[ Úvod | Články | Databáze | Diskuse | Mapa.opevneni.cz | Ukradené ropíky ]
Uživatel : 18.188.40.207 () [ Přihlásit ]

Objev, který už nikdo nečekal

Diskusní fórum > Obecná diskuse > Objev, který už nikdo nečekal

Henrich Ťažký (29.10.2012 9:42)

Super! Gratulujem k nálezu. Aspoň niekomu sa darí. Cez víkend som bol pracovne v Ostrave. V nedelu som mal volno a tak som plánoval dokumentáciu vložených objektov v úseku {II} Hlučín. Počasie rozhodlo inak, tak som sa musel uspokojiť "len" s návštevou muzea v Mo-S - 5 "Na trati"


Stano MAZÁK (28.10.2012 16:20)

Takže, darček pre Honzu Lakosila. Prvá zdokumentovaná základová doska ( skořápka ) na Slovensku:
VII. zbor, XXI Šíd, objekt 928/A-140. Spoločný objav s Vladom Sýkorom dňa 25.10.2012


Henrich Ťažký (17.8.2012 15:07)

Konečne mám funkčné pripojenie na internet a môžem sa pripojiť k davu gratulantov. Skvelá práca Stano. Ešte raz gratulujem a prajem veľa šťastia.


Stano MAZÁK (6.8.2012 8:23)

Objav objektu je dnes individuána náhoda, ktorá sa skladá z veľkého množstva dlhoročnej mravenčej práce veľkého počtu ľudí, pomaly skladajúcich mozaiku úspechu. Žiaľ, väčšine z nich nie je umožnené prežiť tie fantastické pocity, ktoré sú s objavom v teréne spojené. Ja by som sa rád poďakoval všetkým z Vás, ktorí ste svojou tehličkou prispeli. Veď vy už dobre viete, čo mám na mysli. Vlastný objav je iba čerešničkou na pohári šľahačky.


Zdeněk Hanáček (5.8.2012 17:17)

Stano, také moc gratuluji k velkému objevu! Je vidět, že na Slovensku je stále co objevovat :-) Držím palce v dalším průzkumu!


Jan Voral (3.8.2012 19:35)

Gratulací se připojuji ze Slanských vrchú - potažmo Zemplína. Ten kdo najde "Céčko" jistě není béčko. Jedině "A" . ÁNO - Stano !!! Gratulujuuuu..
Ten pocit objevitele Tutanchámonovy hrobky Ti závidím a nepochybuju, že si ho vychutnáváš. :-)


Vladimír Sýkora (2.8.2012 23:20)

Stano, přijmi trochu krkolomně také obrovskou gratulaci z Orlických hor.
Jistě má zásluhu i junior, takže blahopřání i jemu.
Ať se vám daří Mazákovci!!!


Jan Lakosil (2.8.2012 21:05)

Není to zas tak dlouho, kdy jsme informovali, že byl na Slovensku objeven nový řopík u Královského Chlmce, který byl kromě nejvýchodnějšího objektu LO považován i za poslední zachovalý řopík na Slovensku. Tehdy jsme se shodli, že vzhledem k pokročilému průzkumu už ani nelze předpokládat možnost, že by se podařilo nějaký další nový objekt LO nalézt. Dnešek ukázal, že nikdy neříkej nikdy, přičemž v případě tohoto objevu to platí dvojnásob. Když mi dnes zazvonil telefon od našeho slovenského kolegy Stana Mazáka s tím, že mi musí poreferovat o dnešním objevu, hned jsem na něj vystřelil, jestli našel na Slovensku skořápku. Skutečnost však byla podstatně lepší - podařilo se objevit nepoškozený řopík typu C1 v úseku RS-I. Tento úsek je znám především díky řopíku č. 24/A-160Z na nádraží v Jesenském, ale o existenci dalšího bunkru nikdo neměl dosud ani tušení. V roce 2008 jsme byli od tohoto objektu doslova pár set metrů, aniž bychom to tušili. Z hlediska množství betonu je to na naše poměry malý objev, ale je třeba uvést, že na Slovensku dosud žádný řopík typu C objeven nebyl a spíše jsme předpokládali, že ŘOP změnilo původně plánované objekty typu C na E a že na Slovensku céčka budována nebyla (podobně jako ve IV. sboru). Přikládám pár foteček, které pořídil dnes kolega Stano, kterému tímto moc gratulujeme ke skvělému objevu. Kéž by nás ještě čekalo více podobných překvapení. Protože předpokládám, že asi jen málokterý čtenář těchto stránek byl někdy u Jesenského, přikládám i moje fotky z roku 2008, na kterých je patrný charakter terénu, v kterém byl tento objekt dnes nalezen.


Copyright ropiky.net ©1999-2024        Ochrana osobních údajú (GDPR)