatnými převody, s cílem získat finanční prostředky do státního rozpočtu, bude v dalším období zastaven bezúplatný převod nepotřebného movitého majetku do vlastnictví nestátních subjektů, územních samosprávných celků a občanských sdružení. Osobně znám majitele pozemku,který má o bunkr zažádáno už více než 3 roky a armáda se k převodu nemá.Spíše si myslím,že se budou snažit prodat bunkry bez pozemku,ať si to nový majitel s vlastníkem pozemku vyřeší sám.Tak jako to už armáda dělala,kdy v nabídce uvedla,že objekt stojí na pozenku jiného vlastníka a pozemek není součástí prodeje.Jak se s tím armáda nakonec "popere",ukáže až čas.


Tomáš KOUBELE (8.2.2012 22:31)

To je teda ko..t, co by za to jinej dal!!


Pepa Drobný (8.2.2012 21:15)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/163737-ministerstvo-musi-platit-najem-za-bunkr-tech-jsou-pritom-tisice/ No, jsem z toho rozpačitý...


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)